Asperges met een korst van Parmezaanse kaas

2014-08-30
  • Porties : 4
  • Voorbereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 15m
  • Klaar In : 25m

Introductie:

Een heerlijk Italiaans koolhydraatarm voorgerecht
Een lekker koolhydraatarm voorgerecht, asperges met een korst van Parmezaanse kaas. Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht met asperges en Parmezaanse kaas. Om de asperges nog meer smaak te geven kan je eventueel een scheutje balsamico azijn toevoegen. Balsamicoazijn is een Italiaanse azijnsoort die wordt gemaakt van trebbianodruiven. Bij verse, gekookte of gegrilde groente, vis of vlees en in soepen en sauzen geeft het meer smaak. Stel je vragen over de bereidingswijze of over de ingrediënten onder aan de pagina!

Ingrediënten

  • 500 gr groene asperges
  • 15 ml olijfolie
  • 30 gr geschaafde Parmezaanse kaas
  • peper naar smaak
  • 40 ml balsamico azijn

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 230 graden.

Stap 2

Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Verdeel en strooi vervolgens de Parmezaanse kaas over de asperges en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Stap 3

Bak de asperges 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten is en de asperges gaar zijn maar nog wel knapperig. Serveer direct op warme borden en besprenkel de asperges met balsamico azijn.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 93 kcal
  • Eiwitten: 5,3 gram
  • Vetten: 5,1 gram
  • Koolhydraten: 7,0 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(5 / 5)

5 5 2
Geef dit recept een cijfer

2 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Ovenschotel met broccoli en kip

  • Mini courgette pizza’s

  • Romige bloemkool risotto

  • Aubergine frietjes

  • Courgetti bolognese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.