Puntje koolhydraatarme appeltaart met toefje slagroom.

Koolhydraatarme appeltaart

Eindelijk weer eens een stukje appeltaart bij de koffie!

Iets wat ik zelf erg miste tijdens het volgen van het koolhydraatarm dieet was een stukje zelfgebakken appeltaart. Ook uit reacties op onze site bleek dat er behoefte was aan een suikervrij appeltaart recept. Ik ben gelijk aan de slag gegaan, met als doel om de lekkerste koolhydraatarme en suikervrije appeltaart te maken! Na vele uren bakken en proeven is het dan eindelijk gelukt.

Koolhydraatarme appeltaart maken.
Voor de bodem heb ik amandelmeel gebruikt. Het is belangrijk om amandelmeel op basis geblancheerde amandelen te gebruiken. Meel gemaakt van hele amandelen bevat ook vliesjes en deze zorgen voor een droog en vies deeg. De basis voor de vulling is de Granny Smith appel, deze groene appel bevat van alle soorten de minste koolhydraten (ca. 13 gram). De appels geven we een lekker smaakje door er erythritol en kaneel aan toe te voegen. Een perfecte combinatie van zoet en friszuur. Het taartje kun je het beste maken in een springvorm van 18 cm. Het resultaat is een heerlijke koolhydraatarme appeltaart waar de hele familie van mee kan genieten. Met als mooie bonus een heerlijke appel-kaneel geur in huis!  Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Tip: bekijk ook ons recept voor een heerlijke koolhydraatarme appelkruimeltaart!

Print
Puntje koolhydraatarme appeltaart met toefje slagroom.

Koolhydraatarme appeltaart

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 1 hour
  • Porties: 12 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks
  • Keuken: Nederlandse

Schaal

Ingrediënten

Bodem

Vulling

  • 3 Granny smith appels
  • 2 tl kaneel
  • 20 gr erythritol
  • 1/2 tl citroensap
  • 20 gr roomboter

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Kneed de ingrediënten voor de bodem goed door elkaar.
  2.  Bekleed een springvorm (18 cm) met bakpapier en vet de zowel het bakpapier en de zijkanten van springvorm in met boter. Verdeel het deeg over de springvorm en druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Bak de bodem ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat deze daarna afkoelen.
  3. Schil ondertussen de appels en snijd deze in kleine plakjes. Doe de plakjes appel in een kom en voeg 1 tl kaneel, 10 gr erythritol en 1/2 tl citroensap toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar en voeg de appelplakjes toe aan de springvorm.
  4. Smelt vervolgens de boter in een pannetje of in de magnetron. Voeg de resterende 1 tl kaneel en 10 gr erythritol toe aan de boter en meng dit met een garde tot een geheel. Verdeel het boter mengsel over de appelplakjes in de springvorm.
  5. Bak de taart 20 minuten op 180 graden. Laat de taart na het bakken goed afkoelen en snijd deze vervolgens in 8 stukjes. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje
  • Calorieën: 236
  • Vetten: 20,5
  • Koolhydraten: 6
  • Eiwitten: 5,2

 

 

Puntje koolhydraatarme appeltaart met toefje slagroom.

23 Reacties

  1. Heerlijk appeltaartje. We vinden de appel nog wel wat stevig, in plakjes gesneden, iemand een tip voor de volgende keer?

    Reageer
  2. Marianne Wenneker

    Kun je de steviala cristal vervangen door erythritol?

    Reageer
  3. Goede tip over het amandelmeel. In het vervolg gebruik ik zelfontvliesde amandelen, die in de keukenmachine tot meel gemalen worden. Het warme water wat ik van de te weken amandelen afgiet, is ook nogal vuil. Dat is dan ook maar weg.

    Reageer
  4. Ik heb de appels vervangen voor 2 courgette zaadlijsten eruit en geschild in kleine stukjes gesneden gezoet met appelpoeder van bolero dit met kaneel doorgeroerd en met beetje water koken tot het vocht gekarameliseerd is , de taartbodem bakken zo als beschreven ,daarna het courgette mengsel erover smeren met nog wat gesmolten kaneelboter dan 45 min op 180 graden bakken , af laten koelen en dan lauw opdienen met topping van geslagen mascapone , dit is toch zo lekker

    Reageer
    • ik heb 3 soorten melen gebruikt: amandelmeel, havermeel en kokosmeel. Het heeft goed uitgepakt en ik vind de blokjes appel lekker voor de bite. Daarnaast nog een schepje mascarpone op je gebakschotel.

      Reageer
  5. Gemaakt en heerlijk. Ik heb ook 25 gram extra boter en een ei toegevoegd aan het deeg. Verder heb ik ongeveer 1 el karamelsaus van sukrin door boter met kaneel geroerd en toen over de appels

    Reageer
  6. Heerlijke appeltaart met een kleine variatie. Ik gebruikte de eigen appels van onze appelboom en voegde 25 gram boter en een ei aan het beslag roe. Ook gebruikte ik half anandelmeel en half lupine meel. Als zoetstof gebruikte ik erytirol. Van de overgebleven appels maakte ik ingedikt appelmoes. Een beetje eroverheen bij het opdienen. Heerlijk.

    Reageer
  7. Ik heb hem met erythritol (hoeveelheden aangepast aan de zoetheid) gemaakt, dat is geen aanrader, hij was niet lekker.

    Reageer
  8. Ik gebruik kokosbloesem suiker. Vind ik persoonlijk lekerder

    Reageer
  9. Wat een leuk, makkelijk en heerlijk recept, we zitten ervan te genieten!

    Reageer
  10. Heerlijke appeltaart ga ik zeker nog eens maken

    Reageer
  11. Wat een heerlijke appeltaart is dit. 2x achter elkaar gemaakt. Ook door andere goed gekeurd

    Reageer
  12. Heb alle droge ingredienten voor het deeg gebruikt.
    M.a.w niets extra over.
    Ook rozijnen aan de appels toegevoegd. Ondanks de extra koolhydraten toch toegevoegd.
    Eindresultaat was super!!!!

    Reageer
  13. Sorry maar niet te eten! Zonde van alle ingrediënten was echt niet lekker.

    Reageer
  14. Het was echt verrukkelijk

    Reageer
  15. Heerliike appeltaart.heb er al 5 gemaakt.mijn man is er dol op

    Reageer
  16. Ik vond het echt niet lekker, veels te veel stevia en ik heb zelfs nog minder gedaan dan er in het recept stond.

    Reageer
  17. Marja Noordermeer

    Super van smaak! Dat was smullen.
    Ik bak weinig maar sinds ik koolhydraatarm eet, probeer ik af en toe iets uit.
    Graag zou ik een tip ontvangen, wat te doen als het amandel deeg geen bal vormt maar uit elkaar valt.

    Groet Marja

    Reageer
    • Lekkere taart, niet zoet maar je moet wel de stevia cristal gebruiken en geen gewone stevia, anders wordt het veel te zoet.
      Voor de stevigheid van de bodem heb ik 1 ei toegevoegd.
      Met een dot slagroom met stevia cristal is het helemaal feest.

      Reageer
  18. Louise van Es

    Wat een goed recept. De appeltaart was heerlijk.

    Reageer
  19. Ga het ook proberen. Lijkt me lekker.

    Reageer
  20. Ik ga dit proberen!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*