Heerlijke zelfgemaakte amandelwafels met klontje boter en stroop.

Koolhydraatarme amandelwafels

Een lekker koolhydraatarm ontbijtgerecht, amandelwafels.

Deze heerlijke amandelwafels gemaakt van ei, banaan, amandelmeel en kokosmelk kun je eten als ontbijt of lunch. De amandelwafels heb ik gezoet met 1 kleine banaan. Voeg extra Steviala Kristal toe als je het beslag niet zoet genoeg vindt. Serveer de wafels eventueel met een beetje vers fruit en een calorievrije saus. Als je thuis geen wafelijzer hebt kun je van het beslag ook kleine ontbijtpannenkoekjes bakken. Overgebleven wafels kun je in de koelkast een aantal dagen goed houden. Zelf neem ik de wafels die ik over heb mee naar mijn werk. Deze eet ik dan koud als lunch of snack. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.

Benodigdheden:
Calorievrije saus
Steviala kristal
Psyllium vezels

Print
Heerlijke zelfgemaakte amandelwafels met klontje boter en stroop.

Koolhydraatarme amandelwafels

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20 minutes
  • Porties: 4 wafels 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 2 middelgrote eieren
  • 1 kleine rijpe banaan
  • 100 ml kokosmelk
  • 75 gr amandelmeel
  • snufje zout
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl vanille aroma
  • 1/2 tl kaneel
  • boter of olie om in te vetten
  • optioneel: 1/2 el psyllium vezels
  • optioneel: Steviala zoetstof naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de amandelmeel, zout, bakpoeder, vanille aroma, kaneel, steviala zoetstof en psyllium vezels. Pak nu een andere kom prak hierin met een vork de banaan fijn. Voeg de kokosmelk en eieren toe en klop met een garde tot een geheel.
  2. Voeg het eimengsel toe aan het meelmengsel en klop dit tot een gladbeslag. Verwarm een wafelijzer en vet deze in met boter of olie. Voeg het beslag toe en herhaal totdat je vier wafels hebt gemaakt.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 wafel
  • Calorieën: 208
  • Vetten: 16,9
  • Koolhydraten: 8,5
  • Eiwitten: 7,3

 

Heerlijke zelfgemaakte amandelwafels met klontje boter en stroop.

11 Reacties

  1. Prima gelukt, geen kokosmelk in huis, ik heb 80 ml havermelk gebruikt. Was perfect.

    Reageer
  2. Kan je deze wafels ook invriezen

    Reageer
    • Hi Sonia,

      Je kunt de wafels ook invriezen, laat ze dan even ontdooien en warm ze kort op in de oven of magnetron.

      Reageer
  3. Heerlijke pannenkoekjes geworden😍
    Vanavond als avond eten en morgen als lunch

    Reageer
  4. Wow….dit is echt een goed en heerlijk recept voor wafels. Vandaag gemaakt en heerlijk gegeten met aardbeien😋😋

    Reageer
  5. kan je de banaan ook weg laten?????

    Reageer
    • Hi Sjem,

      Dat kan zeker. Je kunt dan een beetje zoetstof toevoegen voor iets meer smaak.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  6. Jahoor, ook deze weer super lekker!
    Ik heb de helft van alle ingrediënten gebruikt en had toen ook 4 wafels. Maar O wat lekker weer

    Reageer
  7. Ricardo Schenk

    Even checken hoeveel. Je in het wafelijzer moet mikken. Maar het is een heerlijk recept !!!

    Reageer
  8. Kun je dit recept ook in een pan maken (als je geen wafelijzer hebt)?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*