Koolhydraatarme appeltaart

2017-08-29
  • Porties : 12
  • Voorbereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 40m
  • Klaar In : 60m

Introductie:

Iets wat ik zelf erg miste bij het volgen van het koolhydraatarm dieet was een stukje zelfgebakken appeltaart. Ook uit reacties op onze site bleek dat er behoefte was aan een suikervrij appeltaart recept. Vandaar dat ik besloot om de keuken in te duiken, met als doel om de lekkerste koolhydraatarme en suikervrije appeltaart te maken. Na vele uren bakken en proeven is het dan eindelijk gelukt. Voor de bodem heb ik amandelmeel gebruikt. Het is belangrijk om amandelmeel op basis geblancheerde amandelen te gebruiken. Aangezien de vliesjes van de amandelen zorgen voor een droog en vies deeg. Als vulling heb ik Granny smith appels, kaneel en Steviala kristal gebruikt. Granny smith appels bevatten in vergelijking met andere appelsoorten erg weinig koolhydraten. De Steviala kristal geeft zowel de bodem als de vulling een heerlijke zoete smaak en de kaneel zorgt naast een goede smaak ook voor een heerlijke geur in huis. Het resultaat is een heerlijke koolhydraatarme appeltaart waar de hele familie van kan genieten.

Benodigdheden:

Om deze koolhydraatarme appeltaart te maken, heb je de volgende producten nodig:

Ingrediënten

  • 180 gr amandelmeel
  • 70 gr boter, gesmolten
  • 55 gr Steviala kristal
  • 3 Granny smith appels
  • 2 tl kaneel
  • 1/2 tl citroensap
  • 25 gr boter

Bereidingswijze

Stap 1

Om de bodem van de appeltaart te maken beginnen we met het smelten van 70 gr boter in een steelpannetje. Doe de gesmolten boter in een grote kom en voeg hier de amandelmeel, 1 tl kaneel en 25 gr Steviala Kristal aan toe. Meng dit met een garde en vervolgens met de handen tot een samenhangend deeg.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 190 graden. Pak vervolgens een springvorm van 24 cm en bekleed de bodem met bakpapier en vet de zowel het bakpapier en de zijkanten van springvorm in met boter. Verdeel het deeg over de springvorm en druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Bak de bodem 5 minuten in de voorverwarmde oven en laat deze daarna afkoelen.

Stap 3

Schil ondertussen de appels en snijd deze in kleine plakjes. Doe de kleine plakjes appel in een kom en voeg een 1/2 tl kaneel, 15 gr Steviala kristal en 1/2 tl citroensap toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar en voeg de appelplakjes toe aan de springvorm.

Stap 4

Smelt vervolgens de overige 25 gr boter in een pannetje of in de magnetron. Voeg 1/2 tl kaneel en 15 gr Steviala kristal toe aan de boter en meng dit met een garde tot een geheel. Verdeel het boter mengsel over de appelplakjes in de springvorm.

Stap 5

Bak de taart 20 minuten op 190 graden. Verlaag na 20 minuten bakken de temperatuur naar 175 graden en bak nog eens 20 minuten. Laat de taart na het bakken goed afkoelen en snijd deze vervolgens in 12 stukjes. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 147 kcal
  • Eiwitten: 3,2 gram
  • Vetten: 12,9 gram
  • Koolhydraten: 6,1 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(5 / 5)

5 5 3
Geef dit recept een cijfer

3 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Koolhydraatarme kruidnoten

  • Chocoladetaart met frambozen

  • Koolhydraatarme Japanse cheesecake

  • Koolhydraatarme appel-kaneel cake met noten

  • Koolhydraatarme erwtensoep

Recept reacties

Comments (2)

  1. gepost door José on 30 augustus 2017

    Kan ik voor de stevia iets anders gebruiken? Ik houd niet van de smaak van stevia.
    groet José

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 31 augustus 2017

      Beste José,

      Je kan ook een andere zoetstof gebruiken. Pure erythritol is een goede vervanger voor de stevia!

      Groet,

      Quint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.