Koolhydraatarme curry madras

2016-10-12
  • Porties : 4
  • Voorbereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 25m
  • Klaar In : 40m

Introductie:

Een heerlijk koolhydraatarm hoofdgerecht, koolhydraatarme curry madras. Deze curry madras is naast dat het erg lekker is, ook super gezond. Je kan zelf met het recept experimenteren door meer of minder kruiden toe te voegen. Zo kan je bijvoorbeeld de zaadjes van de rode peper weggooien of juist toevoegen aan het gerecht om het extra pittig te maken. Zo zit er in een portie koolhydraatarme curry madras meer dan 200 gr groente! Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Ingrediënten

  • 600 gr kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 middelgrote rode ui
  • 1-2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 stuk verse gember (duimgrote)
  • 3-4 grote tomaten
  • 1-2 rode pepers (met of zonder zaadjes)
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl chili poeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • 200 ml kokosmelk
  • zout en peper naar smaak
  • 600 gr bloemkoolrijst
  • 1 limoen

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm in een grote sauspan op een middelhoog vuur 1-2 eetlepels wokolie. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze 5-7 minuten goudbruin. Snijd dan op een grote snijplank de paprika, tomaten en de rode ui in kleine stukjes. Schil de gember en snijd deze fijn in kleine stukjes. Snijd de rode peper ook in kleine stukjes. Als je van extra pittig houdt, kan je de zaadjes erbij laten.

Stap 2

Laat dan het vocht van de kip uit de pan uitlekken en verplaats met een spatel de kip naar de andere kant van de pan. Schenk een beetje wokolie in de pan en voeg de rode ui en knoflook toe en bak dit kort mee. Voeg dan ook de rode peper, paprika, gember, witte peper, kurkuma, koriander en komijn toe en bak dit 30 seconde al roerend mee. Voeg dan de tomatenblokjes samen met de nootmuskaat en gemalen chilipeper toe aan de pan en bak nog eens 5 minuten op een middelhoog vuur.

Stap 3

Voeg dan de kokosmelk toe en laat alles 10-15 minuten sudderen op een laag vuur. Als de curry madras bijna klaar is, kan je de bloemkoolrijst roosteren. Verwarm hiervoor 1 el wokolie in een koekenpan. Voeg de bloemkoolrijst toe en kruid met peper en zout naar smaak. Roerbak de bloemkoolrijst 2-3 minuten op een middelhoog vuur gaar. Verdeel de rijst en curry madras over vier borden en garneer met koriander en verse limoensap.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 322 kcal
  • Eiwitten: 41,3 gram
  • Vetten: 11,2 gram
  • Koolhydraten: 13,0 gram
Recipe Type: , ,
Gemiddeld cijfer

(4.6 / 5)

4.6 4.6 9
Geef dit recept een cijfer

9 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Boeuf bourguignon met bloemkoolrijst

  • Koolhydraatarme runder-pompoenstoofpot

  • Kapsalon met pastinaak frietjes

  • Chocolade kokos pudding

  • Mexicaanse ovenschotel met gehakt

Recept reacties

Comments (7)

  1. gepost door Sandra on 12 oktober 2016

    Kun je de koriander ook vervangen of weglaten? Daar gruwel ik echt van…

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 15 oktober 2016

      Beste Sandra,

      Als je koriander niet lekker vindt, kan je dat natuurlijk weglaten!

      Groetjes,

      Quint

  2. gepost door Latoya on 1 november 2016

    Ook dit hebben we gemaakt in de eerste week dat ik aan koolhydraatarm begon
    Bedankt voor de heerlijke recepten

  3. gepost door Lia on 19 augustus 2017

    Ik heb het recept gemaakt we vonden het heerlijk. Mijn vraag is wat doet het met de koolhydraten als ik 2 eetlepels crème fraiche er door roer zodat het wat romiger wordt? Wellicht dan de helft minder kokosmelk?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 20 augustus 2017

      Beste Lia,

      Wat fijn om te horen dat jullie hebben genoten van de curry madras! Je kan prima naar smaak crème fraîche toevoegen. In crème fraîche zit namelijk slechts 2 gr koolhydraten per 100 gr.

      Groetjes,

      Quint

  4. gepost door Anneke on 24 september 2017

    Was en is erg pittig pff maar wel lekker

  5. gepost door Nancy on 12 oktober 2017

    Heerlijk!!!! Dit gaan we vaker eten!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.