Koolhydraatarme aardbeiencake met slagroom en aardbeien.

Aardbeien cake

Een leuk cake recept om te maken voor op een verjaardag of feestje!

Een lekker koolhydraatarm nagerecht- of snack, aardbeien cake. De bodem van deze aardbeien cake is echt super lekker en heeft iets weg van een eierkoek met amandelsmaak. De vulling is simpelweg opgeklopte slagroom met een beetje Sukrin Icing. Deze cake is leuk om te maken voor een verjaardag of feestje, maar is ook lekker om op een normale dag te eten als snack bij een kopje koffie of thee.

Bereidingstips:
Bij het maken van dit recept is het belangrijk om de slagroom niet te lang door te kloppen. Als het kloppen doorgaat tot voorbij het punt dat de slagroom stijf is, scheiden het water en het vet. De kleine bolletjes botervet clusteren dan tot steeds grotere massa’s botervet. Verder kun je de aardbeien cake zoeten met Stevia zoetstof. Zelf gebruik ik het liefst Sukrin Icing. Bij het gebruiken van Sukring Icing is er geen sprake van een bittere nasmaak en je hoeft geen grote hoeveelheden te gebruiken. Ik hoop dat jullie het lekker vinden, als er opmerkingen zijn kun je onderaan de pagina een reactie plaatsen!

Print
Koolhydraatarme aardbeiencake met slagroom en aardbeien.

Aardbeien cake

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 6 plakjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Bodem:

Slagroomvulling:


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak vervolgens twee grote kommen en doe in een kom het eigeel van de 6 eieren en in de andere het eiwit van de 6 eieren. Klop het eiwit stijf met een elektrische mixer. Pak dan de kom met het eigeel en voeg 2 eetlepels heet water toe. Klop het eigeel totdat het in volume is verdubbeld.
  2. Spatel het geklopte eigeel voorzichtig door het geklopte eiwit. Voeg dan de amandelmeel, bakpoeder, 1 tl vanille aroma en 30 gr Sukrin Icingtoe en meng alles in de kom goed door elkaar. Schenk het mengsel vervolgens in een groot bakblik of ovenschaal met daarin een stuk ingevet bakpapier. Bak het mengsel 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Nu de bodem in de oven zit gaan we beginnen met de slagroom vulling. Pak een grote kom en voeg 30 gr Sukrin Icing en 1 tl vanille aroma toe. Voeg dan de gekoelde verse slagroom toe en klop het stijf met een mixer. Als dit klaar is kan je het even in de koelkast zetten. Pak er dan een snijplank bij en snijd hierop de verse aardbeien in kleine schijfjes.
  4. Haal de bodem uit de oven en laat deze even afkoelen. Snijd de bodem na het afkoelen door tweeën. Leg het ene gedeelte van de bodem op een bord en bedek met de zelfgemaakte slagroom. Doe dan het andere gedeelte van de bodem boven op de eerste laag en bedek de rest van de cake met de zelfgemaakte slagroom. Verdeel vervolgens de schijfjes verse aardbeien over de cake en serveer!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje
  • Calorieën: 300
  • Vetten: 27,6
  • Koolhydraten: 5,0
  • Eiwitten: 10,3

 

Koolhydraatarme aardbeiencake met slagroom en aardbeien.

12 Reacties

  1. Vandaag gemaakt In een springvorm zelf een paar aardbeien door de middelste vulling van de slagroom geklopt en ook wat verse aardbeien en blauwe bessen in de Middelste laag gelegd
    de blauwe bessen heb ik ook samen met de aardbeien boven op gedaan het is een heerlijk recept heb wel een foto maar geen instagram kan het ook op Je fb plaatsen ?
    Groetjes jolanda

    Reageer
    • Hi Jolanda,

      Bedankt voor je leuke review :). Als het goed is kan je ons vermelden in je post op facebook met @. Anders kan je ons altijd mailen. Ik ben benieuwd naar je foto.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
    • Hoort deze “cake” na ruim 15 minuten in de oven nog steeds heel zacht te zijn? Wanneer is hij haar?

      Reageer
      • Hi Silvia,

        De cake hoort zacht te zijn. De cake is klaar als hij niet meer nat is van binnen. Dit kun je controleren met een prikker.

        Groetjes,

        Quint

        Reageer
  2. Deze gemaakt van het weekend en hij was zalig. De cake is heerlijk zacht en smaakvol. Echt de moeite waard om te maken

    Reageer
  3. Hoi!

    Kan ik de amandelmeel ook vervangen met iets anders? Ik kan namelijk geen nootjes en pinda’s eten. En ik heb toch drastisch zin aan een lekker toetje, of een heerlijk koekje…

    Reageer
  4. Kan je de Steviala kristal ook vervangen door vloeibare stevia?

    Reageer
    • Beste Madelon,

      Dat kan zeker. Steviala Kristal is ongeveer 2 keer zo zoet als normale suiker. In dit recept gebruik ik 50 gr Steviala kristal. Dat staat gelijk aan 100 gr suiker. Lees goed op de verpakking hoeveel druppels je moet gebruiken om een zoetkracht van 100 gr suiker na te bootsen!

      Groet,

      Quint

      Reageer
  5. wat ziet het er allemaal heerlijk uit, en makkelijk te maken ook. Bddankt voor de inspiratie.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*