Koolhydraatarme halloumi en courgette burgers

2017-04-23
  • Porties : 4
  • Voorbereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 10m
  • Klaar In : 25m

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, halloumi en courgette burgers. Deze heerlijke vegetarische burgers zijn gemaakt van halloumi, courgette, wortel, ui en eieren. Halloumi is een kaas met een heel hoog smeltpunt. Dit maakt het ideaal om vegetarische burgers van te maken. Je kan deze burgers serveren met een frisse salade als lunch of als hoofdgerecht. Ik hoop dat jullie het lekker vinden, als er nog vragen zijn over de ingrediënten of de bereidingswijze kan je die hieronder stellen!

Ingrediënten

  • 1 wortel, schoongemaakt
  • 1/2 courgette
  • 230 gr halloumi kaas
  • 1 el koriander, fijngesneden
  • 1 el munt, fijngesneden
  • 1 middelgroot ei, losgeklopt
  • 2 stengels lente ui
  • 1 el olijfolie
  • 2 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze

Stap 1

Pak om te beginnen een rasp en rasp boven een grote kom de wortel en courgette. Doe vervolgens de courgette, wortel en koriander in een zeef en voeg een snufje zout toe om het water te onttrekken van de groente. Laat 5 minuten staan

Stap 2

Doe na 5 minuten de geraspte groente in een schone theedoek of zeefdoek en wring het vocht eruit. Snijd vervolgens de lente ui in kleine stukjes en rasp de halloumi en voeg dit samen met de courgette, wortel, munt en koriander toe aan een grote kom.

Stap 3

Voeg vervolgens paneermeel en het losgeklopte ei toe en meng alles goed door elkaar. Vorm van het mengsel 4 grote burgers of 8 kleine. Plaats op een bord, dek af met huishoudfolie en doe 20 minuten in de koelkast.

Stap 4

Haal de burgers na 20 minuten uit de koelkast en verwarm een grote koekenpan met daarin olijfolie boven een middelhoog vuur.Voeg de burgers een voor een toe aan de pan en bak goudbruin aan beide kanten, ongeveer 5-10 minuten.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 220 kcal
  • Eiwitten: 13,9 gram
  • Vetten: 15,6 gram
  • Koolhydraten: 5,8 gram
Recipe Type: ,
Gemiddeld cijfer

(5 / 5)

5 5 3
Geef dit recept een cijfer

3 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Ovenschotel met broccoli en kip

  • Mini courgette pizza’s

  • Romige bloemkool risotto

  • Aubergine frietjes

  • Courgetti bolognese

Recept reacties

Comments (4)

  1. gepost door H.G.M on 24 april 2017

    Kan de koriander vervangen worden door iets anders? Zo ja, wat is een goede vervanger.

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 24 april 2017

      Beste H.G.M,

      De koriander geeft de burgers een frisse smaak. Als je liever geen koriander gebruikt, kan je wat extra munt toevoegen!

      Groetjes,

      Quint

  2. gepost door Deborah on 23 juli 2017

    Hoi, ik heb i.p.v. koriander peterselie gebruikt, heerlijk samen met de munt. Vraagje, 1 wortel, is dat een gewone of winterwortel? Verder lukte het mij niet de burgers in vorm te houden, ze vielen uit elkaar. Het is dus een roerbak geworden 🙂

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 24 juli 2017

      Beste Deborah,

      Bedankt voor je bericht. Ik heb zelf een kant-en-klare geschrapte wortel gebruikt. Deze zijn iets kleiner dan een winterpeen. De burgers kunnen inderdaad uit elkaar vallen. Ik heb ze zelf lang in de koelkast laten opstijven en nadat ze uit de koelkast kwamen nog even wat paneermeel ingesmeerd. Maar als dat niet lukt is een roerbak natuurlijk ook erg lekker!

      Groetjes,

      Quint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.