Geroosterde broccolisoep met broodje tonijnsalade

2016-01-17
  • Porties : 5
  • Voorbereidingstijd : 30m
  • Kooktijd : 1:10 h
  • Klaar In : 1:40 h

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, geroosterde broccolisoep met een broodje tonijnsalade. Dit is de eerste complete maaltijd op onze website! Deze heerlijke maaltijd bestaat uit een koolhydraatarme broccoli soep, koolhydraatarm brood met daarop een heerlijke tonijnsalade. Lekker om als lunch te eten, maar ook erg lekker als avondeten! Het is aan te raden om de tonijnsalade en het brood een paar uur van tevoren te bereiden.

Benodigdheden:

Om dit heerlijke koolhydraatarme recept te maken heb je de volgende producten nodig:

Adam’s  broodmix –  Adam’s  broodmix kan je kopen bij onze eigen webshop Lowcarbcenter.nl voor een goede service en snelle bezorging.

Klik hier om Adam’s brood mix te bekijken. 

Ingrediënten

  • 1 Adam's brood mix en 310 ml handwarm water
  • 500 gr broccoli, in roosjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 middelgrote ui, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 1 tl tijm, gedroogd
  • 150 gr cheddar, geraspt
  • 150-200 ml slagroom of melk
  • 2 el mosterd
  • 1 blikje tonijn 400 gr, uitgelekt
  • 1/2 ui, in stukjes gesneden
  • 1/4 rode of groene paprika, in stukjes gesneden
  • 1/2 stengel selderij, in stukjes gesneden
  • 2 augurken, in stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 el peterselie
  • peper naar smaak
  • 3 el Zaanse mayonaise
  • 1 1/2 blokjes groentebouillon

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak de broccoli erbij en snijd deze in roosjes. Verdeel de roosjes over een bakplaat met bakpapier en giet hierover een el olijfolie en zout en peper naar smaak. Bak de broccoli roosjes 20-25 minuten goudbruin in de oven, houdt de roosjes goed in de gaten. Zet dan 800 ml in een grote soeppan op het vuur en voeg als het kookt 1 1/2 blokjes groente bouillon toe en zet het vuur laag.

Stap 2

Verwarm ondertussen in een koekenpan een el olijfolie. Voeg 1 middelgrote ui in stukjes gesneden toe en bak dit 5 minuten. Voeg dan ook de 2 teentjes knoflook en de tl tijm toe, en bak dit ongeveer 1 minuut mee. Voeg de inhoud van de koekenpan en de broccoli roosjes uit de oven toe aan de soeppan. Zet het vuur onder de soeppan op laag en laat dit 20 minuten sudderen.

Stap 3

Voeg na 20 minuten sudderen de melk of slagroom, geraspte cheddar kaas en 1 el mosterd toe. Laat de cheddar kaas al roerend smelten in de pan. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender en serveer!

Stap 4

De tonijnsalade en het Adam's brood kan je beter een paar uur van tevoren maken. Het adam's brood kan je maken door in een grote kom het meel en de gist even goed door elkaar te mengen. Voeg dan 310 ml handwarm water toe en meng alles met de hand goed door elkaar. Plaats het deeg in een cakevorm en doe een vochtige theedoek erover en plaats op een warme plek in huis. Laat het deeg minstens een uur rijzen. Verwarm dan de oven voor op 180 graden en bak het brood 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 5

De tonijnsalade bereid je als volgt. Giet de tonijn af en verkruimel deze met je vingers in een grote kom. Snijd de 1/2 ui, rode paprika, selderij, augurken en 1 teentje knoflook fijn en voeg dit toe aan de kom. Meng dan de mosterd en de mayonaise in een apart kommetje en giet dit over de kom met de tonijn en breng op smaak met peper. Meng met een vork alles goed door elkaar en serveer op een sneetje adam's brot en een kommetje soep!

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 470 kcal
  • Eiwitten: 45,19 gram
  • Vetten: 4,65 gram
  • Koolhydraten: 21,4 gram
Recipe Type: , ,
Gemiddeld cijfer

(5 / 5)

5 5 2
Geef dit recept een cijfer

2 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Sla wraps met Oosters kipgehakt

  • Koolhydraatarme boerenkoolstamppot

  • Ovenschotel met broccoli en kip

  • Koolhydraatarm speculaasbrood

  • Mini courgette pizza’s

Recept reacties

Comments (3)

  1. gepost door Marian on 17 januari 2016

    Het lijkt me een heerlijk recept, alleen vind ik het niet echt koolhydraatarm met 21.4 gram koolhydraten per portie. Voor mensen zoals ik die met 20 koolhydraten oer dag de maaltijden moet samenstellen, is dit recept al te veel en dat is dan nog maar 1 (zeer lichte) maaltijd. Geen ruimte meer voor ontbijt en lunch of diner. Jammer.

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 17 januari 2016

      Beste Marian,

      Deze maaltijd zitten inderdaad al wat meer koolhydraten en is dus bedoeld voor de mensen die net zijn begonnen met het dieet. Er zullen ook meer maaltijden volgen die geschikt zijn voor mensen die al langer het dieet volgen en 20 gr koolhydraten mogen eten. Je kan er ook voor kiezen om alleen de soep te maken. De koolhydraten komen vooral van de tonijnsalade!

      Groet,

      Quint

  2. gepost door Sylvia on 9 februari 2016

    Recept heb ik opgeslagen en ga ik zeker maken, lijkt mij heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.