Koolhydraatarme appel-kaneel cake met noten

2016-12-19
  • Porties : 14
  • Voorbereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 40m
  • Klaar In : 50m

 Introductie:

Een lekker koolhydraatarm nagerecht of snack, appel-kaneel cake met noten. Dit is een heerlijk nagerecht of een lekkere snack voor bij een kopje koffie of thee. Na het maken van deze cake heb je niet alleen een lekkere snack, maar ook een heerlijke appel-kaneel geur in het huis. Deze koolhydraatarme appel-kaneel cake heeft een luchtige structuur en een heerlijke appel-kaneel smaak. Als je wat minder koolhydraten in de cake wilt hebben kan je rozijnen weglaten of vervangen door andere bessen of noten! Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Benodigdheden:

Om deze appel-kaneel cake met noten te maken heb je de volgende producten nodig. Klik op de linkjes om de producten in onze webshop Lowcarbcenter.nl te bekijken:

Ingrediënten

  • 2 kleine zoete appels
  • 75 gr gemengde noten met rozijnen
  • 200 gr amandelmeel
  • 2 tl kaneel
  • 40 gr gesmolten kokosolie of roomboter
  • 2-3 eetlepels Steviala Kristal
  • 1 tl bakpoeder
  • amandelschaafsel naar smaak
  • 2 middelgrote eieren

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en rasp deze boven een grote kom en voeg al roerend de kaneel toe. Hak vervolgens op een plank de gemengde noten met een mes in kleine stukken en doe dit in een andere kom. Voeg de amandelmeel, bakpoeder en Steviala kristal toe aan de kom met de noten en roer alles goed door elkaar. Doe de inhoud van deze kom bij de geraspte appels en roer nog eens goed.

Stap 2

Klop nu met een garde de eieren samen met de boter tot een glad mengsel. Doe de eieren bij het beslag en roer met een vork of lepel alles goed door elkaar.

Stap 3

Pak er nu een cake vorm bij en leg hierin een vel bakpapier. Schep de cakemix op het bakpapier en verdeel gelijkmatig over de cakevorm. Garneer met amandelschaafsel en bak de appel-kaneel cake 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden per plakje (1/13):

  • Calorieën: 147 kcal
  • Eiwitten: 4,2 gram
  • Vetten: 12,8 gram
  • Koolhydraten: 5,7 gram
Recipe Type: ,
Gemiddeld cijfer

(4.6 / 5)

4.6 4.6 18
Geef dit recept een cijfer

18 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Koolhydraatarme kruidnoten

  • Koolhydraatarm speculaasbrood

  • Koolhydraatarme spinaziequiche met feta

  • Koolhydraatarme appeltaart

  • Koolhydraatarme wentelteefjes

Recept reacties

Comments (9)

  1. gepost door Wendy on 19 januari 2017

    Heb recept aangehouden en zelf nog een beetje melk toegevoegd met vanillearoma. Vond het deeg namelijk nogal dik en pappig. Ik heb bewust wat minder amandelmeel gebruikt ivm droogheid en daarom 1/3 deel vervangen door soyameel. Het ruikt goed (incl het huis), ziet goed uit, ook de structuur maar… smaak valt best tegen. Erg droog *krijg enigzins pijn met kauwen* en geen ‘zoete’ cake-smaak. Erg jammer, tips hiervoor?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 21 januari 2017

      Beste Wendy,

      Ik heb zelf de cake volgens het recept, gemaakt en ik vond de cake erg lekker. De zoete smaak kan wel anders zijn, afhankelijk van de zoetstof die je gebruikt. Ik heb zelf Steviala Kristal gebruikt en dit vind ik zelf een van de lekkerste zoetstoffen op de markt. Verder vond ik de cake ook niet droog, omdat er rasp van twee appels wordt gebruikt. Ik raad aan om het recept precies aan te houden en de zoetstof van Steviala te gebruiken!

      Groetjes,

      Quint

  2. gepost door Cathy van Beek on 26 februari 2017

    Net de cake gemaakt met cranberries ipv rozijnen (minder koolhydraten? Geen idee…) en roomboter. Heerlijk! En nu proberen het bij 1 plakje te laten vandaag. De cake is zo lekker vers………

  3. gepost door Nancy on 5 maart 2017

    Ik heb gisteren de cake gemaakt. Heb het recept aangehouden en we vonden het super lekker. Ga het zeker vaker maken. Lekker voor het weekend.

  4. gepost door Frouwkje kluft on 6 maart 2017

    Ik heb zelfrijzend amandelmeel gekocht moet er dan ook nog 1 tl bakpoeder bij ?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 23 maart 2017

      Beste Frouwkje,

      Excuses voor de late reactie. Bij zelfrijzend amandelmeel is het bakpoeder al aan het amandelmeel toegevoegd. Dit hoef je dus niet zelf toe te voegen.

      Groetjes,

      Quint

  5. gepost door Geesje on 28 april 2017

    Vandaag dit recept uitgeprobeerd, ik heb het in cake vormpjes gebakken (12 stuks) verder niets veranderd aan dit recept, het is heerlijk. Heb gisteren het amandelmeel in Duitsland gekocht bij Kaufland (€ 8,00 per kilo) Ga dit ook proberen met ander fruit.

  6. gepost door Marielle on 17 augustus 2017

    Kan je dit ook invriezen? Dit lijkt me heerlijk, alleen ik ben een student van 26 en woon op mezelf. Dus een beetje te veel om in 1 week op te eten hihi. Ik weet nooit zo goed wat ik wel en niet kan invriezen vandaar mijn vraag

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 3 september 2017

      Beste Marielle,

      Excuses voor de late reactie. In principe kan je bijna alle bakproducten invriezen. Al mijn baksels met amandelmeel vries ik meestal geportioneerd in!

      Groetjes,

      Quint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.