Aziatische biefstukreepjes met peultjes en een saus op basis van soja.

Aziatische biefstukreepjes met peultjes

Een lekker Aziatisch hoofdgerecht!

Een koolhydraatarm hoofdgerecht, Aziatische beef met peultjes! Dit is een lekker en makkelijk te maken wokgerecht. Je kan dit gerecht bereiden met echte biefstuk of met runderreepjes. Let goed op de baktijd als je gebruik maakt van runderreepjes. Runderreepjes kunnen namelijk bij te lang bakken al snel heel taai worden.

Serveertip(s)
Je kunt variëren met dit recept door paprika, sesamzaadjes en tomaatjes toe te voegen. Dit recept kun je als hoofdgerecht serveren met eiwitrijke rijst of bloemkoolrijst. Ik hoop dat jullie de biefstukreepjes met peultjes lekker vinden. Laat ons ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

Print
Aziatische biefstukreepjes met peultjes en een saus op basis van soja.

Aziatische biefstukreepjes met peultjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Chinese

Schaal

Ingrediënten

  • 450 gr biefstuk of runderreepjes
  • 225 gr peultjes
  • 200 gr champignons
  • 3 el sojasaus
  • 2 el rijstwijn
  • 1 el ery-bronze
  • 2 el olijfolie
  • 1 el verse gemberwortel
  • 12 teentjes knoflook
  • 1/2 tl maizena
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de champignons in plakjes en de knoflook en gember fijn. Meng in een kleine kom de sojasaus, rijstwijn, ery-bronze en maïzena.
  2. Verwarm in een grote wokpan de olijfolie. Voeg de gesneden gember en knoflook toe en bak dit een minuut. Voeg vervolgens de biefstukreepjes toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg dan de de peultjes en champignons toe en roerbak nog eens 3-5 minuten.
  3. Voeg ten slotte het sojasaus mengsel toe aan de pan en breng dit aan de kook, onder voortdurend geroer. Zet het vuur nu iets lager en laat het sudderen tot de saus dik is. Serveer het gerecht met koolhydraatarme rijst of noodles.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 187
  • Vetten: 10,0
  • Koolhydraten: 6,5
  • Eiwitten: 25,8
Aziatische biefstukreepjes met peultjes en een saus op basis van soja.

10 Reacties

  1. Wat een heerlijk gerecht en heel simpel. Gemaakt met sugersnaps en ik met bloemkoolrijst en de rest van het gezin frietjes!

    Reageer
  2. Het was heerlijk, ik had alleen geen rijst wijn
    in huis

    Reageer
  3. Smakelijk recept. Met sugarsnaps en bloemkool rijst bereid. Lekker makkelijk en alles in een pan.

    Reageer
  4. Echt wat een heerlijk gerecht en zo klaar! Deze houden we er ook weer in 😋

    Reageer
  5. Weer een topper…
    Super makkelijk om te maken en smaakte heerlijk!
    Perfecte site om koolhydraatvrij te leren eten.
    We gaan zeker nog meer uitproberen.

    Reageer
  6. Heerlijk! Ik heb het met sugarsnaps gemaakt, deze blijven knapperig terwijl peultjes vaak slap worden. Ga ik zeker weer eens op de weekplanning zetten!

    Reageer
  7. Erg lekker. Met kogelbiefstuk gemaakt, super mals. Ik had geen peultjes in huis, met haricouverts gemaakt en met bloemkoolrijst gegeten. Ik kende een andere variant. Ipv met champignons met rode paprika en wat taugé. Voor herhaling vatbaar.

    Reageer
  8. Heerlijk, snel gerecht. Het mag alleen iets pittiger Ipv de rijstwijn, heb ik pedro ximenez sherry gebruikt. Zeker voor herhaling vatbaar.

    Reageer
  9. Justabitcrazy

    Snel klaar en echt superlekker!

    Reageer
  10. Heerlijk recept, ik heb er nog gehakte walnoten doorheen gedaan.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*