Gevulde eieren

2014-04-09
  • Porties : 12
  • Voorbereidingstijd : 35m
  • Kooktijd : 0m
  • Klaar In : 35m

Introductie:

Een koolhydraatarm voorgerecht, gevulde eieren! Dit is een heerlijk en gezond ei recept. Ik hoop dat jullie het lekker vinden, zijn er opmerkingen plaats dan een reactie!

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 1 tl witte azijn
  • 1 el mayonaise
  • 1/4 tl mosterd
  • zout en peper naar smaak
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 bladeren sla

Bereidingswijze

Stap 1

Leg de eieren in een pan met gezouten water. Breng het water aan de kook en laat de eieren koken in het water tot ze hard gekookt zijn, ongeveer 10 tot 15 minuten. Laat schrik de eieren en verwijder de schil. Snijd de eieren in de lengte doormidden en schep de dooiers er uit, leg deze opzij.

Stap 2

Plaats de dooiers in een middelgrote kom en prak ze. Meng in dezelfde kom azijn, mayonaise, mosterd, zout en peper. Het kan zo zijn dat er meer mayonaise nodig is om het mengsel bij elkaar te houden. Als dit het geval is doe dan wat meer mayonaise in de kom en meng dit, let op het mengsel moet wel een beetje droog blijven.

Stap 3

Doe nu voorzichtig het eidooier mengsel terug in de eiwitten dit kan met een lepel of spuitzak. Er zal genoeg mengsel zijn om alle eiwitten te vullen. Na het vullen bestrooi je de eieren met paprikapoeder. Leg de eieren nu op een bedje van sla en / of garneer met peterselie. Zet de eieren even in de koelkast voor het serveren.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 90 kcal
  • Eiwitten: 6,3 gram
  • Vetten: 6,9 gram
  • Koolhydraten: 0,8 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(4.5 / 5)

4.5 4.5 6
Geef dit recept een cijfer

6 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Aubergine frietjes

  • Koolhydraatarme halloumi en courgette burgers

  • Hartige courgette en mais pannenkoekjes

  • Griekse salade van gegrilde halloumi

  • Koolhydraatarme bloemkool couscous

Recept reacties

Comment (1)

  1. gepost door Kim on 11 september 2016

    Tip: prakken in een zeef, dan is het mengsel beter te spuiten en mengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.