Bloemkool rijst

2015-01-22
  • Porties : 6
  • Voorbereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 15m
  • Klaar In : 25m

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm voor- of bijgerecht, bloemkool rijst. Dit bloemkool recept kan je in de oven of koekenpan bereiden. Een leuke koolhydraatarme vervanger voor rijst! Na het fijnmalen van de rijst kan je het verdelen in 6 porties van 100 gr rijst. Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • keukenmachine of een rasp
  • vriezer zakjes

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak de bloemkool en snijd alle bruine en zwarte plekken weg. Verwijder vervolgens de bladeren van de bloemkool.

Stap 2

Snijd de bloemkool dan door de helft en verwijder de stronk. Snijd wat over is van de bloemkool in even grote roosjes.

Stap 3

Doe de roosjes vervolgens in de keukenmachine en verpulver ze tot gehakt ( niet helemaal fijn gemalen ). Als je geen keukenmachine hebt kan je ook een rasp gebruiken, dit duurt alleen wat langer.

Stap 4

Verdeel de bloemkool rijst over 6 vriezer zakjes en vries in wat je niet gaat gebruiken. Pak een bakplaat bekleed met bakpapier. Plaats de bloemkool in een enkele laag op de bakplaat. Bak de rijst 12 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de rijst minstens één keer om tijdens het bakken in de oven.

Stap 5

Een andere mogelijkheid is om de rijst in een pan te bakken. Verhit een kleine hoeveelheid olijfolie of kokosolie in een koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de bloemkool rijst toe aan de pan en roerbak de rijst 5 minuten. Serveer de rijst warm.

Voedingswaarden per portie van 100 gr:

  • Calorieën: 24 kcal
  • Eiwitten: 2,0 gram
  • Vetten: 0 gram
  • Koolhydraten: 3,5 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(4.7 / 5)

4.7 4.7 13
Geef dit recept een cijfer

13 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Mini courgette pizza’s

  • Romige bloemkool risotto

  • Aubergine frietjes

  • Courgetti bolognese

  • Koolhydraatarme halloumi en courgette burgers

Recept reacties

Comments (9)

  1. gepost door Chrisje on 29 januari 2015

    Ik heb een hele bloemkool gebruikt en mijn man en kinderen vroegen om volgende keer twéé bloemkolen te raspen, zo lekker vonden ze het.
    Ze hebben geen enkel moment de ‘echte’ rijst gemist!

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 29 januari 2015

      Wat leuk om te horen Chrisje!

  2. gepost door Ciska on 5 april 2015

    Hallo,
    Wat verstaan jullie onder 1 portie?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 6 april 2015

      Beste Ciska,
      1 vriezerzakje vol met bloemkoolrijst is 1 portie.

      Groetjes,

      Quint

  3. gepost door ady on 21 april 2015

    De oventemperatuur zou ik lager doen of de tijdsduur aanpassen. Bij mij zal alles donkerbruin ook al had ik halverwege de oventemperatuur op 190 ° gezet.

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 21 april 2015

      Bedankt voor de tip Ady! Ik zal er even naar kijken.

  4. gepost door Lin on 27 mei 2015

    Deze site is werkelijk DE BOM! Geweldig al deze lekkere, creatieve recepten! 🙂

  5. gepost door Nolly Kozijn on 19 september 2016

    Gewoon de stronken mee raspen, als je ze in de supermarkt koopt is het ook van de stronken gemaakt en smaakt lekker.

    • gepost door Anoniem on 23 januari 2017

      Ja,lekker. Ik noem het rijst+
      Doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.