Koolhydraatarme Italiaanse gehaktballetjes

2016-04-17
  • Porties : 15
  • Voorbereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 40m
  • Klaar In : 50m

 Introductie:

Sappig, mals en vol van smaak, zo hoort een Italiaanse gehaktbal te smaken. Jammer genoeg is het vinden van een lekkere koolhydraatarm recept voor Italiaanse gehaktballen niet zo eenvoudig. Gelukkig hebben wij van Lowcarbchef.nl na veel proberen nu eindelijk het recept voor de lekkerste koolhydraatarme Italiaanse gehaktballen!

Je kan ervoor kiezen om de saus en mozzarella kaas weg te laten. Als je hiervoor kiest kan je een gedeelte van de gehaktballetjes ook invriezen om op te eten op een later moment!

Benodigdheden:

Om deze heerlijke koolhydraatarme Italiaanse gehaktballetjes te maken heb je de volgende producten nodig. Klik op de linkjes om de producten in onze webshop Lowcarbcenter.nl te bekijken:

Ingrediënten

  • 680 gr rundergehakt
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 30 gr amandelmeel
  • 2 eieren
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder of een kleine ui fijngesneden
  • 1/4 theelepel gedroogde oregano
  • 118 ml warm water
  • 113 gr mozzarella kaas
  • 225 gr tomatensaus naar keuze

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Om de gehaktballen te maken meng je alle ingrediënten behalve de tomatensaus en mozzarella goed door elkaar. Wanneer het gehaktmengsel goed is gemengd kan je hiervan 15 kleine gehaktballetjes met een doorsnede van 5 cm vormen.

Stap 2

Vet een bakplaat in of bekleed met bakpapier en plaats de 15 kleine gehaktballetjes op de bakplaat. Bak de gehaktballetjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3

Snij ondertussen de mozzarella in 15 gelijke plakken. Haal na 20 minuten bakken de gehaktballetjes uit de oven en giet de tomatensaus over de gehaktballen en plaats op elk gehaktballetje een plakje mozzarella.

Stap 4

Bak de gehaktballetjes nog eens 20 minuten in de oven, totdat de kaas is gesmolten. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per gehaktbal:

  • Calorieën: 119 kcal
  • Eiwitten: 12,0 gram
  • Vetten: 9,0 gram
  • Koolhydraten: 1,7 gram
Recipe Type: ,
Gemiddeld cijfer

(4.8 / 5)

4.8 4.8 9
Geef dit recept een cijfer

9 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Koolhydraatarme boerenkoolstamppot

  • Ovenschotel met broccoli en kip

  • Boeuf bourguignon met bloemkoolrijst

  • Koolhydraatarme runder-pompoenstoofpot

  • Mini courgette pizza’s

Recept reacties

Comments (10)

  1. gepost door Marja on 9 juli 2016

    Zooo lekker….

  2. gepost door Nancy on 31 augustus 2016

    Welke tomatensaus raden jullie aan? Alles wat ik vind zit behoorlijk wat in..

  3. gepost door bernadette on 31 augustus 2016

    Vanavond dit maar eens gaan proberen te maken.

  4. gepost door Sophia on 9 september 2016

    Gewoon zelf even een lekkere tomatensaus maken. Uitje en teentje knoflook fruiten, eventueel stukjes rode paprika en bleekselderij erbij, dan wat gesneden verse tomaten (eventueel tomatenblokjes uit blik of pak) en een tijdje laten pruttelen met zout en peper en wat oregano. Na 10 minuten pureren met staafmixer en zo nodig voor de dikte nog wat tomatenpuree toevoegen. Fluitje van een cent en erg veel lekkerder en gezonder dan tomatensaus uit glas of pak. En ook nog iets goedkoper…

    • gepost door Ben on 9 januari 2018

      Juist dat sausje gemaakt, idd supersimpel en zèèr lekker.

  5. gepost door Caroline on 9 januari 2017

    Gisteren klaargemaakt, het was super lekker!

  6. gepost door Jorina on 16 maart 2017

    Zijn de voedingswaarden per gehaktbal inclusief de tomatensaus en mozzarella of echt alleen de gehaktbal?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 23 maart 2017

      Hoi Jorina,

      De voedingswaarden zijn inclusief de tomatensaus en mozzarella.

      Groetjes,

      Quint

  7. gepost door Ans on 29 september 2017

    Ik Maak het Vaak is het is zo lekker en snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.