Chocoladetaart met frambozen

2017-08-03
  • Voorbereidingstijd : 0m
  • Kooktijd : 0m
  • Klaar In : 0m

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm nagerecht, chocoladetaart met frambozen! Deze chocoladetaart heeft heerlijke rijke smaak en zachte structuur vergelijkbaar met die van chocolade truffels! Bij het maken van deze taart heb ik gebruik gemaakt van pure chocolade op basis van 85% cacao. Dit geeft de taart een rijke en pure smaak. Voor sommige is dit te bitter. Gelukkig zorgen de frisse frambozen voor een vermindering van de bittere smaak. Je kan de chocolade taart eventueel garneren met een beetje Steviala Frost. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Benodigdheden:

Ingrediënten

  • 300 gr pure chocolade, 85% cacao
  • 120 gr boter
  • 100 ml slagroom
  • 2 tl vanille aroma
  • 125 gr frambozen
  • 6 eieren
  • 4 el Steviala Kristal

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe vervolgens de boter en chocolade in een steelpannetje en verwarm dit boven een laag vuur. Roer af en toe even in de pan, totdat de chocolade gesmolten is. Laat het chocolademengsel dan enekle minuten afkoelen. Voeg dan de al roerend de vanille aroma toe en zet dan de pan opzij.

Stap 2

Pak vervolgens een grote kom en meng hierin met een garde de eieren, room en Steviala kristal. Voeg dan al roerend het eimengsel toe aan het chocolademengsel en klop dit tot een glad beslag.

Stap 3

Pak een springvorm van 21 cm en vet de randen in met boter. Plaats een vel bakpapier op de bodem, zodat er geen beslag uit de vorm kan lekken. Doe het chocolade beslag in de springvorm en bak de chocoladetaart 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de chocoladetaart na het bakken goed afkoelen en decoreer de taart dan met de frambozen. Snijd de taart in 16 stukjes en genieten maar!

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 199 kcal
  • Eiwitten: 4,6 gram
  • Vetten: 17,1 gram
  • Koolhydraten: 4,5 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(4.5 / 5)

4.5 4.5 4
Geef dit recept een cijfer

4 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Koolhydraatarme Japanse cheesecake

  • Koolhydraatarme kwarktaart

  • Chocolade pecan taart

Recept reacties

Comments (6)

  1. gepost door Tom on 3 augustus 2017

    Kan de taart ook met de hetelucht oven worden afgebakken ipv elektrische oven?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 4 augustus 2017

      Dat kan zeker Tom!

  2. gepost door Annelies on 3 augustus 2017

    Kun je ipv steviapoeder ook vloeibare stevia gebruiken?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 4 augustus 2017

      Hoi Annelies,

      Je kan ook vloeibare stevia gebruiken. Wel wordt de hoeveelheid dan anders. Proef na het toevoegen van de stevia of het beslag zoet genoeg is!

      Groetjes,

      Quint

  3. gepost door Patries on 13 augustus 2017

    Kan ik hem ook invriezen?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 15 augustus 2017

      Je kan de taart ook invriezen Patries!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.