Koolhydraatarme bananenmuffins

2016-03-16
  • Porties : 12
  • Voorbereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 25m
  • Klaar In : 35m

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm snack, koolhydraatarme bananenmuffins. Deze bananenmuffins zijn erg makkelijk om te maken en smaken super goed. De bananen bevatten van nature wat meer koolhydraten, maar omdat de 2 bananen worden verdeeld over 12 muffins zijn deze muffins als nog koolhydraatarm. De muffins hebben iets weg van een bananenbol. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Benodigdheden:

Ingrediënten

  • 200 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 16 druppels vloeibare stevia
  • 150-200 ml kokosmelk
  • boter om in te vetten
  • 2 middelgrote of 3 kleine eieren
  • 2 middelgrote of 3 kleine rijpe bananen

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak vervolgens een muffinvorm voor 12 stuks en vet deze in met wat boter. Pak een blender en maal hierin 1,5 banaan fijn.

Stap 2

Meng in een grote kom de amandelmeel, bakpoeder en zout. Pak dan een andere kom en klop hierin de eieren, kokosmelk, fijngemalen banaan en stevia samen.

Stap 3

Doe het eimengsel voorzichtig bij het meel en meng dit door elkaar. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en snijd de overgebleven halve banaan in plakjes. Garneer elk vormpje met een plakje banaan. Bak de banaanmuffins 20-25 minuten in de voorverwarmde oven en genieten maar!

Voedingswaarden per muffin:

  • Calorieën: 146 kcal
  • Eiwitten: 4,7 gram
  • Vetten: 12,04 gram
  • Koolhydraten: 6,4 gram
Recipe Type: , ,
Gemiddeld cijfer

(4.5 / 5)

4.5 4.5 20
Geef dit recept een cijfer

20 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Koolhydraatarme spinaziequiche met feta

  • Koolhydraatarme amandelwafels

  • Mexicaanse roereieren

  • Aubergine frietjes

  • Koolhydraatarme halloumi en courgette burgers

Recept reacties

Comments (7)

  1. gepost door Alyssa on 17 april 2016

    Hoi! Ik heb zojuist de muffins gemaakt en de geur alleen is geweldig! Omdat ik ze natuurlijk niet in een keer mag eten, kun je me dan vertellen hoelang ik ze kan bewaren en of ik ze ook ik kan vriezen?
    Geoetjes Alyssa

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 17 april 2016

      Beste Alyssa,

      Je kan de muffins maximaal 1-2 dagen buiten de koelkast bewaren. Je kan ze natuurlijk ook invriezen!

      Groet,

      Quint

  2. gepost door Alyssa on 18 april 2016

    Super bedankt!!

    En ze smaken zoooo lekker. Eindelijk eens wat zoets in mijn eetpatroon.

    Groetjes

  3. gepost door Conny on 12 juni 2016

    Ik wil de stevia vervangen door tagatesse, kan dat en hoe is dan de verhouding?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 16 juni 2016

      Beste Conny,

      Dat durf ik niet te zeggen. Het beste is om het naar smaak toe te voegen. Een beetje tagatesse bij het beslag en dan weer even proeven, totdat het zoet genoeg is voor jou.

      Groetjes,

      Quint

  4. gepost door linda van landeghem on 20 oktober 2016

    Beste,

    Kan ik de stevia vervangen door canderelpoeder.

    Met vriendelijke groeten,
    Linda

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 25 oktober 2016

      Hoi Linda,

      Dat kan zeker, je kan bijna elke soort zoetstof gebruiken. Wel kan de smaak dan iets verschillen!

      Groetjes,

      Quint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.