Gebakken kipfilet, asperges en champignons

2014-12-02
  • Porties : 2
  • Voorbereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 25m
  • Klaar In : 40m

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, gebakken kipfilet, asperges en champignons. Dit is een heerlijk hoofdgerecht gebakken in boter, olijfolie en knoflook. Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Ingrediënten

  • 45 gr boter
  • 30 ml olijfolie
  • 225 gr groene asperges, schoongemaakt en in drieën gesneden
  • 70 gr champignons, in stukjes gesneden
  • 2 kipfilets, in reepjes gesneden
  • 1/2 tl gedroogde peterselie
  • 1/2 tl gedroogde basilicum
  • 1/8 tl gedroogde oregano
  • 1 1/2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 1/2 theelepel citroensap
  • 1 1/2 theelepel witte kookwijn

Bereidingswijze

Stap 1

Smelt de boter en de olijfolie in een koekenpan op een middelhoog vuur. Voeg de de peterselie, basilicum, oregano, knoflook, zout, citroensap, en de wijn toe aan het botermengsel in de koekenpan. Voeg ook de kip toe en bak dit ongeveer 3 minuten. Zet het vuur nu iets lager en bak de kip totdat deze niet meer roze is van binnen, ongeveer 10 minuten.

Stap 2

Voeg nu ook de asperges en bak ze ongeveer 3 minuten. Voeg als laatst de champignons toe en bak nog eens 3 minuten.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 430 kcal
  • Eiwitten: 26,9 gram
  • Vetten: 33,4 gram
  • Koolhydraten: 7,0 gram
Recipe Type: ,
Gemiddeld cijfer

(4.5 / 5)

4.5 4.5 11
Geef dit recept een cijfer

11 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Mini courgette pizza’s

  • Romige bloemkool risotto

  • Kapsalon met pastinaak frietjes

  • Aubergine frietjes

  • Courgetti bolognese

Recept reacties

Comments (9)

  1. gepost door Rik Timpen on 19 december 2014

    Hallo, 430 kcal per portie?
    Dat lijkt me niet weinig.

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 19 december 2014

      Dat klopt Rik, het is dan ook de bedoeling dat je dit recept eet als avondeten!

  2. gepost door Maria on 22 januari 2015

    Hoi, als ik bovenstaande bereidingswijze volg, wordt zowel de kipfilet als de champignons niet bruin, maar blijven wit. Heb je een tip?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 22 januari 2015

      Beste Maria,

      Als je de kip graag iets bruiner wilt kan dat. De beste manier om dit te doen is om bij stap 1 de kip te bakken op een hoog vuur in plaats van een middelhoog vuur. De rest van de bereidingswijze blijft het zelfde.

      • gepost door Maria on 23 januari 2015

        Dag Quint, dat is mij bekend, maar ik dacht dat het temperen van het vuur om een speciale reden was, vandaar dat ik dit zo had gedaan. Nu blijkt dat dit niet zo is, ga ik volgende keer gewoon weer hoog vuur gebruiken. Dank je wel voor je antwoord.

  3. gepost door sofie on 20 maart 2015

    Mag je de kipfilet niet bakken op de grill? En daarna verder doen in de pan?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 21 maart 2015

      Beste Sofie,

      Dat kan je ook doen!

  4. gepost door san on 17 mei 2015

    is lijnzaad olie ook toegestaan in een koolydraadarm dieet

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 18 mei 2015

      Zeker San,

      In olie zit meestal alleen vet en geen koolhydraten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.