Adam’s koolhydraatarme brood

2015-08-13
  • Voorbereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 1:45 h
  • Klaar In : 1:55 h

Introductie Adam’s brood:

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht of ontbijt, Adam’s brood. Er is keuze uit een witte variant en een bruine variant. Beide broden hebben dezelfde structuur, alleen de smaak verschilt. Dit is het eerste koolhydraatarm brood dat ik heb geprobeerd dat daadwerkelijk goed rijst en groot in omvang is. Van de Adam’s broodmix kan je een groot brood van circa 500 gram bakken. Dat zijn ongeveer 13 sneetjes! Het brood is super lekker, vooral met een plakje oude kaas. En misschien wel het belangrijkste: een sneetje bevat slechts 0,2 gram koolhydraten! Naast dit standaard recept kan je natuurlijk ook van alles toevoegen aan het brood. Voeg bijvoorbeeld noten, kokos, olijven of gehakt toe en u heeft een heerlijk gevuld brood!

Benodigdheden:

Om het Adam’s brood te maken heb je de volgende producten nodig:

Adam’s broodmix wit –  Adam’s  broodmix kan je kopen bij onze eigen webshop Lowcarbcenter.nl voor een goede service en snelle bezorging.

Klik hier om Adam’s brood mix wit te bekijken. 

Adam’s broodmix bruin –  Adam’s  broodmix kan je kopen bij onze eigen webshop Lowcarbcenter.nl voor een goede service en snelle bezorging.

Klik hier om Adam’s brood mix bruin te bekijken. 

Ingrediënten

  • Adam's broodmix wit of bruin + bijgeleverde gist
  • 230 ml handwarm water

Bereidingswijze

Stap 1

Voeg in een grote kom de broodmix en toe. Pak een glas en vul deze met 230 ml handwarm water en voeg al roerend de gist toe. Voeg dan de gist en het water toe aan de broodmix en kneed dit zo'n twee minuten met de hand.

Stap 2

Pak nu een cakeblik en doe het deeg daarin. Doe het cakeblik met het deeg 45 minuten op 50 graden in de oven zodat het goed kan rijzen.

Stap 3

Haal het brood na het rijzen uit de oven en besprenkel de bovenkant met een beetje water. Bak het brood als het goed is gerezen dan nog eens 50 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden. Laat het brood na het bakken een half uurtje op het aanrecht afkoelen. Snijd het brood in 13 sneetjes en genieten maar!

Voedingswaarden per sneetje ( 35 gr ):

  • Calorieën: 82 kcal
  • Eiwitten: 11,2 gram
  • Vetten: 3,65 gram
  • Koolhydraten: 0,2 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(4.2 / 5)

4.2 4.2 11
Geef dit recept een cijfer

11 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Koolhydraatarm speculaasbrood

  • Koolhydraatarme wentelteefjes

  • Noets notenbrood met zaden en pitten

  • Koolhydraatarme appel-kaneel cake met noten

  • Koolhydraatarme worstenbroodjes

Recept reacties

Comments (15)

  1. gepost door Elly Stokman on 30 december 2015

    Kun je dit recept ook in een broodbakmachine gebruiken?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 30 december 2015

      Hoi Elly,

      Het Adam’s brood kan je natuurlijk ook bakken in de broodbakmachine. Het recept is dan als volgt:

      1. Zet een broodbakmachine klaar en doe in het mandje 300 ml handwarm water. Voeg de broodmix en gist toe en sluit de broodbakmachine.

      2. Zet de broodbakmachine op de ‘volkoren’ stand en bak het brood op het korte programma.

      3. Direct uit de broodbakmachine halen als het klaar is en niet in plastic bewaren. Ik laat het zelf meestal op het taartrooster met een theedoek erover afkoelen. Je kan het Adam’s brood ook prima invriezen!

      • gepost door Annette on 14 oktober 2017

        Het brood is ingezakt in de machine. Wellicht te veel water toegevoegd. Ga volgende keer de 230 ml gebruiken zoals hierboven gemeld.

  2. gepost door Matthy on 29 januari 2017

    Hallo
    Kun je dit brood in een cake vorm bakken of heb je daar een speciaal bakblik voor nodig
    Groetjes Matthy

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 4 februari 2017

      Beste Matthy,

      Je kan het Adam’s brood gewoon in een cake blik bakken! Geniet van het brood.

      Groetjes,

      Quint

  3. gepost door Bianca on 27 maart 2017

    Hoi, ik,wil dit brood ws eens uitproberen. Alleen heb ik nog een vraag. Hoe vult dit brood, oftewel zit je na 2 sneeen vol? Mijn man volgt geen dieet, maar wil wel minder tarwe eten. Hij eet op 1 dag 8 sneeen brood. Ms van dit brood dan wat minder als het goed vult.

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 28 maart 2017

      Hoi Bianca,

      Het Adam’s brood vult erg goed. Dit komt omdat er veel eiwitten in het brood zitten en eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel. Zeker het proberen waard dus!

      Groetjes,

      Quint

  4. gepost door nve n on 5 april 2017

    Als je het deeg las rijzen in de oven op 50 graden neem ik aan zonder afdekken van het blik.
    Alleen vind ik het dan nog niet echt veel gerezen. Kan je hem dan hoor verder laten rijzen?
    Het voelt we luchtig aan.
    Moet je dan trouwens het brood weer kneden voor hij opde hoge stand in de oven gaat?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 7 april 2017

      Beste Nettie,

      Het brood moet inderdaad onafgedekt rijzen in de oven. Het moet zeker 2 keer in zijn omvang zijn gegroeid. Je hoeft het brood daarna niet nog een keer te kneden. Ook zou ik mij niet heel veel zorgen maken om de omvang van het brood. Bij het bakken in de oven groeit het brood ook nog eens flink in omvang!

      Groetjes,

      Quint

  5. gepost door Mark Hendrix on 9 juni 2017

    Mijn oven kan niet op 50 graden
    Kan ik het ook laten rijzen buiten de oven ?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 22 juni 2017

      Beste Mark,

      Excuses voor de verlate reactie. Plaats het brood dan op de warmste plek in huis en laat het brood iets langer dan de aangegeven tijd rijzen!

  6. gepost door Jan on 25 juni 2017

    Mijn oven kan in verschillende standen bakken: boven warmte, onderwarmte, boven en onder, boven en onder speciaal, hete lucht etc. Wat is de beste manier…en moet die midden of onder in de oven?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 25 juni 2017

      Beste Jan,

      Brood kan je het beste bakken met de stand boven en onder warmte. Je kan het Adam’s brood het beste op een rek midden in de oven plaatsen! Succes met het bakken.

      Groet,

      Quint

  7. gepost door John on 1 augustus 2017

    Net voor het eerst het Adam’s brood gebakken, de donkere variant. In de oven laten rijzen in een cakeblik onder een theedoek, gedurende 50 minuten op 50 graden. Daarna in de oven gebakken. Was mijn 1e normale boterham net sinds maanden, met roomboter en brandnetelkaas. WAUW….
    Weet nog niet hoe ik dit moet gaan bewaren, maar invriezen red dit ene brood zeer zeker niet….

  8. gepost door Melanie on 14 augustus 2017

    Ik doe er zelf een half zakje gist extra bij en dan 300 ml water en n ei, ook maak ik er wel eens broodjes van,ook n aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.