Aardbeien cake

2015-08-09
  • Porties : 6
  • Voorbereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 15m
  • Klaar In : 35m

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm nagerecht- of snack, aardbeien cake. De bodem van deze aardbeien cake is echt super lekker en heeft iets weg van een eierkoek met amandelsmaak. Ik hoop dat jullie het lekker vinden, als er opmerkingen zijn kan je een reactie plaatsen!

Bekijk hoe je deze cake maakt op ons youtube kanaal.

Benodigdheden:

Om deze aardbeien cake te maken heb je de volgende producten nodig:

Amandelmeel – kan worden gekocht bij onze eigen webshop Lowcarbcenter.nl voor een goede prijs en snelle levering.

Klik hier om Amandelmeel te bekijken

Stevia – ook stevia kan je kopen bij onze eigen webshop Lowcarbcenter.nl voor een voordelige prijs.

Klik hier om Steviala kristal te bekijken

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 55 gr Steviala kristal
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 theelepels vanille aroma
  • 250 ml verse slagroom ( 35% vet )
  • verse aardbeien
  • 2 eetlepels heet water
  • 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak vervolgens twee grote kommen en doe in de ene kom het eigeel van de 6 eieren en in de andere het eiwit van de 6 eieren. Klop het eiwit stijf. Pak dan de kom met het eigeel en voeg 2 eetlepels heet water toe. Klop het eigeel totdat het in volume is verdrievoudigd.

Stap 2

Spatel het geklopte eigeel door het geklopte eiwit. Voeg dan de amandelmeel, bakpoeder, 1 tl vanille aroma 30 gr Steviala kristal toe en meng alles in de kom goed door elkaar. Schenk het mengsel vervolgens in een groot bakblik of ovenschaal met daarin een stuk ingevet bakpapier. Doe het mengsel 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3

Nu de bodem in de oven zit gaan we beginnen met de slagroom vulling. Pak een grote kom en voeg 25 gr Steviala kristal en 1 tl vanille aroma toe. Voeg dan de gekoelde verse slagroom toe en klop het stijf met een mixer. Als dit klaar is kan je het even in de koelkast zetten. Pak er dan een snijplank bij en snijd hierop de verse aardbeien in kleine schijfjes.

Stap 4

Haal de bodem uit de oven en laat deze even afkoelen. Snijd de bodem na het afkoelen door tweeën. Leg het ene gedeelte van de bodem op een bord en bedek met de zelfgemaakte slagroom. Doe dan het andere gedeelte van de bodem boven op de eerste laag en bedek de rest van de cake met de zelfgemaakte slagroom.

Stap 5

Verdeel vervolgens de schijfjes verse aardbeien over de cake en serveer!

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 300 kcal
  • Eiwitten: 10,3 gram
  • Vetten: 27,6 gram
  • Koolhydraten: 5,0 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(4.5 / 5)

4.5 4.5 23
Geef dit recept een cijfer

23 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Koolhydraatarme spinaziequiche met feta

  • Koolhydraatarme amandelwafels

  • Mexicaanse roereieren

  • Pittig Indiaas roerei met spinazie

  • Hartige courgette en mais pannenkoekjes

Recept reacties

Comments (13)

  1. gepost door Istar on 31 oktober 2015

    Jammer dat er geen printvriendelijke versie van dit recept is.
    Zo onhandig om mn PC mee te nemen in de keuken.
    Dan maar alles overtypen 😉

    • gepost door Marianne on 2 februari 2016

      4 tl stevia? Wat voor stevia gebruiken jullie? Dat kan helemaal niet met pure stevia. Dan is je aardbeiencake echt niet meer te eten! Er zal een bulk(vul)middel bij zitten, welke?
      Groetjes
      Marianne

      • Quint Kames

        gepost door Quint Kames on 3 februari 2016

        Beste Marianne,

        Ik heb ervoor gekozen om het advies te geven om 2-4 tl stevia aan het beslag toe te voegen. Ik ga er dan vanuit dat de meeste mensen de stevia poeder hebben waarbij vulmiddel zoals maltodextrine aan is toegevoegd. Ik heb het inmiddels aangepast naar stevia poeder naar smaak voor de mensen die pure stevia gebruiken!

        Bedankt voor je reactie!

        Groetjes,

        Quint

        • gepost door Marianne on 5 februari 2016

          Oké. Maar 2 tl pure stevia is nog altijd heel erg veel. Het zou jammer zijn van het lekkere toetje. Ik gebruik stevia altijd druppelsgewijs of met hele kleine beetjes tegelijk. (Proeven!) Voor je het weet is het niet meer te eten …..

          • Quint Kames

            gepost door Quint Kames on 6 februari 2016

            Beste Marianne,

            Je hebt gelijk! Ik heb het daarom ook inmiddels aangepast naar stevia naar smaak. Bedankt voor je reactie:).

            Groetjes,

            Quint

             
          • gepost door Anoniem on 20 maart 2017

            Persoonlijk vind ik stevig ook echt niet lekker. Ik gebruik vloeibaar zoet van de Kruidvat😉

             
    • gepost door sheilagh on 1 september 2016

      Onderaan staan 4 icons, twitter,fb een plus en delaatste is de printer. Heeft bij mij ook even geduurd voor ik dat door had. 😊

    • gepost door Anoniem on 11 maart 2017

      even goed kijken; printversie aanwezig, naast icoontjes van facebook. Succes

  2. gepost door Istar on 31 oktober 2015

    Vergissing. Ik zie heel klein onderaan de bladzijde een printertje staan en kan dus WEL geprint worden!
    Sorry! Het lijkt me heerlijk om dit recept uit te proberen en daarna het gerecht op te eten.

  3. gepost door Lieselot on 8 januari 2016

    Wat is de grote van de ovenschaal/bakblik?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 10 januari 2016

      Beste Lieselot,

      Ik heb niet een specifieke afmeting genoemd. Je kan het beste de grootste ovenschaal of bakblik die je in huis hebt gebruiken!

      Groet,

      Quint

  4. gepost door Ria dokter on 10 maart 2017

    Ik denk dat ik het in een té kleine springbakvorm heb gedaan want hij is nog helemaal zacht van binnen!
    Maar verder een super mooie taart en makkelijk te bereiden👍💐

  5. gepost door Bailey on 2 april 2017

    Kruidvat vloeibare zoetstof gebruikt omdat ik geen Stevia had. Goed het eigeel met water mixen met garde (ik heb elektrische gebruikt) dat maakt de bodem minder ei-achtig. Echt een aanrader deze taart!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.