Kip piccata

2014-09-16
  • Porties : 4
  • Voorbereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 30m
  • Klaar In : 45m

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, kip piccata. Dit kip recept kan je als hoofdgerecht serveren met groente naar keuze. Neem een kijkje bij onze voorgerechten om een complete maaltijd samen te stellen! Ik hoop dat jullie het lekker vinden, zijn er opmerkingen plaats dan een reactie !

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1 ei
  • 3 el citroensap
  • 30 gr bloem
  • 1/8 tl knoflookpoeder
  • 1/8 tl paprikapoeder
  • 55 gr boter
  • 120 ml kokend water
  • 2 tl kipbouillon poeder

Bereidingswijze

Stap 1

Klop in een kleine kom de eieren en 1 el citroensap samen. Zet dit apart.

Stap 2

Mix in een kleine kom de bloem, knoflookpoeder en paprika poeder. Dip vervolgens de kipfilets eerst in het ei/citroen mengsel en dan in het bloemmengsel.

Stap 3

Pak een grote koekenpan en verwarm hierin de boter. Doe de kipfilets in de pan en bak ze bruin.

Stap 4

Los de bouillon op in het kokend water en voeg de resterende 2 el citroensap toe. Giet het bouillon mengsel in de koekenpan en laat 20 minuten sudderen met de deksel op de koekenpan. Draai de kipfilets na 10 minuten koken.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 276 kcal
  • Eiwitten: 25,9 gram
  • Vetten: 15,4 gram
  • Koolhydraten: 7,6 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(3.8 / 5)

3.8 3.8 11
Geef dit recept een cijfer

11 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Mexicaanse kipfilet met bloemkoolrijst

  • Kipfilet met tomaten en courgettesaus

  • Koolhydraatarme salade caprese

  • Koolhydraatarme tikka masala

  • Koolhydraatarme groene curry

Recept reacties

Comments (8)

  1. gepost door Anne on 24 september 2014

    Helaas. In een koolhydraatarm dieet hoort géén witte bloem thuis!

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 24 september 2014

      Dat klopt Anne, vandaar dat er heel weinig witte bloem wordt gebruikt in het recept. Als je het liever niet hebt kan je de witte bloem ook vervangen met kokos of amandelmeel.

    • gepost door Miranda on 19 oktober 2014

      Koolhydraatarm… niet koolhydraatvrij. Er mag dus wat inzitten.

  2. gepost door Hanan on 29 september 2014

    Waarom is stap 4 doorgestreept?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 30 september 2014

      Beste Hanan,

      Als je op de blokjes drukt bij de stappen kan je stappen doorstrepen. Zo weet je onder het koken bij welke stap je bent. Als je een stap onderstreept is en je drukt nog eens op het blokje dan gaat de onderstreping weer weg.

  3. gepost door Brigitte on 30 oktober 2014

    Gisteren dit recept gemaakt………héél lekker!

  4. gepost door Kevin Meltens on 22 december 2014

    Uitzettend leuke post. Ik ga vanaf nu alvast je blog gaan volgen 🙂

  5. gepost door Karen on 4 september 2015

    Wat een geweldige site! Heb nu een aantal recepten geprobeerd, allemaal HEERLIJK!!!
    Ga zeker alles wat mij aanspreekt uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.