Frisse aardbeien gedoopt in pure chocolade.

Aardbeien gedoopt in chocolade

Frisse aardbeien gedoopt in pure chocolade!

Nagerechten zijn altijd zo lekker, helaas bevatten desserts vaak veel calorieën en koolhydraten. Deze aardbeien gedoopt in chocolade zijn koolhydraatarm en bevatten weinig calorieën. Ze zijn niet machtig maar juist lekker fris en de chocolade maakt de aardbei zoveel lekkerder! Dit nagerecht is ook lekker als tussendoortje bijvoorbeeld op een hete dag in de zomer.

Hoog of laag cacaogehalte?

Bij dit recept heb ik gebruik gemaakt van pure chocolade met een cacaogehalte van 85%. Hoe hoger het cacaogehalte hoe hoe minder koolhydraten de chocolade bevat. Zo bevat een pure chocolade reep met 58% cacao 43 gr koolhydraten per 100 gr en een reep met 85% cacao 17 gr koolhydraten per 100 gr. Daarnaast is chocolade met een hoger cacaogehalte is vaak ook gezonder. Als je chocolade met 85% cacao te bitter vindt, kan je ervoor kiezen om suikervrije chocolade te gebruiken. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten dan kan je onderaan de pagina een reactie plaatsen!

Tip(s)
Maak de chocolade aardbeien extra feestelijk door ze te dippen in kokosrasp, gehakte pecannoten of pistachenoten. Vond je dit een lekker nagerecht? Neem dan eens een kijkje bij onze andere koolhydraatarme desserts!

Print
Frisse aardbeien gedoopt in pure chocolade.

Aardbeien gedoopt in chocolade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 10 minutes
  • Porties: 12 aardbeien 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 100 gr pure chocolade (85%) of suikervrije chocolade
  • 12 grote aardbeien
  • optioneel: kokosrasp of noten

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de chocolade in kleine stukjes en plaats in een magnetronbestendige kom.
  2. Doe de chocolade 1 minuut in de magnetron. Haal vervolgens het bakje uit de magnetron en roer alles even goed door elkaar. Plaats vervolgens de kom nog eens 20 seconden in de magnetron. Na de 20 seconden weer roeren en dan weer voor 20 seconden in de magnetron. Dit proces herhalen totdat de chocolade goed gesmolten is. Je kunt de chocolade ook in een pannetje au bain-marie smelten (boven kokend water).
  3. Als de chocolade gesmolten is haal je de de kom uit de magnetron. Dip nu twee derde van elke aardbei in de gesmolten chocolade en eventueel in de kokosrasp of gehakte noten. Laat de aardbeien uitlekken boven de kom en plaats ze dan op de bakplaat.
  4. Doe de vervolgens bakplaat in de koelkast en laat de aardbeien 30 minuten afkoelen.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 4 aardbeien
  • Calorieën: 54
  • Vetten: 3,0
  • Koolhydraten: 5,2
  • Eiwitten: 0,5
Frisse aardbeien gedoopt in pure chocolade.

2 Reacties

  1. Gezellige en heerlijke friandise. Ik had een deel puur, met kokosrasp en pistache nootjes.
    De resterende chocola gemengd met kokosrasp en pistache en ‘bonbons’ van gemaakt in een ijsblokjesvorm. Zo feestelijk!
    Bedankt weer voor de inspiratie!

    Reageer
  2. Sandra de weerd

    Heerlijk! Ik heb de chocolade ook nog besprenkeld met een beetje kokos rasp dan krijgen ze een extra feestelijk uiterlijk en een tropisch smaakje! Van de chocolade die ik over had heb ik nog noten rotsjes gemaakt.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*