Heerlijke salade gemaakt van kool, komkommer, lente-ui en kip!

Koolhydraatarme Chinese kipsalade

Een heerlijke Chinese kipsalade met Oosterse dressing!

Sinds een paar dagen ben ik weer wat strenger aan het letten op het aantal koolhydraten dat ik op een dag binnenkrijg. Voor mij is het echter erg belangrijk dat ik tijdens het volgen van het koolhydraatarm dieet ook genoeg voedingsstoffen binnenkrijg. Daarnaast merk ik ook als ik maaltijden van tevoren voorbereid ik minder snel de neiging heb om te gaan snoepen. Met deze aandachtspunten in het achterhoofd heb ik dit heerlijke koolhydraatarme Chinese kipsalade recept bedacht. De salade kun je verdelen in 2portie’s en meenemen als lunch of eten als avondeten.

Naast het lage aantal koolhydraten in deze salade is de salade ook erg gezond. Zo krijg je met een portie van deze Chinese kipsalade 80% van je ADH vitamine C binnen en 20% van je ADH foliumzuur binnen! Ik hoop dat jullie het lekker vinden, als er opmerkingen zijn kan je hieronder een reactie plaatsen!

Print
Heerlijke salade gemaakt van kool, komkommer, lente-ui en kip!

Koolhydraatarme Chinese kipsalade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten

Salade

  • 4 kopjes water
  • 20 ml sojasaus
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 300 gr kipfilet
  • 3/4 komkommer
  • 75 gr radijsjes
  • 2 stengels bosui
  • 200 gr witte kool, gesneden
  • 100 gr Chinese kool, gesneden
  • 2 el sesamzaad
  • 2 handjes verse peterselie, fijngesneden
  • handje cashewnoten, geroosterd

Oosterse dressing

  • 1 el rijstazijn of reguliere natuurazijn
  • 1 el sesamolie of andere olie
  • 2 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl gember, geraspt
  • 1/2 tl erythritol
  • 1 snufje peper

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een grote hapjespan vier kopjes water, sojasaus, knoflookpoeder en uienpoeder. Roer even en voeg dan de kipfilets toe aan de pan. Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat het 15-20 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  2. Snijd ondertussen de komkommer, radijsjes en bosui in stukjes. Haal na 15-20 minuten sudderen de hapjespan van het vuur en plaats de kipfilets op een bord. Trek met behulp van een vork en een mes de kipfilets uit elkaar in kleine stukjes.
  3. Snijd de Chinese kool in reepjes en evt. ook de witte kool als je geen kant-en-klare heb gekocht. Verdeel de kool over 2 borden. Verdeel de pulled chicken over de borden, Garneer met sesamzaad en peterselie. Rooster evt. wat cashewnoten en verdeel dit ook over de salade.
  4. Maak vervolgens de dressing door alle ingrediënten hiervoor door elkaar te mengen. Serveer de salade met de dressing en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 410
  • Vetten: 17,1
  • Koolhydraten: 13,2
  • Vezels: 6,7
  • Eiwitten: 44,5
Heerlijke salade gemaakt van kool, komkommer, lente-ui en kip!

1 reactie

  1. Super lekker.
    Onze zoon vind het ook heerlijk.
    Deze gaan we vaker maken.
    Ik heb een eigen dressing erbij gemaakt van 2 eetlepels mayo,1/2 limoen, 10ml zoutarm soyasaus, 1 eetlepel geroosterde sesamzaad in sesamolie geroosterd, 1 lente/bos ui gesneden, snufje chilipoeder.

    Heerlijk

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*