Koolhydraatarm bananenbrood

2016-02-01
  • Porties : 12
  • Voorbereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 50m
  • Klaar In : 60m

 Introductie:

Een lekker koolhydraatarm broodrecept, bananenbrood! Bananenbrood recepten zie je tegenwoordig steeds vaker voorbij komen. Jammer genoeg zitten deze recepten vaak boordevol koolhydraten en zijn ze dus niet geschikt voor mensen die het koolhydraatarm dieet volgen. Wij van Lowcarbchef hebben hier een oplossing gevonden een koolhydraatarme variant van het bananenbrood! Dit recept is gemakkelijk te maken en leuk om te maken. Je kan een sneetje bananenbrood eten als ontbijt, snack of nagerecht bij een kopje koffie of thee! Het bananenbrood kan je ook prima invriezen. Als er vragen zijn over het recept of over de bereidingswijze kan je die stellen in de comment sectie hieronder!

Benodigdheden:

Om dit koolhydraatarme bananenbrood te maken heb je de volgende producten nodig:

Amandelmeel – amandelmeel kan je kopen in een bio winkel of online. Amandelmeel verkopen wij ook in onze eigen webshop Lowcarbcenter.

klik hier om amandelmeel te bekijken.

Kokosmeel – kan ook worden gekocht bij onze eigen webshop Lowcarbcenter voor een goede prijs en snelle levering.

Klik hier om kokosmeel te bekijken.

Ingrediënten

  • 130 gr amandelmeel
  • 2 eetlepels kokosmeel
  • 2 rijpe bananen
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • handje noten
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • Optioneel: 1 tl stevia poeder
  • 3 eieren
  • olie om in te vetten
  • Optioneel: geschaafde amandelen voor garnering

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de bananen in een blender en maal ze fijn. Doe vervolgens alle droge ingrediënten in een kom en meng dit goed door elkaar. Voeg dan de vermalen bananen en de eieren toe en meng met een garde alles goed door elkaar.

Stap 2

Pak er dan een kleine cake vorm bij en vet deze in met wat olie. Verdeel het bananenbrood beslag over de cake vorm en garneer met een handje geschaafde amandelen. Plaats de cakevorm op een rooster en bak 50 tot 55 minuten in de voorverwarmde oven! Snijd het koolhydraatarme bananenbrood na afloop in 10 gelijke stukken en genieten maar!

Voedingswaarden per sneetje:

  • Calorieën: 108 kcal
  • Eiwitten: 3,8 gram
  • Vetten: 8,8 gram
  • Koolhydraten: 5,8 gram
Recipe Type: , ,
Gemiddeld cijfer

(3.8 / 5)

3.8 3.8 37
Geef dit recept een cijfer

37 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Koolhydraatarme spinaziequiche met feta

  • Koolhydraatarme amandelwafels

  • Mexicaanse roereieren

  • Chocolade kokos pudding

  • Pittig Indiaas roerei met spinazie

Recept reacties

Comments (22)

  1. gepost door Patricia on 5 februari 2016

    heerlijk! heb er iets meer kokos in gedaan, toen NOG lekkerder! heerlijk met wat jam erop.
    zou alleen bij stap 2 de eieren er ook maar in doen 🙂

    • gepost door Anoniem on 27 februari 2016

      is bij stap 1 al gedaan

  2. gepost door Elly on 8 februari 2016

    Ik zou graag concretere info hebben over de tl zoetstof. Ik gebruik zelf altijd vloeibare stevia. Kan ik daar 1 tl van gebruiken, liever verneem ik hoeveel druppels, of wordt een zoetstof in poedervorm bedoeld?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 9 februari 2016

      Beste Elly,

      Ik heb zelf zoetstof in poedervorm gebruikt. En de zoetstof die ik gebruik is niet pure stevia, maar is ook vulmiddel aan toegevoegd. Je hoeft dus maar echt heel weinig stevia te gebruiken. In principe is de banaan zoet genoeg en hoef je de stevia niet te gebruiken, maar ik vind het zelf zoeter iets lekkerder!

      Ik hoop dat het zo duidelijk is!

      Groetjes,

      Quint

  3. gepost door Ingeborg on 15 februari 2016

    Kun je ook dadels gebruiken ipv zoetstof?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 20 februari 2016

      Beste Ingeborg,

      Dat kan zeker! Wel neemt het aantal koolhydraten in het brood dan fors toe.

      Groetjes,

      Quint

  4. gepost door Ann on 24 maart 2016

    Beste Quint,
    Hoeveel dagen kan je het bewaren als je het niet invriest en moet het in de ijskast bewaard worden?
    Alvast bedankt
    Mvg, Ann

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 8 april 2016

      Beste Ann,

      Excuses voor de late reactie. Je kan het brood zeker 2 dagen in een zakje in de kast bewaren of 3 dagen in de koelkast!

      Groet,

      Quint

  5. gepost door betty on 10 mei 2016

    Heb dit recept ook gemaakt… Als extra toevoeging heb ik er wat rozijnen , dadels en walnoten in gedaan… heerlijk….
    Groet,
    Betty

  6. gepost door Conni on 1 oktober 2016

    Ik lust geen kokos, waar kan ik dat door vervangen?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 1 oktober 2016

      Beste Conni,

      De kokosmeel kan je vervangen met wat extra amandelmeel!

      Groetjes,

      Quint

  7. gepost door 10eke on 20 oktober 2016

    Hallo! Ik heb hier al eerder lekkere recepten opgehaald maar ik kan nu niet meer knippen en plakken of de printfunctie, die er volgens mij voorheen wel bij stond, is verdwenen. Kun je mij verder helpen svp. Dank je!!

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 25 oktober 2016

      Beste 10eke,

      De printfunctie staat onder de voedingswaarden!

  8. gepost door Vicky on 25 oktober 2016

    Vraag: ik weet sinds kort dat ik oa prikkelbaardarmsyndroom heb en wil m’n koolhydraten en gluten zoveel mogelijk beperken. Is dit recept ook glutenvrij?
    Ik hoor het graag.

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 26 oktober 2016

      Beste Vicky,

      Dit recept is inderdaad ook glutenvrij, er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van tarwemeel!

  9. gepost door Tineke on 14 februari 2017

    Hoi Quint,
    Super lekker.
    Heb het beslag in 10 cupcake vormpjes gedaan
    en dan heb je genoeg aan 30 min baktijd!!
    Heel veel dank!!

    • gepost door Wendy on 4 april 2017

      Goed idee! Dat ga ik ook doen, bedankt.

  10. gepost door mieki on 17 februari 2017

    kan je ook hazelnootmeel gebruiken ipv amandelmeel?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 18 februari 2017

      Beste Mieki,

      Ik heb zelf nog nooit iets met hazelnootmeel gemaakt, ik zou het dus niet weten. Je kan het natuurlijk altijd proberen!

      Groetjes,

      Quint

  11. gepost door Linda on 9 juni 2017

    Superlekker recept!! Dik compliment!! Tip: bananen in blender werkt niet en gaat moeizaam.. bananen met je vingers verkruimelen en prakken met vork gaat heel eenvoudig… heb je bovendien niet meer de blender om schoon te maken :)2

  12. gepost door Linda on 9 juni 2017

    Superlekker recept!! Dik compliment!! Tip: bananen in blender werkt niet en gaat moeizaam.. bananen met je vingers verkruimelen en prakken met vork gaat heel eenvoudig… heb je bovendien niet meer de blender om schoon te maken 🙂

  13. gepost door Linda on 9 juni 2017

    Ps vergeet de light jam niet… dan smaakt het als een taartje!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.