Chocolade kokos cake

2018-02-12
  • Porties : 10
  • Voorbereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 30m
  • Klaar In : 45m

Introductie:

Een keer in de zoveel tijd las ik een cheat day in. Dit is een dag waarop ik meer koolhydraten eet dan gewoonlijk. Vaak ga ik dan even naar de supermarkt en haal ik mijn favoriete snacks. Mijn favoriete snack op zo’n dag is de verse chocolade kokos cake van de Albert Heijn. Dit bracht mij op het idee om een koolhydraatarme versie van de Chocolade koks cake te maken. Wat de chocolade kokos cake van de AH zo lekker maakt is de luchtige structuur van de cake. In dit recept heb ik dit geprobeerd na te bootsen en dat is goed gelukt. De suiker heb ik vervangen met Steviala kristal. Dit is een zoetstof op basis van steviolgyvcosiden en erythritol en lijkt erg normale tafelsuiker. De eiwitten heb ik extra stijfgeklopt om een luchtige structuur te creëren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Laat onderaan de pagina door een reactie te plaatsen weten hoe het heeft gesmaakt!

Tips:
– Probeer ook eens onze andere cake recepten. Er is keuze uit marmercake, appel-kaneel cake met noten en een aardbeien cake.

Ingrediënten

  • 160 gr amandelmeel
  • 65 ml volvette kokosmelk
  • 5 middelgrote eieren
  • 75 gr roomboter
  • 2 tl vanille aroma
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 el cacaopoeder
  • 45 gr Steviala kristal
  • 50 gr geraspte kokos
  • snufje zout

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak vervolgens een grote kom en meng hierin met een elektrische mixer 3 eieren en de kokosmelk. Voeg vervolgens de amandelmeel, cacaopoeder, bakpoeder, vanille aroma, boter, zout en 35 gr Steviala kristal toe en roer dit nog eens goed met een garde door elkaar.

Stap 2

Maak de elektrische mixer schoon en pak twee kommen. Splits hierin de 2 resterende eieren. Klop vervolgens de eiwitten stijf met de elektrische mixer. Voeg dan 10 gr Steviala Kristal toe aan de eidooiers en roer dit met een garde door elkaar. Spatel nu het eigeel-mengsel samen met de kokosrasp bij het eiwit. Doe dit niet in 1 keer, maar beetje voor beetje.

Stap 3

Lepel het chocoladebeslag vervolgens in een cakevorm bekleed met bakpapier. Voeg dan ook het kokosbeslag toe en roer dit voorzichtig door het chocoladebeslag. Bak de cake 30-35 minuten in de oven. Controleer na het bakken of de cake gaar m.b.v. een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt is de cake klaar!

Stap 4

Verdeel de cake na het bakken in 10 plakjes of porties. Ik heb de cake zelf in vierkante blokjes gesneden! Garneer met geraspte kokos Steviala Frost.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 224 kcal
  • Eiwitten: 6,5 gram
  • Vetten: 21,4 gram
  • Koolhydraten: 3,1 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(5 / 5)

5 5 1
Geef dit recept een cijfer

1 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Koolhydraatarme marmercake

  • Chocolade kokos pudding

  • Koolhydraatarme BBBrownie

  • Koolhydraatarme oreo koekjes

  • Pindakaas swirl brownies

Recept reacties

Comments (2)

  1. gepost door Anouk on 13 februari 2018

    Lijkt mij een heel lekker recept, maar in het recept heb je het op een gegeven moment over het chocolade beslag, maar ik mis de stap dat het cacaopoeder wordt toegevoegd.

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 13 februari 2018

      Beste Anouk,

      Excuses ik ben dit vergeten te vermelden in het recept. Ik heb het er inmiddels bijgezet. De cacaopoeder voeg je bij stap 1 samen met de amandelmeel toe aan het eimengsel met kokosmelk!

      Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt!

      Met vriendelijke groet,

      Quint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.