Ham muffins

2014-09-12
  • Porties : 12
  • Voorbereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 35m
  • Klaar In : 50m

Introductie ham muffins:

Een lekker koolhydraatarm voorgerecht, ham muffins. Een heerlijk hartig gerecht dat je kan serveren als voorgerecht of snack. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Ingrediënten

  • 340 gr hamblokjes
  • 45 gr groene paprika, fijngesneden
  • 1 stengel selderij, fijngesneden
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 1/4 tl peper
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 3 eieren
  • 170 gr Cheddar kaas, geraspt

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de ham fijn in een keukenmachine. Meng vervolgens alle ingrediënten in een grote kom.

Stap 2

Verdeel het mengsel uit de kom over de twaalf aluminium muffinvormpjes. Plaats de aluminium muffin vormpjes op een ovenrek bekleed met bakpapier. Bak de muffins in de voorverwarmde oven ongeveer 30-35 minuten goudbruin. Laat de muffins in het blik op het rek 10 minuten afkoelen. Haal de muffins uit de vorm en serveer.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 150 kcal
  • Eiwitten: 10,0 gram
  • Vetten: 11,0 gram
  • Koolhydraten: 2,5 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(3.5 / 5)

3.5 3.5 5
Geef dit recept een cijfer

5 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Koolhydraatarme boerenkoolstamppot

  • Ovenschotel met broccoli en kip

  • Boeuf bourguignon met bloemkoolrijst

  • Koolhydraatarme runder-pompoenstoofpot

  • Kapsalon met pastinaak frietjes

Recept reacties

Comments (7)

  1. gepost door jessicavs on 12 september 2014

    Wat betekent per portie? Per muffin?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 12 september 2014

      Beste Jessica,

      Met per portie bedoel ik inderdaad per muffin.

      Groet,

      Quint

  2. gepost door mariska on 12 september 2014

    Hoihoi..
    Ziet er lekker uit.. Maar de uienpoeder kan ik die ook vrrvangen door verse iu? En hoeveel dan?

    Groetjes

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 14 september 2014

      Beste Mariska,

      Ik zou zelf het liefst de uienpoeder gebruiken. Maar je kan het ook vervangen door een verse ui. Ik zou een halve ui gebruiken en deze heel fijn snijden.

      Groet,

      Quint

  3. gepost door Sylvia on 25 april 2015

    Ik maak deze muffins met Broccoli en ham! Erg lekker!

  4. gepost door H.G.M on 14 juni 2016

    Mag het ook een siliconebakvorm voor cupcakes zijn ?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 15 juni 2016

      Beste H.G.M,

      Dat kan prima. Succes met het bakken!

      Groetjes,

      Quint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.