Koolhydraatarme appel en cranberry cake

2016-02-09
  • Porties : 13
  • Voorbereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 45m
  • Klaar In : 55m

 Introductie:

Een lekker koolhydraatarm nagerecht of snack, appel en cranberry cake. Dit is een heerlijk nagerecht of een lekkere snack voor bij een kopje koffie of thee. Deze cake is lekker luchtig en heeft een heerlijke appelsmaak. Als je wat minder koolhydraten in de cake wilt hebben kan je de cranberries weglaten of vervangen door andere bessen of noten! Door het eiwitpoeder krijgt je cake een lekkere smaak en hoef je geen extra zoetstof toe te voegen. Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten. Tip: om het nog lekkerder te maken kan je wat light slagroom en Walden Farms caramel siroop toevoegen.

Benodigdheden:

Om deze koolhydraatarme appel en cranberry cake te maken heb je de volgende producten nodig. Klik op de linkjes om de producten in onze webshop Lowcarbcenter.nl te bekijken:

Ingrediënten

  • 3-4 middelgrote eieren
  • 350 gr appelmoes zonder toegevoegd suiker
  • 135 gr amandelmeel
  • 2 eetlepels kokosmeel
  • 45 gr vanille eiwitpoeder
  • 1 el bakpoeder
  • 25 gr gedroogde cranberries

Bereidingswijze

Stap 1

Warm de oven voor op 175 graden. Pak er vervolgens een kom bij en meng hierin de eieren, bakpoeder, appelmoes, amandelmeel, eiwitpoeder en kokosmeel. Roer de inhoud met een garde tot een glad beslag.

Stap 2

Voeg na goed roeren de cranberries toe en roer deze door het beslag en zet dit op zij. Pak nu een cakevorm en vet deze goed in in met boter of olie. Schenk het beslag in de cakevorm en verspreid het goed. Bak de cake ongeveer 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken goed afkoelen en snijd in 14 plakken.

Voedingswaarden per plakje (1/13):

  • Calorieën: 119 kcal
  • Eiwitten: 7,6 gram
  • Vetten: 7,3 gram
  • Koolhydraten: 5,9 gram
Recipe Type: ,
Gemiddeld cijfer

(4.3 / 5)

4.3 4.3 12
Geef dit recept een cijfer

12 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Koolhydraatarme amandelwafels

  • Mexicaanse roereieren

  • Pittig Indiaas roerei met spinazie

  • Hartige courgette en mais pannenkoekjes

  • Mascarpone toetje met bessen

Recept reacties

Comments (15)

  1. gepost door M on 10 februari 2016

    Lijkt me erg lekker maar met een pinda/noten allergie is amandelmeel geen optie,
    Wat kan ik hiervoor in de plaats nemen (alleen kokosmel?)

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 11 februari 2016

      Beste M,

      Je kan het recept proberen te maken met alleen kokosmeel. Gebruik dan de helft van de amandelmeel, ongeveer 65 gr. Ook moet je dan misschien een extra ei toevoegen. Het is even uitproberen, ik heb het zelf nog nooit geprobeerd met alleen kokosmeel!

      Groetjes,

      Quint

    • gepost door Raquel on 12 februari 2016

      Ik vroeg me af of ik de eiwit poeder ook kan vervangen door rijsteiwit want ik kan niet tegen de meeste normale eiwit poeders..?

      • Quint Kames

        gepost door Quint Kames on 13 februari 2016

        Beste Raquel,

        Als dit dezelfde voedingswaarden heeft als de normale eiwitpoeders dan kan dat zeker!

        Groetjes,

        Quint

  2. gepost door karin on 12 februari 2016

    Net gemaakt, maar smaakt voor mij te veel naar dat eiwitpoeder. Wat kan ik als vervanging gebruiken?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 13 februari 2016

      Beste Karin,

      Het eiwitpoeder is meer een toevoeging. Je kan er ook voor kiezen om wat minder te gebruiken (1 scoop i.p.v 2), maar als je het echt niet lekker vindt kan je het ook helemaal weglaten!

      Groetjes,

      Quint

  3. gepost door miranda on 27 februari 2016

    Hallo Ik heb de cake gemaakt maar het was erg nat, ik heb zelf appelmoes gemaakt van verse appels is dat het probleem en ik het geen eiwit poeder gebruikt.

    Ik hoor graag van je. Miranda

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 1 maart 2016

      Beste Miranda,

      Als je de zelfgemaakte appelmoes hebt afgewogen en op 375 gr uit kwam is dat niet het probleem! Echter zorgt eiwitpoeder wel voor een iets drogere en vollere structuur, ik denk dat de cake daarom te nat was! Volgende keer raad ik aan om eiwitpoeder te gebruiken of om minder appelmoes te gebruiken!

      Groet,

      Quint

  4. gepost door Thea on 7 maart 2016

    Kan je ook gewone stukjes appel nemen lijkt mij lekkerder

  5. gepost door trijnie on 8 maart 2016

    Kan je ook gewoon geraspte appel doen i.p.v. appelmoes uit een potje?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 8 maart 2016

      Beste Trijnie,

      Dat kan je proberen! De cake dan wel een droge structuur krijgen. Succes met het bakken!

      Groetjes,

      Quint

  6. gepost door suzanne on 8 september 2016

    Ik lustgeen kokos, en overal zit kokosmeel in. Kan deze door iets anders vervangen worden?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 8 september 2016

      Beste Suzanne,

      In dit recept kan je de kokosmeel weglaten en dat vervangen door iets meer amandelmeel toe te voegen!

      Groetjes,

      Quint

  7. gepost door Popeye on 19 november 2016

    Prima recept om te maken en om te varieren!
    In plaats van appelmoes kun je ook appels raspen, heerlijk!
    Echte aanrader.

  8. gepost door Ingrid on 11 maart 2017

    Was lekker hoor!
    Maar kun je de vanille-eiwitpoeder ook vervangen door vanille extract?
    Hoor het graag,
    Groetjes Ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.