Heerlijke koolhydraatarme brownies met frisse aardbeien.

Koolhydraatarme brownies

Een makkelijk te maken koolhydraatarme snack recept!

Probeer eens deze heerlijke koolhydraatarme brownies. Deze brownies bevatten weinig koolhydraten en zijn erg lekker als tussendoortje bij een kopje koffie of thee. Bij het maken van de brownies heb ik gebruik gemaakt van Steviala kristal sweet zoetstof. Dit is een zoetstof op basis van steviolglycosiden en erythritol. De combinatie van deze twee natuurlijke zoetstoffen zorgt voor een smaak die erg dichtbij die van tafelsuiker komt. Wanneer je alleen stevia gebruikt, krijg je al snel een bittere nasmaak in je baksels. Bij de Steviala kristal sweet is dit niet het geval! Je kunt de brownies na het bakken enkele dagen bewaren in de koelkast of voor een langere tijd in de vriezer. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme brownie recepten.

Benodigdheden:
Amandelmeel
Steviala kristal sweet

Print
Heerlijke koolhydraatarme brownies met frisse aardbeien.

Koolhydraatarme brownies

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 16 brownies 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 230 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 40 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr extra pure chocolade (85% cacao)
  • 85 gr amandelmeel
  • 35 gr Steviala Kristal Sweet
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille aroma

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Klop de zachte boter en roomkaas in een grote kom. Voeg de Steviala Kristal Sweet zoetstof en de eieren toe en klop nog eens goed. Smelt vervolgens de chocolade au bain-marie boven een pannetje met kokend water en laat dit na het smelten kort afkoelen.
  2. Voeg nu de gesmolten pure chocolade, amandelmeel en het bakpoeder toe aan het beslag. Klop dit goed door elkaar en voeg tijdens het kloppen de vanille aroma toe. Verspreid het beslag in een ingevette bakblik (20×20).
  3. Bak de brownies 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de brownies na het bakken afkoelen en snijd dan in 16 stukjes.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 brownie (1/16)
  • Calorieën: 129
  • Vetten: 11,6
  • Koolhydraten: 2,1
  • Eiwitten: 3,4

32 Reacties

  1. dit is de vierde keer dat ik hem bak ik gebruik hem als bodem voor de monchoutaart want iedereen vind deze veel lekkerder… zo smeuiig.. jammie

    Reageer
  2. Superlekker! vooral nadat ze in de koelkast hadden gelegen.
    Veel te snel op.
    Zou je de roomkaas ook door mascarpone kunnen vervangen?

    Reageer
  3. Normaal gesproken bak ik gewone, heerlijk ongezonde brownies.

    Nu moest ik iets koolhydraatarm en liefst lactosevrij bakken. Dat werden deze brownies, met wat aanpassingen. Eigenlijk dus niet meer volgens oorspronkelijk recept hier, maar wel een zeer goede leidraad!! Dank! We hebben gesmuld.

    De veranderingen (en daardoor toch wel anders geworden dan bedoeld denk ik)\
    – roomkaas vervangen door vegan “roomkaas” op basis van cashewnoten
    – dat kuipje was 150 gr, heb hetgeen ik miste in gewicht aangevuld door de margarine die er toch al in ging als vervanging van boter
    – nav een tip hier cacaopoeder toegevoegd voor een intensere smaak.

    Het werd een ietwat uit elkaar vallende maar wel enorm smeuïge brownie. Viel erg in de smaak bij iedereen.

    (helaas niet helemaal lactosevrij, zag te laat dat in de chocola lactose zat….)

    Reageer
  4. Hij is lekker! Ik heb er nog een topping bij gemaakt van een paar handjes blauwe bessen gekookt met wat Steviala 2Sweet, en laten indikken tot jam. Was heel lekker!

    Brownie mag van mij wel zwaarder en kleffer zijn dan dit recept. Ook nog meer chocoladesmaak.

    Dus volgende keer doe ik er ws naast de gesmolten chocolade ook nog pure cacao door, en meer roomboter of misschien extra olie.

    Ik ga wat experimenteren met het recept denk ik. Minder roomkaas (zwakt de chocoladesmaak wat af denk ik), meer vet kan ook nog een optie zijn.

    Hoe dan ook: heerlijk recept in de basis, sleutelen tot t voor ons gezin op z’n lekkerst is.

    Dankjewel voor het bedenken van dit recept, Quint!

    Reageer
  5. Superlekker dit! Heb het met monchou gemaakt, maar ik had maar 100g dus van alles de helft gedaan en ietsje meer boter. 3 eieren gedeeld door 2 is 1 ei dus kwam dat mooi uit met het laatste ei dat ik nog had. Erythritol gebruikt ipv Steviala en voor de rest heb ik me keurig aan het recept gehouden. Kijkend in de toekomst zie ik dat deze portie snel opgegeten zal zijn…

    Reageer
  6. Verweg de lekkerste smeuïgste brownie. Ik heb wel een beetje gesleuteld aan het recept (voor het gemak) Zo zit er in een bakje roomkaas van lidl maar 200 gr dus gebruik ik 20 gr meer boter. Ook gebruik ik cacaopoeder ipv een gesmolten reep. Heerlijk!

    Reageer
  7. Heb deze vorige week gemaakt en ze zijn heerlijk! zou je de Steviala ook kunnen vervangen door Sukrin Gold voor een nog lekkerder resultaat?

    Reageer
  8. Fijn, makkelijk recept en echt verrukkulluk. Zelfs ons buurjongetje van 2 jaar vindt het heerlijk.

    Reageer
  9. Ik heb hem gemaakt met een bio reep 85% cacao van de Jumbo. Later las ik iets over een suikervrije reep. Dit staat niet in de benodigheden.

    Reageer
    • Hi Fransisca,

      Dat is prima! Je kunt de brownies zowel met een speciale suikervrije reep maken of een 85% cacao reep. De voedingswaarden zijn gebaseerd op de 85% cacao reep.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  10. Echt zalig! Heb al hoop baksels geprobeerd maar deze staat met stip op nr 1!

    Reageer
  11. Ziet er heerlijk uit.
    Kun je ipv de 100 gr extra pure chocolade ,cacao poeder gebruiken ? Ook 100 gr dan ?
    En ipv de steviala alleen erythritol gebruiken ?

    Reageer
    • Hi Barbara,

      Ik raad niet aan om de chocolade door cacaopoeder te vervangen. Je kunt wel de Steviala door erythritol vervangen. Veel succes!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  12. Als ik de kristal sweet wil vervangen door erythritol, hoeveel gram heb ik dan nodig?

    Reageer
  13. Vandaag gemaakt! Heerlijk van genoten!

    Reageer
  14. Susie de Keizer

    Hi Quint. Bedankt voor het delen van je heerlijke recepten. Deze is ook weer top.

    Reageer
  15. Beetje chocoladesaus extra erdoor gedaan (kha), slagroomtoefje erop met een framboos, lekker hoor!

    Reageer
  16. Ik heb de brownies gemaakt en vindt ze super lekker. Dank u voor dit heerlijke recept!

    Reageer
  17. Hoi! Ik ga dit recept zeker maken! De vanille, gebruik je daar vanille stokjes voor of iets anders ofzo?

    Reageer
    • Hi Laura,

      Je kunt vanille aroma uit een flesje gebruiken of een echt vanillestokje.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
      • Jacqueline S.

        Kun je het ook maken met cacaopoeder? Want waarom zou je een chocoladereep smelten, met alle toegevoegde ingrediënten van dien, als er ook cacaopoeder is?

        (gewoon nieuwsgierigheid, ik vroeg het me af, geen kritiek!)

        Reageer
  18. ze zien er echt heerlijk uit! Die wil ik maken, maar hoe kom ik aan die ongezoete chocoladechips?
    Natuurlijk ken ik wel de repen, maar die moet je dan zelf snijden/hakken maar op jouw foto staan chips. Waar kan ik die krijgen?

    Reageer
    • Hi Miranda,

      Dank voor je reactie. Suikervrije chocolate chips zijn helaas niet verkrijgbaar in Nederland. Ik heb zelf een suikervrije chocolade reep in stukjes gehakt!

      Gr,

      Quint

      Reageer
  19. Ik wil dit recept vanavond maken, maar moet ik eerst de chocolade smelten ? Het lijkt me iedergeval heerlijk!

    Liefs.

    Reageer
    • Hi Iris,

      Je hebt helemaal gelijk, de chocolade moet je eerst smelten. Ik heb het aangepast in het recept!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
    • Hoi,

      Welke roomkaas gebruik je?
      Groetjes

      Reageer
      • Hi Annelies,

        Ik gebruik zelf altijd Philadelphia naturel, maar je kunt ook roomkaas of zuivelspread van het huismerk gebruiken!

        Gr,

        Quint

        Reageer
    • Was weer heerlijk 😉 mijne heeft alleen wel zeker 20 minuten langer in de oven gestaan voordat de sate prikker er schoon uitkwam.

      Reageer
  20. Hoi hoe kun je de brouwnie het beste bewaren, zodat het lang houdbaar is?
    En hoe lang is deze dan houdbaar?

    Gr

    Reageer
    • Beste Shereen,

      Ik vries de brownies zelf in. Je kunt ze dan minimaal een aantal weken bewaren!

      Groet,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*