Gebakje van aubergine en tomaat

2014-06-11
  • Porties : 4
  • Voorbereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 15m
  • Klaar In : 30m

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm voorgerecht, een gebakje van aubergine en tomaat. Dit is een heerlijk vegetarisch recept met aubergine, tomaat en Parmezaanse kaas. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Ingrediënten

  • 1 aubergine, in, gesneden in stukjes van 1,5 cm
  • 1 tomaat, in stukjes gesneden
  • 30 gr geraspte vetvrije Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Vet een bakplaat in met olie of boter. Plaats nu de aubergine schijfjes op de bakplaat en strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de aubergine. Verdeel vervolgens de in stukjes gesneden tomaat bovenop elk aubergine schijfje. Strooi dan het laatste beetje Parmezaanse kaas over de tomaat op elk schijfje.

Stap 3

Bak de gebakjes van aubergine en tomaat 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 55 kcal
  • Eiwitten: 3,3 gram
  • Vetten: 0,3 gram
  • Koolhydraten: 9,3 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(3.9 / 5)

3.9 3.9 5
Geef dit recept een cijfer

5 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Aubergine frietjes

  • Koolhydraatarme halloumi en courgette burgers

  • Hartige courgette en mais pannenkoekjes

  • Griekse salade van gegrilde halloumi

  • Koolhydraatarme bloemkool couscous

Recept reacties

Comments (2)

  1. gepost door Lijnie on 4 juli 2015

    Met 10 tot 15 minuten op 200 graden is de aubergine bij mij nog lang niet gaar. Klopt het recept wel?

    Er staat bij de ingredienten ook dat je een plakje tomaat op de aubergine legt, dan ziet het er heel anders uit dan op de foto.

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 4 juli 2015

      Beste Lijnie,

      Als het goed is moet de aubergine na 15 minuten gaar zijn ( met een bite ). Misschien heb je iets te dikke plakken gesneden. Ik vind het zelf lekker als de aubergine een bite heeft en niet helemaal slap is. Als jij dit wel lekker vindt kan je het de volgende keer iets langer in de oven doen! Verder stond er een foutje bij de bereidingswijze in plaats van een plakje tomaat moet je de in stukjes gesneden tomaat over de aubergine schijfjes verdelen.

      Groetjes,

      Quint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.