Koolhydraatarm speculaasbrood

2017-11-14
  • Porties : 13
  • Voorbereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 40m
  • Klaar In : 55m

Introductie:

Het is over minder dan een maand alweer Sinterklaas! Bij dit gezellige feest hoort natuurlijk iets lekkers. Wij van Lowcarbchef.nl gaan daarom de komende weken heerlijke koolhydraatarme Sinterklaas recepten met jullie delen. We beginnen de reeks met een koolhydraatarm speculaasbrood! Dit is een heerlijk zoet brood gemaakt van amandelmeel, kokosmeel, eieren, banaan en natuurlijk heel veel koek & speculaas kruiden. Na het maken van dit recept heb je niet alleen een lekker zoet brood, maar ook een heerlijke speculaas geur in huis!

Het brood blijft enkele dagen goed in de koelkast. Ook is het mogelijk om het brood in plakjes te snijden en in te vriezen. Op deze manier kan je elke dag genieten van een sneetje speculaasbrood. Van welke Sinterklaas lekkernijen zien jullie graag een koolhydraatarme versie? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

Benodigdheden:

Ingrediënten

  • 150 gr Steviala amandelmeel
  • 3 tl kokosmeel
  • 1 tl geraspte kokos
  • 3 tl koek & speculaas kruiden
  • 2 tl kaneel
  • 2 el Steviala kristal
  • handjevol gemengde noten
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 banaan
  • scheutje melk
  • handjevol amandelschaafsel

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een grote kom de amandelmeel, kokosmeel, Steviala Kristal, speculaas kruiden, kaneel en bakpoeder. Snijd vervolgens de noten in kleinere stukken en voeg dit doe aan de kom.

Stap 2

Prak vervolgens op een groot bord de banaan fijn. Meng in een schone kom de eieren, banaan en melk. Klop dit met een garde tot een geheel. Voeg het eimengsel dan al roerend toe aan het meelmengsel.

Stap 3

Bekleed tenslotte een cakevorm met bakpapier. Voeg het beslag toe aan de cakevorm en verdeel het gelijkmatig. Bestrooi met amandelschaafsel en zet de vorm in de oven. Bak het speculaasbrood 40-45 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 116 kcal
  • Eiwitten: 4,6 gram
  • Vetten: 9,0 gram
  • Koolhydraten: 3,8 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(0 / 5)

0 0 0
Geef dit recept een cijfer

0 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Koolhydraatarme wentelteefjes

  • Noets notenbrood met zaden en pitten

  • Koolhydraatarme appel-kaneel cake met noten

  • Koolhydraatarme worstenbroodjes

  • Koolhydraatarme tosti

Recept reacties

Comments (2)

  1. gepost door mandy on 18 november 2017

    ga het nu proberen! ben benieuwd!!

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 18 november 2017

      Hoi Mandy,

      Leuk om te horen, succes! Laat ons weten of het is gelukt!

      Groetjes,

      Quint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.