Hartige courgette en mais pannenkoekjes

2017-04-05
  • Porties : 12
  • Voorbereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 10m
  • Klaar In : 25m

Introductie:

Vandaag heb ik als snack deze heerlijke hartige courgette en mais pannenkoekjes gemaakt. Deze hartige pannenkoekjes zijn gemaakt van courgette, mais, lente ui en natuurlijk eieren. Deze pannenkoekjes hebben een heerlijke hartige smaak en zijn super lekker bij een rode wijn. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Ingrediënten

  • 2 middelgrote courgette
  • 100 gr mais
  • 2 stengels lente ui, fijngesneden
  • 4 grote eieren, samengeklopt
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl peterselie
  • 1/2 tl basilicum
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 50 gr amandelmeel
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1 el Sriracha saus
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de uiteindes van de courgettes eraf en rasp boven een grote kom de overgebleven courgette. Gebruik een zeefdoek of schone theedoek om zoveel mogelijk vloeistof uit de geraspte courgette te knijpen.

Stap 2

Voeg de lente ui, mais, eieren en kruiden toe aan de grote kom. En meng dit goed door elkaar. Voeg als laatst ook de Parmezaanse kaas en amandelmeel toe en meng nog eens.

Stap 3

Verwarm in een grote koekenpan een beetje olijfolie. Pak een opscheplepel en schep een beetje van het beslag in de pan. Bak het pannenkoekje goudbruin, 2 minuten per kant. Herhaal dit totdat je 12 pannenkoekjes hebt gebakken.

Stap 4

Maak ondertussen de dipsaus door 100 ml Griekse yoghurt te mengen met een beetje Sriracha saus. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 82 kcal
  • Eiwitten: 6,2 gram
  • Vetten: 5,3 gram
  • Koolhydraten: 4,2 gram
Recipe Type: , ,
Gemiddeld cijfer

(3.5 / 5)

3.5 3.5 3
Geef dit recept een cijfer

3 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Aubergine frietjes

  • Courgetti bolognese

  • Koolhydraatarme halloumi en courgette burgers

  • Pittig Indiaas roerei met spinazie

  • Kipfilet met tomaten en courgettesaus

Recept reacties

Comments (5)

  1. gepost door Francien on 5 april 2017

    Wat is Sriacha saus.??

  2. gepost door Jill on 20 april 2017

    Bij mij is het meer omelet, dan “koek”. Heb de baktijd al wat verlengt, maar mocht niet baten. Een slap hapje is het geworden.
    Maar aan de smaak ligt het niet hoor, heerlijk van gegeten.

  3. gepost door Loes on 2 juni 2017

    Op hoeveel personen is dit recept gebaseerd? Ik ga het morgen proberen, maar wil voorkomen dat alles in één keer opgegeten wordt, en kun je de pannenkoekjes eigenlijk invriezen?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 2 juni 2017

      Beste Loes,

      Met dit recept maak je 12 pannenkoekjes. 1 portie is 1 pannenkoekje. Ik raad aan om maximaal 2 pannenkoekjes per persoon te eten als snack. Je kan de pannenkoekjes het beste in de koelkast bewaren, je kan ze ook invriezen, maar hierdoor zal de structuur en smaak wel veranderen. Je kan er ook voor kiezen om alle ingrediënten hoeveelheden te halveren en zo 6 pannenkoekjes te maken i.p.v 12.

      Groetjes,

      Quint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.