Koolhydraatarme almond magnums

2017-07-06
  • Porties : 4-6
  • Voorbereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 3:0 h
  • Klaar In : 3:10 h

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm nagerecht of snack, suikervrije almond magnums. Op een warme zomerse dag is niets lekkerder dan een ijsje. De voorkeur gaat dan natuurlijk uit naar magnum. Helaas zit er in de magnum van Ola erg veel suiker. Gelukkig hebben wij hier een oplossing voor. Een zelfgemaakte koolhydraatarme en suikervrije magnum! Ik heb zelf om de magnums nog lekkerder te maken amandelstukjes toegevoegd. Een echte almond magnum dus! Let op: er zit geen suiker in deze ijsjes, echter bevatten de ijsjes nog wel veel calorieën. Het is dus niet de bedoeling dat je deze ijsjes de hele dag door eet. Ik hoop dat jullie het lekker vinden, zijn er opmerkingen plaats dan een reactie.

Benodigdheden:

Om de koolhydraatarme almond magnums te maken heb je de volgende producten nodig:

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 50 gr pindakaas
  • 85 gr suikervrije melkchocolade
  • 1 vanillestokje
  • 15 gr Steviala kristal
  • 60 ml amandelmelk
  • 20 gr amandelen, in stukjes gehakt

Bereidingswijze

Stap 1

Pak een grote kom en klop hierin de slagroom met een elektrische mixer stijf. Voeg wanneer de slagroom bijna stijf is de Steviala kristal toe. Voeg dan de pindakaas en amandelmelk toe en roer dit voorzichtig door de slagroom.

Stap 2

Plaats dan het vanillestokje op een snijplak of bord en snijd het stokje in de lengte open met een scherp mes. Vouw vervolgens het stokje open. Je ziet binnenin het stokje allemaal kleine zwarte zaadjes. Neem nu een kleine lepel of een bot mes en schraap het vanillemerg (de kleine zwarte zaadjes) eruit en voeg deze toe aan de slagroom.

Stap 3

Roer alles nog eens goed door elkaar en verdeel het slagroom mengsel over 4-6 ijsvormpjes, afhankelijk van de grootte van je vormpjes. Doe een stokje in de ijsjes en plaats in de vriezer voor minimaal 3 uur.

Stap 4

Smelt de chocolade au-bain marie wanneer de ijsjes hard zijn. Haal wanneer de chocolade is gesmolten de ijsjes uit de vormpjes. Dit kan je doen door wat koud water over de vormpjes te laten stromen. Plaats de fijngehakte amandelen op een bord. Dip vervolgens de ijsjes in de chocolade en dan in de fijngehakte amandelen. Even laten uitharden in de vriezer en genieten maar!

Voedingswaarden per magnum (1/6):

  • Calorieën: 254 kcal
  • Eiwitten: 4,1 gram
  • Vetten: 23,5 gram
  • Koolhydraten: 3,3 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(5 / 5)

5 5 1
Geef dit recept een cijfer

1 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Zomers vruchtenijsje

  • Vanille kokos ijs

  • Yoghurt ijs stokje

Recept reacties

Comments (6)

  1. gepost door Liz on 6 juli 2017

    Lijkt me heerlijk! Een opmerking: heet water om de ijsjes te lossen is niet nodig; gewoon koud water werkt prima, het temperatuurverschil tussen ijs (-18) en water (minstens +4) is groot genoeg om het ijs te laten smelten.

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 7 juli 2017

      Bedankt voor de tip Liz. Ik heb het gelijk aangepast!

  2. gepost door Thea on 7 juli 2017

    Zou je er ook jam in kunnen doen ipv pindakaas
    En wat druppels stevia caramel of andere smaak

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 8 juli 2017

      Beste Thea,

      Dat kan zeker. Wel zou ik dan kiezen voor een jam laag in koolhydraten!

      Groet,

      Quint

  3. gepost door ELise on 23 september 2017

    Jammer dat ik deze niet kan printen, zou m graag in mijn receptenboek doen .. helaas moet ik nu alles overtypen. Kun je de pagina niet printervriendelijk kunnen maken of zo dat ik m kan kopieren?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 24 september 2017

      Beste Elise,

      Onder de voedingswaarden staat een print button (het vierde icoontje). Als je hier op klikt kan je de pagina gemakkelijk en overzichtelijk uitprinten!

      Groetjes,

      Quint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.