Courgetti bolognese

2017-06-07
  • Porties : 3
  • Voorbereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 20m
  • Klaar In : 35m

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, courgetti bolognese! Dit is een makkelijk, snel en voedzame maaltijd die ook nog is erg lekker is. Daarnaast bevat een portie van deze courgetti bolognese slechts 15,5 gr koolhydraten. Dit maakt het een goede vervanger voor traditionele pasta bolognese. De courgette spaghetti kan je kant-en-klaar kopen in de meeste supermarkten of zelf maken m.b.v. een spiraalsnijder. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten, kan je deze onderaan de pagina stellen!

Tip: maak je eigen koolhydraatarme courgetti met de Spirelli 2.0 van het merk GEFU.

Ingrediënten

  • 400 gr courgette spaghetti
  • 1 kleine ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 300 gr mager rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 75 gr wortel
  • 1 runderbouillion blokje
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 100 gr cherrytomaten
  • 2 el olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gr rucola
  • 1 el tomatenpuree

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd op een grote snijplank de ui, knoflook, paprika, wortel en cherry tomaten in kleine stukjes. Verwarm vervolgens een el olijfolie in een hapjes pan. Bak hierin de ui totdat deze mooi glanst en voeg dan ook de knoflook toe. Bak de knoflook kort mee en voeg dan de gehakt toe en bak al roerend totdat de gehakt niet meer roze is van binnen. Doe dan de wortel, cherry tomaten en rode paprika toe.

Stap 2

Voeg tenslotte de bouillion, tomatenblokjes + vloeistof en tomatenpuree toe aan de pan en roer de inhoud van de pan goed door elkaar. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Laat de saus 15-20 minuten op een laag vuur sudderen.

Stap 3

Pak wanneer de bolognese saus klaar is een grote wokpan en verwarm hierin een el olijfolie. Voeg de courgette spaghetti toe aan de pan en bak al roerend 2-4 minuten gaar. Verdeel de rucola, tomatensaus en courgetti over het bord en garneer met Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie (1/3):

  • Calorieën: 279 kcal
  • Eiwitten: 24,3 gram
  • Vetten: 12,9 gram
  • Koolhydraten: 15,5 gram
Recipe Type: , ,
Gemiddeld cijfer

(4.9 / 5)

4.9 4.9 8
Geef dit recept een cijfer

8 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Boeuf bourguignon met bloemkoolrijst

  • Koolhydraatarme runder-pompoenstoofpot

  • Mini courgette pizza’s

  • Romige bloemkool risotto

  • Kapsalon met pastinaak frietjes

Recept reacties

Comments (3)

  1. gepost door Loes on 23 juni 2017

    Ben benieuwd Quint Kames, het ziet er lekker uit op de site, maar wat niet duidelijk is: je spreekt over een bouillonblokje en even later bouillon. Dat is dus onduidelijk, wat is hiervan de bedoeling? Vr groet, Loes

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 24 juni 2017

      Hoi Loes,

      Bedankt voor je berichtje. Dat was een foutje van mij, ik heb het inmiddels aangepast. Bij stap 2 voeg je het bouillonblokje samen met de tomatensaus toe aan de pan!

      Groetjes,

      Quint

  2. gepost door agnes on 12 september 2017

    Heerlijke recepten! Complimenten 🙂
    Kun je deze saus ook invriezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.