Koolhydraatarme brownies

2014-05-01
  • Porties : 16
  • Voorbereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 25m
  • Klaar In : 35m

Introductie:

Een makkelijk te maken koolhydraatarme snack
Probeer eens deze heerlijke koolhydraatarme brownies. Deze brownies bevatten weinig koolhydraten en zijn erg lekker als tussendoortje bij een kopje koffie of thee. Bij het maken van de brownies heb ik gebruik gemaakt van Steviala kristal sweet zoetstof. Dit is een zoetstof op basis van steviolglycosiden en erythritol. De combinatie van deze twee natuurlijke zoetstoffen zorgt voor een smaak die erg dichtbij die van tafelsuiker komt. Wanneer je alleen stevia gebruikt, krijg je al snel een bittere nasmaak in je baksels. Bij de Steviala kristal sweet is dit niet het geval! Je kan de brownies na het bakken enkele dagen bewaren in de koelkast of voor een langere tijd in de vriezer. hoop dat jullie het lekker vinden, zijn er opmerkingen plaats dan een reactie!

Benodigdheden:
Amandelmeel
Steviala kristal sweet

Ingrediënten

  • 4 el zachte boter
  • 230 gr roomkaas
  • 35 gr Steviala Kristal poeder of stevia naar smaak
  • 3 eieren
  • 115 gr ongezoete pure chocolade, gesmolten
  • 85 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de boter en roomkaas in een grote kom. Voeg de stevia zoetstof en de eieren toe en klop nog eens goed. Voeg nu de ongezoete chocolade, amandelmeel en het bakpoeder toe aan het beslag. Klop dit goed door elkaar en voeg dan de vanille toe. Verspreid het beslag in een ingevette bakblik ( 20x20 ). Bak op 180 graden voor 20-25 minuten.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 172 kcal
  • Eiwitten: 4,0 gram
  • Vetten: 16,0 gram
  • Koolhydraten: 5,0 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(4.1 / 5)

4.1 4.1 32
Geef dit recept een cijfer

32 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Chocolade kokos pudding

  • Koolhydraatarme BBBrownie

  • Koolhydraatarme oreo koekjes

  • Pindakaas swirl brownies

  • Vanille blauwe bessen muffins

Recept reacties

Comments (30)

  1. gepost door Bianca on 8 september 2014

    Is het ook mogelijk om andere zoetstof te gebruiken? Kan namelijk niet aan splenda komen. Bv. stevia??

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 8 september 2014

      Beste Bianca,

      Natuurlijk kan je in plaats van 25 gr splenda zoetstof ook 25 gr stevia gebruiken. Let op gebruik wel de stevia in poedervorm.

      Met vriendelijke groet,

      Quint

  2. gepost door cecile on 10 september 2014

    Is dit recept ook glutenvrij?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 10 september 2014

      Beste Cecile,

      Dit brownie recept is inderdaad ook glutenvrij. Geen van de producten die worden gebruikt bevat gluten.

      Groetjes,

      Quint

  3. gepost door Joop73 on 19 september 2014

    Hoeveel gram is 6 eetlepels boter?
    Wat is 1 theelepel vanille? Suiker, stokjes, essence?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 21 september 2014

      Beste Joop,

      6 eetlepels boter is gelijk aan 85 gr boter. Ik gebruik zelf altijd vanille aroma!

      Groet,

      Quint

  4. gepost door Mirjam on 7 oktober 2014

    Ik ben een leek op bakgebied. Wat versta je onder zachte boter? Geen margarine? En roomkaas? Is dat monchou?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 7 oktober 2014

      Beste Mirjam,

      Met zachte boter bedoel ik boter op kamertemperatuur.

      Groet,

      Quint

  5. gepost door Bianca on 25 oktober 2014

    Beste Quint,
    Kun je in dit recept in plaats van ongezoete chocolade eventueel cacao gebruiken?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 26 oktober 2014

      Beste Bianca,

      Dit kan maar dan moet je ook wat extra boter toevoegen. De formule is als volgt: gewicht ongezoete chocolade x 5/8 = het aantal cacao poeder dat je nodig hebt. De formule voor de boter gaat is als volgt: gewicht ongezoete chocolade x 3/8 = gewicht boter. Dus je voor 115 gr ongezoete chocolade heb je 72 gr cacaopoeder nodig en 43 gr boter of margarine.

      Succes!,

      Quint

  6. gepost door Jeroen on 9 november 2014

    Beste Quint,

    Is er ook een vervanger voor amandelmeel? Ik ben allergisch voor noten en kan daardoor niet tegen amandelmeel. Zou bijvoorbeeld sojameel ook kunnen?

    Groeten,

    Jeroen

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 10 november 2014

      Beste Jeroen,

      Dat is vervelend! Ik denk dat je het de amandelmeel dan het best kan vervangen met kokosmeel. Gebruik dan 40 gr kokosmeel en in plaats van 2 eieren gebruik je nu 4 eieren. Ik hoop dat het smaakt!

      Met vriendelijke groet,

      Quint

  7. gepost door Kristel on 17 januari 2015

    Ik heb pure chocolade gebruikt, maar vond hem erg bitter smaken.
    Dus volgende keer ga ik hem maken van melk chocolade.

    • gepost door Duncan on 11 november 2017

      Je begrijpt dan wel dat je dan net zo goed gewone brownies kan maken? Met melkchocolade is er niets koolhydraat arm meer aan de hele brownie. Wij hebben hem gemaakt van 99% Lindt Noir Absolu en vind de smaak zeker niet tegenvallen. Het enige mindere is de stevia nasmaak.

  8. gepost door Richella on 6 mei 2015

    Beste Quint
    Zou je de 115 gr ongezoete chocolade, gesmolten ook kunnen weglaten dat je een soort gewone cupcake hebt?
    Groetjes!

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 6 mei 2015

      Beste Richella,

      Dat zou je inderdaad kunnen doen. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd maar het lijkt mij best lekker. Laat me weten wat je ervan vond!

      Groetjes,

      Quint

  9. gepost door Corine on 11 mei 2015

    Aangezien ik niet zo’n goede kok ben 😉 wil ik het volgende toch nog even checken voordat ik het ga proberen.

    In plaats van ongezoete chocola wil ik cacaopoeder gebruiken. Moet je dan een totaa van 72 gram cacaopoeder gebruiken en is de boter dan 128 gram??

    Ik hoop dat ik je reactie op de comments/vragen van anderen goed heb begrepen.

    Want dan ga ik het zo proberen. Ben benieuwd.

    Alvast bedankt voor de reactie.

    Groeten Corine

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 12 mei 2015

      Beste Corine,

      Om de 115 gr ongezoete chocolade te vervangen heb je 72 gr cacaopoeder nodig en 43 gr boter of margarine.

      • gepost door Corine on 27 mei 2015

        Top! Dank je voor je antwoord.
        Ga het morgen direct proberen.

        • gepost door Toet on 17 oktober 2017

          En? Hoe was het? Ik ga namelijk ook proberen met poeder

  10. Conny

    gepost door Conny on 19 juni 2015

    vraagje, de voedingswaarde van deze brownies is hier aangegeven per portie, maar hoeveel gram weegt een portie ?

    alvast bedankt
    Groetjes Conny

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 19 juni 2015

      Beste Conny,

      Als je brownies hebt gemaakt is het de bedoeling dat je ze in 16 stukjes snijdt. 1 stukje is dan 1 portie. Ik weet niet uit mijn hoofd hoeveel 1 stukje precies weegt.

      Groetjes,

      Quint

  11. gepost door Lies on 23 juni 2015

    Kun je het amandelmeel ook vervangen door speltmeel?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 23 juni 2015

      Beste Lies,

      Dat kan je doen maar het is niet verstandig als je koolhydraatarm wilt eten. In speltmeel zit namelijk 70 gr koolhydraten per 100 gram. Dit is aanzienlijk meer dan de hoeveelheid koolhydraten in amandelmeel. Maar als je een dagje overslaat kan je de amandelmeel vervangen. Ik weet alleen niet wat het met de smaak en structuur doet, want ik heb het zelf nog nooit geprobeerd.

      Groetjes,

      Quint

  12. gepost door Lien on 20 september 2015

    Ik probeerde eerder deze week het receptje en vind de brownies super lekker smaken!
    Ik weet alleen niet of de structuur is zoals hij hoort te zijn.
    Ze zijn niet echt luchtig gebakken zoals op de foto boven het recept, maar hebben meer weg van broodpudding of vlaai. Ik heb hier helemaal geen probleem mee, want ik eet beide ook graag, maar mijn broers en zus vinden het niet zo lekker.
    Is het normaal dat de structuur zo is, of deed ik iets mis?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 3 oktober 2015

      Hoi Lien,

      Fijn om te horen dat de brownies goed bevallen! De structuur is inderdaad meer vlaaiachtig zoals jij al beschreef. Je kan de brownies wel luchtiger krijgen door de eieren apart eerst even luchtig te kloppen.

      Groetjes,

      Quint

  13. gepost door Sheila on 7 december 2015

    Hoi! Ik vond het echt heerlijk! Alleen denk ik dat ik wat te veel boter had gebruikt omdat ik 6 eetlepels gebruikte (en misschien iets te veel opschepte, nu las ik dat dat gelijk is aan 85 gr boter, dus de volgende keer ga ik het zo proberen. Bedankt voor het recept, zeker voor herhaling vatbaar! 🙂
    Ik heb wel een vraagje, is het beter om te wachten met eten tot het helemaal afgekoeld is?
    Groetjes,
    Sheila

  14. gepost door Marianne on 22 mei 2017

    Wat voor een roomkaas gebruik je dan?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 26 mei 2017

      Beste Marianne,

      De naturel roomkaas van Phi­l­a­delp­hia of monchou roomkaas.

      Groetjes,

      Quint

  15. gepost door Esther on 19 juni 2017

    Hey hoi, kan ik dit ook maken met avocado er door?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.