Heerlijke portie ontbijtmuffins met broccoli en kaas.

Broccoli en kaas muffins

Heerlijke hartige eimuffins

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, broccoli en kaas muffins. Deze muffins bestaan uit drie ingrediënten: broccoli, ei en kaas. Deze drie ingrediënten zorgen samen voor een heerlijke hartige en frisse smaak.

Waarom muffins en geen omelet?
Muffins zijn makkelijker om te maken en te bewaren. Zo kun je de overgebleven muffins bewaren in de koelkast of zelfs invriezen. Daarnaast zijn de muffins ook meer geschikt voor kinderen. Het ziet er uitnodigend uit en je kunt er groente in verstoppen. Een maaltijd geschikt voor het hele gezin!

Serveersuggestie:
Je kunt de muffins serveren als hoofdgerecht bij het avondeten of als ontbijt. Neem een kijkje bij onze voorgerechten om een complete maaltijd samen te stellen! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.

Print
Heerlijke portie ontbijtmuffins met broccoli en kaas.

Broccoli en kaas muffins

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 9 muffins 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 600 gr broccoli roosjes
  • 7 eieren, alleen het eiwit
  • 4 grote hele eieren
  • 30 gr geraspte cheddar kaas
  • 40 gr geraspte kaas naar keuze
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een klein beetje water in een pan en stoom hierin de broccoli roosjes ongeveer 6-7 minuten. Pak nu een kom en breek hierin de broccoli roosjes na het koken in kleinere stukken. Voeg de olijfolie en zout en peper naar smaak toe en meng dit goed door de broccoli roosjes.
  2. Vet een muffin vorm met 9 vormpjes in met boter. Verdeel de broccoli roosjes gelijkmatig over de 9 vormpjes. Pak nu nog een kom en klop hierin de eieren, eiwitten, geraspte kaas goed door elkaar.
  3. Verdeel nu ook het eimengsel gelijkmatig over de 9 vormpjes en strooi als laatst de geraspte cheddar kaas over de vormpjes. Bak de broccoli en kaas muffins ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 muffins
  • Calorieën: 167
  • Vetten: 8,5
  • Koolhydraten: 5,0
  • Eiwitten: 18,0
Heerlijke portie ontbijtmuffins met broccoli en kaas.

4 Reacties

  1. Dit recept gemaakt en de muffins zijn erg lekker. Dank je wel voor dit recept. Ga het zeker vaker maken.

    Reageer
  2. vanessa wouters

    hoe komen jou muffins zo mooi uit de vorm de mijne plakken enorm heb ze ook al in papierenvormpjes geprobeerd maar dan moet ik bijna het papier mee opeten 🙂

    Reageer
  3. Harriet Vaanholt- Bleijenberg

    Goedemiddag Quint, Nee, gemaakt heb ik de muffins nog niet maar het recept ligt klaar. Ik heb je site gisteren pas ontdekt omdat ik op zoek was naar ‘lekkere recepten’ die voor mij (65+ en diabetes) maar ook voor mijn man smakelijk en gezond zijn. Ik was verrast door de recepten die je deelt en zal er dan ook dankbaar gebruik van maken. Warme groet, Harriët

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*