Afrikaanse kip curry

2014-06-08
  • Porties : 4
  • Voorbereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 40m
  • Klaar In : 60m

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, Afrikaanse kip curry. Dit is een heerlijk kip curry gerecht met kerrie, tomaten, kokosmelk en ui. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Tip:
– Heerlijk met koolhydraatarme rijst uit onze webshop Lowcarbcenter.nl.

Tip:
– Lees hier meer over het koolhydraatarm dieet.

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en gehakt
  • 1 laurierblad
  • 430 ml gepelde tomaten, uit blik
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1/8 tl zout
  • 1 kilo kipfilet, in stukjes gesneden
  • 310 ml ongezoete kokosmelk
  • sap van 1 citroen
  • 2 tl garam masala
  • 1-2 rode chilipepers, in stukjes gehakt
  • 1 klein stukje gember, in stukjes gesneden

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm olijfolie in een grote koekenpan. Doe de de ui, knoflook, rode chilipepers en gember in de pan, en bak tot de ui lichtbruin is. Voeg de kipfilet toe aan de pan en bak deze 5 tot 10 minuten gaar. Voeg vervolgende de tomaten, kerriepoeder, garam masala, zout en het laurierblad toe aan de pan, en laat dit ongeveer 10 minuten koken.

Stap 2

Zet het vuur nu iets lager. Voeg de kokosmelk gedurende 10 minuten toe aan de koekenpan, Onder voortdurend geroer. Doe de citroensap over het gerecht vlak voor het serveren van de Afrikaanse kip curry.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 538 kcal
  • Eiwitten: 53,0 gram
  • Vetten: 36,2 gram
  • Koolhydraten: 13,3 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(4.3 / 5)

4.3 4.3 123
Geef dit recept een cijfer

123 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Kapsalon met pastinaak frietjes

  • Mexicaanse kipfilet met bloemkoolrijst

  • Kipfilet met tomaten en courgettesaus

  • Koolhydraatarme salade caprese

  • Koolhydraatarme tikka masala

Recept reacties

Comments (47)

  1. gepost door Marjolijn on 26 juni 2014

    De smaak is lekker, maar ik vind het te waterig. Er zit volgens mij teveel kokosmelk in.

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 27 juni 2014

      Hallo Marjolijn,
      Daar heb je gelijk in kwam er zelf ook achter. Ik zal het aantal ml kokosmelk in het recept verminderen. Dankje voor de opmerking!

      Met vriendelijke groet,
      Quint Kames

      • gepost door Anouchka on 24 juli 2014

        Hi Quint
        Er staat nu 350ml kokosmelk. Is dit dan nu wel de juiste hoeveelheid??

        • Quint Kames

          gepost door Quint Kames on 25 juli 2014

          Beste Anouchka,

          Ja 350 ml is de juiste hoeveelheid kokosmelk. Eet smakelijk!

          Groetjes,
          Quint

  2. gepost door Suzan on 3 juli 2014

    Het recept was lekker met inderdaad wat minder kokosmelk. We misten alleen de groente, doperwtjes er doorheen zou ook erg lekker zijn geweest.

  3. gepost door auktje on 9 september 2014

    Dit eet je toch niet alleen,geen rijst of zo er bij?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 9 september 2014

      Beste Auktje,

      Het recept wat hier word beschreven is alleen met de kip. Normaal zit er rijst bij maar omdat dat niet koolhydraatarm is lijk het me niet handig om dat erbij te eten. Ik zelf eet er altijd een salade bij om het wat frisser te maken.

      Groetjes,

      Quint

      • gepost door Bernadette on 27 april 2015

        Je kan bij de Action koolhydraat arme rijst kopen.

      • gepost door Dorothe on 29 mei 2016

        Bij koolhydraatarme gerechten maak ik vaak “rijst” van bloemkool, eenvoudig en gezond. Bloemkool in roosjes in keukenmachine fijn malen en even bakken in droge koekepan.

  4. gepost door Brigitte on 22 oktober 2014

    In plaats van rijst quinoa of couscous. Is dat een idee?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 22 oktober 2014

      Dat kan zeker Brigitte! Let wel op quinoa en couscous bevatten nog steeds aardig wat koolhydraten dus niet een te groot portie klaarmaken!

  5. gepost door DIana on 3 november 2014

    Erg lekker recept. We hebben er wat sambal doorheen gedaan nog. En met Turks brood gegeten. Dan is het niet meer koolhydraat arm, maar wel lekker 😉
    Zeker voor herhaling vatbaar

  6. gepost door Marja on 4 november 2014

    Wat mij er nog lekker door lijkt zijn geroosterde pijnboompitjes… Zou dat kunnen en lekker zijn? Ik ga het straks voor t eerst maken…

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 4 november 2014

      Beste Marja,

      Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd. Je kan het beste de pijnboompitjes apart roosteren en dan op het eind over het gerecht heen strooien. Succes!

  7. gepost door yvette on 10 januari 2015

    Tip: ik gebruik als vervanger voor rijst vaak bloemkoolrijst:
    Een bloemkool in roosjes snijden en met water in de blender of keukenmachine fijnmalen tot de groote van rijstkorrels.
    Afgieten en in porties verdelen (ik vries ze dan in 1persoonsporties in, maar je kan ook alles klaarmaken natuurlijk), met weinig water beetgaar koken met een snufje zout. Dit lijkt me heerlijk met deze kipkerrie!

  8. gepost door esther on 12 januari 2015

    Erg lekker wij hebben het gemaakt met sperziebonen en champignons ,
    De volgende keer maken we het met broccoli mix groente lijkt ons lekker.

  9. gepost door Tiny on 26 januari 2015

    Dit recept ga ik zeker proberen. In plaats van rijst kan je ook “rijst” van het merk SlimPasta nemen, dit bevat zo goed als geen koolhydraten. Te koop bij De Tuinen, ook on line. En er zijn diverse varianten, zoals spaghetti en noodles..

  10. gepost door Chrisje on 26 januari 2015

    Net gemaakt in combinatie met de bloemkoolrijst die ook op deze site te vinden is.
    Mijn man en kinderen hebben gesmuld en geven dit gerechtje een 4,5 op 5 en ze kijken al uit naar de probeersels van morgen en overmorgen

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 26 januari 2015

      Wat leuk om te horen Chrisje!

  11. gepost door Mariska on 22 maart 2015

    Is het gewicht van de tomaten het gewicht terwijl ze uitgelekt zijn of het gewicht inclusief saus? BVD voor uw reactie.

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 22 maart 2015

      Beste Mariska,

      Dit is het gewicht inclusief saus. Dus het gewicht wat op het blikje staat!

      Groetjes,

      Quint

  12. gepost door Natascha on 5 april 2015

    Echt super lekker! Een beetje lopende saus, maar dat stoorde echt niet.
    Ik heb ook een blog waarop ik doorverwijs naar dit recept, net omdat het zo beviel.
    Wij hadden er nog erwtjes bij gedaan, wat er wel goed bijpaste!

  13. gepost door nancy on 12 april 2015

    Heerlijk! Wel zelf nog wat kruiden toegevoegd, want we vonden het iets flauw. En nog minder kokosmelk. 275ml. Was precies goed naar onze smaak. Ga het zeker nog eens maken!

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 12 april 2015

      Super Nancy bedankt voor de tips

  14. gepost door Priscilla on 17 april 2015

    Dag Quint!

    Ik zit momenteel in Spanje voor een halfjaar en daar zijn sommige ingrediënten een stuk moeilijker te verkrijgen dan in Nederland. Kokosmelk is daar één van. Is dat vervangbaar voor iets anders, of doet dat dan het hele gerecht te niet?

    Groetjes!

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 18 april 2015

      Beste Priscilla,

      Wat leuk! Ja klopt in het buitenland hebben ze niet altijd alle ingrediënten. Ik heb de curry zelf nooit gemaakt met iets anders dan kokosmelk. Ik heb het even opgezocht en de meeste mensen raden aan om de kokosmelk te vervangen met wat Griekse yoghurt en melk of met melk en kokoswater. De smaak zal hier wel iets door veranderen. Ik hoop dat je hiermee verder kan!

      Groetjes,

      Quint

  15. gepost door Jamie on 21 mei 2015

    Goedemiddag,
    Gister avond heb ik dit recept geprobeerd, het was heerlijk!!
    De cocos melk heb ik op gevoel er bij gedaan, niet te veel niet te weinig.
    Ook heb ik wat extra kerrie poeder en chilipoeder toegevoegd.
    Erg bedankt voor dit lekkere recept!

    Groetjes Jamie

  16. gepost door Ilse on 23 mei 2015

    Graag zou ik wil weten voor hoeveel personen is dit gerecht, 4? Is dit het standaard aantal voor alle gerechten op deze site?
    Ilse

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 23 mei 2015

      Beste Ilse,

      Met dit recept maak je 4 porties voor 4 mensen. Dit kan per recept verschillen!

  17. gepost door ILSE on 17 augustus 2015

    Hallo,

    Kan je ook eerst de kip braden? Of moet die juist gaar sudderen in de saus?
    Ik ga het deze week eens proberen, zag het op instagram voorbij komen en het lijkt me heerlijk!!

    Groetjes Ilse

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 17 augustus 2015

      Hoi Ilse,

      Het kan allebei. Ik bak zelf de kip altijd even van te voren een beetje gaar in een andere koekenpan en laat de kip dan helemaal gaar sudderen in de saus.

  18. gepost door Sylvana on 5 november 2015

    Dit klinkt lekker! Ga dit morgen proberen met bloemkoolrijst 🙂

  19. gepost door Danielle on 13 december 2015

    Is ook lekker met Turkse Bulgur

  20. gepost door Wendy on 6 januari 2016

    Ik heb dit gerecht gemaakt maar is er iets waar je de saus mee kan indikken? Ook heb ik 2 a 3 theelepels zout erbij gedaan maar vind dit te veel.

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 6 januari 2016

      Beste Wendy,

      Als je de aangeschreven hoeveelheid zout teveel vindt kan je dit natuurlijk naar eigen behoefte aanpassen! Je kan de saus iets dikker maken door bijvoorbeeld een beetje allesbinder er aan toe te voegen.

      Groet,

      Quint

  21. gepost door Rijanne on 8 februari 2016

    Heerlijk recept dat regelmatig bij ons op tafel staat. Wij eten er bloemkoolpuree, courgettepasta of een salade bij.

    Groet
    Rijanne

  22. gepost door Daphne on 6 april 2016

    Je kan de saus van een curry ook goed indikken door er wat geraspte kokos doorheen te doen. Vaak is een curry dan voldoende vullend en is het niet meer nodig om rijst of een rijstvervanger toe te voegen.

  23. gepost door Willy on 12 juni 2016

    Superrrrr lekker Quint . …nu net gemaakt!

  24. gepost door Annemarie on 23 juni 2016

    Heeeeeeerlijk en smakelijk recept. Vanavond voor het eerst gemaakt en ontzettend lekker! Is opgenomen in ons “kh arm dieet” .

  25. gepost door Rik on 29 juni 2016

    Heerlijk gerecht, al heb ik er wel een klein beetje mijn eigen draai aan gegeven door kurkuma, djinten en chilipoeder toe te voegen en af te maken met verse koriander alvorens te serveren!

  26. gepost door Hennie on 4 juli 2016

    Hallo, ik heb dit recept en ook andere recepten gemaakt. Echt lekker. Maar ik wil graag mijn favoriete recepten uitprinten. Dat lukt mij niet. Hoe kan ik dat doen zonder de hele website ook te printen?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 4 juli 2016

      Beste Hennie,

      Onderaan de voedingswaarden staat bij elk recept een print icoontje. Als je op dit icoontje drukt kan je het recept uitprinten!

      Groetjes,

      Quint

  27. gepost door Latoya on 1 november 2016

    Ik heb dit klaar gemaakt vanavond
    En het smaakte heerlijk..
    Ik Ben een beginnend koolhydraatarm eter dus moet nog veel leren.
    Maar gelukkig vonden ze het erg lekker hier.

    Bedankt voor dit lekkere recept

  28. gepost door Helma on 9 januari 2017

    Ik vind 250gr kip per persoon veel.
    Heb het recept alleen nog maar gelezen, maak het binnenkort met minder kip, heb er wel zin in!

  29. gepost door Sabrina Janssen on 27 januari 2017

    Ik heb het vanavond voor het eerst gegeten en dit was zo lekkeerrrr ga t binnekort weer snel maken alleen hebben wij er rijst bij gegeten ( volgende keer koolhydraatarm rijst erbij) echt super lekker me man en ik hebben genoten ervan groetjes sabrina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.