Kapsalon met pastinaak frietjes

2017-07-27
  • Porties : 3
  • Voorbereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 50m
  • Klaar In : 1:5 h

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, kapsalon met pastinaak frietjes! Het gerecht is in 2003 ontstaan toen een eigenaar van een kapsalon in Rotterdam, bij een even verderop gelegen shoarmazaak een lunchschotel liet samenstellen met daarin al zijn favoriete ingrediënten. Hij noemde dit gerecht de kapsalon en dit werd al snel door heel Nederland een populair gerecht. Een traditionele kapsalon bevat veel calorieën en koolhydraten. Wij hebben het gerecht iets gezonder gemaakt door pastinaak frietjes te gebruiken in plaats van aardappel frietjes. Hierdoor bevat de kapsalon minder calorieën en minder koolhydraten! Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Ingrediënten

  • 150 gr pastinaak
  • 400 gr kipshoarma
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1/2 komkommer in blokjes gesneden
  • 100 gr ijsbergsla
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 1 1/2 el olijfolie
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak vervolgens een grote kom en schil hierboven de pastinaak met schoon met een dunschiller. Gooi de schillen weg en snijd de pastinaak dan op een grote snijplank in de vorm van kleine frietjes.

Stap 2

Verdeel de frietjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel die frietjes met olijfolie en kruid met paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Let goed op met de cayennepeper want de frietjes worden al snel te pittig. Bak de frietjes 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3

Bak ondertussen de shoarma gaar in een grote koekenpan. Haal de shoarma na het bakken uit de pan en doe dit in een kleine ovenschaal. Haal dan ook de frietjes uit de oven en verdeel dit over de shoarma in de ovenschotel. Strooi tenslotte een beetje kaas over het vlees en die frietjes en bak dit 10-15 minuten in de oven op 180 graden.

Stap 4

Snijd dan de komkommer en tomaat in blokjes en verdeel dit samen met de ijsbergsla over drie borden. Verdeel na het bakken het vlees en de frietjes over de borden. Serveer de kapsalon met knoflooksaus, sambal of mayonaise. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 305 kcal
  • Eiwitten: 34,3 gram
  • Vetten: 11,6 gram
  • Koolhydraten: 14,6 gram
Recipe Type: ,
Gemiddeld cijfer

(5 / 5)

5 5 2
Geef dit recept een cijfer

2 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Mexicaanse ovenschotel met gehakt

  • Courgetti bolognese

  • Mexicaanse kipfilet met bloemkoolrijst

  • Kipfilet met tomaten en courgettesaus

  • Vitello tonnato

Recept reacties

Comments (2)

  1. gepost door Ingrid on 28 juli 2017

    Mooi recept! Let wel goed op de ingrediënten van de gekochte kipshoarma. Bijna altijd zijn er suikers aan toegevoegd. Beter nog is om je eigen vlees te kruiden. Een goed recept voor de kruidenmengeling staat op Tallsay.com

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 28 juli 2017

      Bedankt voor de tip Ingrid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.