Gesneden spruitjes met bacon, ui en pijnboompitten

2013-12-25
  • Porties : 4
  • Voorbereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 25m
  • Klaar In : 45m

Introductie:

Een heerlijk en gezond koolhydraatarm hoofdgerecht, gesneden spruitjes met bacon, ui en pijnboompitten. Dit is recept is super lekker ook voor de mensen die niet zo van spruitjes houden. De spruitjes hebben namelijk een heel andere smaak dan als je ze alleen kookt. Ik hoop dat jullie het lekker vinden, als er nog vragen zijn over de ingrediënten of de bereidingswijze kan je die hieronder stellen!

Ingrediënten

  • 115 gr gesneden bacon
  • 30 gr boter
  • 45 gr pijnboompitten
  • 450 gr gesneden spruitjes
  • 1 of 2 groene uien
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1

Plaats de gesneden bacon in een grote en diepe koekenpan. Bak de bacon op middelhoog vuur tot dat de bacon knapperig is. Bewaar 2 eetlepels jus en laat de rest van jus uitlekken.

Stap 2

Smelt vervolgens de boter in dezelfde koekenpan en voeg hier de aparte gezette jus bij toe. Voeg de pijnboompitten toe en bak deze totdat ze bruin zijn.

Stap 3

Voeg de gesneden spruitjes en groene uien bij de pijnboompitten toe en strooi er wat zout en peper op naar smaak. Bak dit op middelhoog vuur totdat de spruiten wat zachter zijn, ongeveer 10 a 15 minuten.

Stap 4

Strooi de gesneden en knapperige bacon op de spruitjes, uien en pijnboompitten voor het serveren.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 217 kcal
  • Eiwitten: 10,2 gram
  • Vetten: 15,8 gram
  • Koolhydraten: 12,4 gram
Recipe Type: , Tags: , ,
Gemiddeld cijfer

(4.3 / 5)

4.3 4.3 22
Geef dit recept een cijfer

22 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Kapsalon met pastinaak frietjes

  • Mexicaanse ovenschotel met gehakt

  • Aubergine frietjes

  • Courgetti bolognese

  • Mexicaanse kipfilet met bloemkoolrijst

Recept reacties

Comments (14)

  1. gepost door Chrisje on 1 februari 2015

    Heel lekker… ikzelf lust normaal gezien geen spruitjes maar mijn man en kinderen zijn er gek op. Met deze bereiding heb ik ze ook gegeten en zelfs een tweede portie genomen. De 1.5 kilo was zo goed als op

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 1 februari 2015

      Super leuk om te horen Chrisje. Spruitjes kunnen best lekker zijn!

      Groetjes,

      Quint

  2. gepost door roos68 on 4 maart 2015

    Hoi,
    Vraagje: Als ik de bacon ga bakken dan komt er helemaal geen jus vrij. Moet ik soms iets van vet toevoegen?
    Verder een super lekker recept.

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 4 maart 2015

      Beste Roos,

      Leuk om te horen dat je het recept lekker vindt. Misschien heb je de verkeerde bacon gebruikt. Er is namelijk bacon voor op brood en speciale bakbacon. Bij het maken van dit recept heb je bakbacon nodig.

      Groetjes,

      Quint

  3. gepost door Inge on 4 juni 2015

    Goedendag,
    Even een klein vraagje. Moeten de spruiten gekookt zijn voordat je ze klein snijdt?
    Grietjes, Inge

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 4 juni 2015

      Beste Inge,

      Het is de bedoeling dat je de spruitjes vooraf klein snijdt!

      Groet,

      Quint

      • gepost door Inge on 4 juni 2015

        Oké maar moet ik ze vooraf koken?
        Groet, Inge

        • Quint Kames

          gepost door Quint Kames on 5 juni 2015

          Beste Inge,

          Dat is niet nodig!

          • gepost door Anoniem on 5 juni 2015

            Super! Ik ga het morgen uitproberen. Lijkt mij heerlijk!!
            Bedankt voor de snelle reactie.
            Groetjes, Inge

             
  4. gepost door Joyce on 7 januari 2016

    Wat serveren jullie hier nog bij?! Geen aardappels maar wat anders?!

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 10 januari 2016

      Beste Joyce,

      Je kan er van alles bij serveren! Bijvoorbeeld gevulde champignons of een gevulde bloemkooltaco. Bekijk onze voorgerechten om zo een complete maaltijd samen te stellen.

      Met vriendelijke groet,

      Quint

  5. gepost door tammeke on 8 maart 2017

    hallo, ik ga dit vandaag maken maar nu vraag ik me af wat is een portie bij jullie?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 9 maart 2017

      Beste Tammeke,

      De hoeveelheid porties staat onder de foto. In dit geval maakt u met dit recept 4 porties gesneden spruitjes!

      Groetjes,

      Quint

  6. gepost door Gonny Rutten on 1 mei 2017

    Het ziet er erg lekker uit, ga heterogeen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.