Koekenpan met koolhydraatarme bloemkool couscous met zongedroogde tomaat.

Koolhydraatarme bloemkool couscous

Koolhydraatarm alternatief voor Marokkaanse couscous!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, bloemkool couscous. Dit is een heerlijke vegetarische couscous met zongedroogde tomaten, prei, walnoten en allerlei heerlijke kruiden. De bloemkool couscous smaakt wel iets anders dan normale couscous, maar niet op een slechte manier. Zo smaakt deze bloemkool couscous een stuk frisser en ligt het niet zo zwaar op de maag. Je kunt de bloemkool couscous serveren als lunch of hoofdgerecht bij het avondeten. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Print
Koekenpan met koolhydraatarme bloemkool couscous met zongedroogde tomaat.

Koolhydraatarme bloemkool couscous

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 25 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Marokkaans

Schaal

Ingrediënten

  • 600 gr bloemkoolroosjes
  • 75 gr zongedroogde tomaten
  • 12 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 1 el olijfolie
  • 150 gr prei, fijngesneden
  • zout en peper naar smaak
  • snufje paprikapoeder
  • snufje fijngemalen komijn
  • 1 el citroensap
  • 50 gr walnoten, in stukjes gehakt
  • optioneel: feta kaas naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Pak een bakje met water en laat hierin de zongedroogde tomaten weken. Doe vervolgens de roosjes bloemkool in een keukenmachine en maal korrelig, net zoals echte couscous. Voeg citroensap toe aan de bloemkool en breng op smaak met peper, zout, komijn en paprikapoeder.
  2. Pak een middelgrote koekenpan en verwarm hierin een eetlepel olijfolie. Voeg de fijngeperste teentjes knoflook en de stukjes prei toe een bak deze een paar minuten boven een middelhoog vuur gaar.
  3. Pak ondertussen het bakje met zongedroogde tomaten en laat het water uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten vervolgens in kleine stukjes en voeg toe aan de koekenpan.
  4. Voeg vervolgens de bloemkool couscous en de walnoten toe aan de pan en bak deze gaar. Let goed op dat je het niet te lang bakt, want dan wordt het een pap. Verdeel over vier borden en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 230
  • Vetten: 14,5
  • Koolhydraten: 12,5
  • Eiwitten: 5,4
Koekenpan met koolhydraatarme bloemkool couscous met zongedroogde tomaat.

6 Reacties

  1. Lekkere maaltijd voor als je veganistisch en koolhydraatarm wilt eten. Ik heb nog wat paprika en courgette er aan toegevoegd.

    Reageer
  2. Best lekker, ik heb er wat gegrilde kipfilet met Ras al Hanout kruiden bij gebakken, prima combi.

    Reageer
  3. Zowel warm als koud gegeten. Ik vond het erg lekker hou zelf niet zo van gedroogde tomaatjes dus iets minder in gedaan. Volgende keer probeer ik het met gegrilde paprika ipv de tomaatjes.

    Reageer
  4. Warm ook lekker! wel de feta toegevoegd 😉

    Reageer
    • Tot nu toe vond ik alle recepten erg smakelijk (ben een makkelijke eter) maar dit gerecht was een zware tegenvaller. Zowel qua structuur als smaak niet prettig. De feta is een must. Hadden zelf nog verse koriander toegevoegd en uiteindelijk heb ik er ook mayonaise doorheen geroerd om het nog enigszins smakelijk te maken.

      Reageer
  5. Koud ook erg lekker!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*