Bospaddenstoelen soep

2016-01-09
  • Porties : 4
  • Voorbereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 30m
  • Klaar In : 45m

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm voorgerecht, bospaddenstoelen soep. Deze gemakkelijk te maken bospaddenstoelen soep is rijk gevuld met allerlei verschillende soorten paddenstoelen. Uit een pan kan je zo’n 4 grote kommen halen. Leuk om te maken en van te smullen op je vrije dag! Tip: lekker met een sneetje koolhydraatarm brood. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Ingrediënten

  • 200 gr paddenstoelenmelange, gesneden
  • 125 ml slagroom
  • 1-2 sjalotten, in stukjes gesneden
  • 2 groentebouillion blokjes
  • 1 handje verse peterselie
  • eventueel een drupje olijfolie met truffelsmaak

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de sjalotjes fijn en bak deze in een grote koekenpan met olijfolie. Voeg wanneer de sjalotjes verkleuren de paddenstoelenmelange toe en bak deze kort mee. Pak vervolgens een grote soeppan en breng hierin 1 liter water aan de kook.

Stap 2

Voeg de bouillonblokjes toe aan de soeppan wanneer het water kookt en roer dit er goed door heen. Voeg dan 3/4 van de gebakken paddenstoelenmelange, alle sjalotjes en 125 ml slagroom toe aan de soeppan en laat dit ongeveer 10 minuten op een laag vuur zachtjes koken.

Stap 3

Pureer de soep na 10 minuten koken met een staafmixer of blender. Roer na het mixen de overige 1/4 van de gebakken paddenstoelenmelange door de soep en voeg gehakte verse peterselie toe. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 80 kcal
  • Eiwitten: 1,2 gram
  • Vetten: 7,4 gram
  • Koolhydraten: 1,2 gram
Recipe Type: ,
Gemiddeld cijfer

(4.1 / 5)

4.1 4.1 9
Geef dit recept een cijfer

9 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Romige bloemkool risotto

  • Aubergine frietjes

  • Courgetti bolognese

  • Koolhydraatarme halloumi en courgette burgers

  • Hartige courgette en mais pannenkoekjes

Recept reacties

Comments (2)

  1. gepost door tammy on 10 september 2017

    Kan je de slagroom vervangen Door iets anders? Alvast mercie

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 11 september 2017

      Beste Tammy,

      U kan de slagroom vervangen met kookroom, mascarpone of creme fraîche.

      Groetjes,

      Quint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.