Bloemkoolpuree

2015-02-04
  • Porties : 4
  • Voorbereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 8m
  • Klaar In : 18m

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm voor- of bijgerecht, bloemkoolpuree. Na het proeven van deze heerlijke bloemkoolpuree zal je nooit meer anders willen. Het is een eenvoudig recept, dat gemakkelijk te bereiden is. Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool, in stukjes gesneden
  • 3 eetlepels water
  • 3 theelepels fijngemalen knoflook
  • 4 eetlepels boter
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze

Stap 1

Pak de bloemkool en snijd alle bruine en zwarte plekken weg. Verwijder vervolgens de bladeren van de bloemkool en snij de bloemkool in gelijke stukken.

Stap 2

Kook of stoom de bloemkool in een steelpannetje met water gaar, ongeveer 8 minuten.

Stap 3

Doe vervolgens de bloemkool, boter, knoflookpoeder en de overige kruiden in een grote kom en mix tot een gladde puree met een staafmixer. Als je geen staafmixer hebt kan je ingrediënten ook mengen in een blender of keukenmachine. Verdeel in 4 porties en serveer!

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 142 kcal
  • Eiwitten: 2,95 gram
  • Vetten: 12,4 gram
  • Koolhydraten: 8,0 gram
Recipe Type: ,
Gemiddeld cijfer

(4.1 / 5)

4.1 4.1 13
Geef dit recept een cijfer

13 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Koolhydraatarme boerenkoolstamppot

  • Ovenschotel met broccoli en kip

  • Mini courgette pizza’s

  • Romige bloemkool risotto

  • Aubergine frietjes

Recept reacties

Comments (3)

  1. gepost door ine on 25 mei 2015

    Hey !
    Leuk recept, ga ik zeker eens proberen.
    Maar kan je de boter vervangen of zoiets om minder vetten te hebbn?

    groetjes

  2. gepost door Amanda on 4 maart 2017

    Verrukkelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.