Citroen panna cotta

2017-07-14
  • Porties : 6
  • Voorbereidingstijd : 5m
  • Kooktijd : 3:0 h
  • Klaar In : 3:5 h

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm dessert, citroen panna cotta. Panna cotta betekent letterlijk gekookte room. Deze romige citroen panna cotta heeft een heerlijke frisse smaak. Je kan de panna cotta garneren met verschillende soorten fruit, zelf vind ik de mousse super lekker met stukjes aardbei. Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Benodigdheden:

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 125 ml Griekse yoghurt
  • 3 gelatineblaadjes
  • 30 gr Steviala kristal
  • Sap van 1 citroen
  • 1 tl geraspte citroenschil

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de slagroom in een pan met de steviala. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water. Knijp de gelatine blaadjes uit en doe ze bij de slagroom in de pan

Stap 2

Roer totdat de gelatineblaadjes zijn opgelost, maar laat het niet koken. Voeg dan al roerend de yoghurt en citroensap toe. Meng tot een glad mengsel en haal het pannetje dan van het vuur.

Stap 3

Verdeel het roommengsel over 4 grote of 6 kleine dessertglazen. Laat ze minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer voor het serveren de panna cotta met geraspte citroenschil en een partje citroen. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 156kcal
  • Eiwitten: 1,6 gram
  • Vetten: 15,6 gram
  • Koolhydraten: 2,2 gram

 

Gemiddeld cijfer

(4.5 / 5)

4.5 4.5 3
Geef dit recept een cijfer

3 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Courgetti bolognese

  • Vitello tonnato

  • Koolhydraatarme tiramisu

  • Koolhydraatarme spinazie lasagne

  • Koolhydraatarme salade caprese

Recept reacties

Comments (4)

  1. gepost door Christina on 14 juli 2017

    Wow….dit lijkt me zálig!!! Ga ik dit weekend maken…..

  2. gepost door Marlies on 7 augustus 2017

    Hi! Ik heb dit recept vandaag gemaakt.
    Ik heb zojuist een hapje geproefd en ik proef een vrij bittere nasmaak.
    Kan dit komen door de Stevia? Ik heb gewoon de Stevia zoetstof van de AH gebruikt.
    Panna cotta smaakt verder heerlijk, ze zijn stevig en zien er super uit.

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 11 augustus 2017

      Beste Marlies,

      De bittere nasmaak komt waarschijnlijk van de stevia. Stevia heeft van nature een bittere nasmaak en wanneer je veel stevia gebruikt ga je dit proeven. Sinds kort zijn er steeds meer producten op de markt die stevia en erythritol en mengen. Erythritol is ook een zoetstof en deze maskeert de bittere nasmaak van de stevia. Samen is dit een zoetstof die het meest in de buurt komt van normale tafelsuiker. Bij het bakken gebruik ik zelf altijd Steviala kristal.

  3. gepost door An on 8 augustus 2017

    Echt super lekker. Een beetje frambozenpuree erop gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.