Asperges met een korst van Parmezaanse kaas

2014-08-30
  • Porties : 4
  • Voorbereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 15m
  • Klaar In : 25m

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm voorgerecht, asperges met een korst van Parmezaanse kaas. Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht met asperges, Parmezaanse kaas en balsamico azijn. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Ingrediënten

  • 500 gr groene asperges
  • 15 ml olijfolie
  • 30 gr geschaafde Parmezaanse kaas
  • peper naar smaak
  • 40 ml balsamico azijn

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 230 graden.

Stap 2

Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Verdeel en strooi vervolgens de Parmezaanse kaas over de asperges en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Stap 3

Bak de asperges 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is en de asperges gaar zijn maar nog wel knapperig. Serveer direct op warme borden en besprenkel de asperges met balsamico azijn.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 93 kcal
  • Eiwitten: 5,3 gram
  • Vetten: 5,1 gram
  • Koolhydraten: 7,0 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(5 / 5)

5 5 2
Geef dit recept een cijfer

2 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Aubergine frietjes

  • Courgetti bolognese

  • Koolhydraatarme halloumi en courgette burgers

  • Hartige courgette en mais pannenkoekjes

  • Kipfilet met tomaten en courgettesaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.