Bordje met portie koolhydraatarme kaneelkoekjes gemaakt van amandelmeel, kokosmeel, kaneel en ei!

Koolhydraatarme kaneelkoekjes

Een lekkere koolhydraatarme snack: zelfgemaakte kaneelkoekjes!

Deze koolhydraatarme kaneelkoekjes zijn perfect voor bij een kopje koffie of thee. Veel mensen hebben een slechte ervaring als het gaat om bakken met amandelmeel. Baksels komen vaak droog en onsmakelijk uit de oven. Bij deze koekjes is dat gelukkig niet het geval. De Steviala kristal en de kaneel geven de koekjes een aangename zoete smaak. Daarnaast zijn de koekjes doordat ze dun zijn uitgerold, erg knapperig. Ik hoop dat jullie de kaneelkoekjes ook lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Benodigdheden:
Steviala Kristal
Amandelmeel

Tip: Bekijk ook onze andere koolhydraatarme koekjes recepten.

Print
Bordje met portie koolhydraatarme kaneelkoekjes gemaakt van amandelmeel, kokosmeel, kaneel en ei!

Koolhydraatarme kaneelkoekjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 30 koekjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 130 gr amandelmeel
  • 2 el kokosmeel
  • 1 middelgroot ei
  • 34 el Steviala Kristal
  • 2 tl kaneel
  • 40 gr boter
  • 30 gr gesmolten boter

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de amandelmeel, kokosmeel, 40 gr boter, 2 el Steviala kristal, 1 tl kaneel en het ei. Meng dit eerst met een garde en vorm daarna met de handen een bal van het deeg. Doe de bal terug in de kom en laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  2. Haal vervolgens het deeg uit de koelkast en plaats dit op een vel bakpapier. Doe hier bovenop nog een vel bakpapier en rol het deeg dan m.b.v een deegroller tot een dikte van van 0,6 cm. Verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd met een scherp mes 20-30 koekjes uit het deeg.
  3. Pak dan een bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier. Haal voorzichtig de koekjes een voor een van het bakpapier af en plaats deze op de bakplaat.
  4. Smelt vervolgens 30 gr boter in een steelpannetje en voeg hier 1 tl kaneel en 1 el steviala kristal aan toe. Roer even goed en verdeel dan met een bakkwastje het botermengsel over de koekjes. Je kan de koekjes eventueel garneren met een beetje Steviala kristal.
  5. Doe de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de koekjes 10-15 minuten goudbruin. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 koekje
  • Calorieën: 42
  • Vetten: 3,9
  • Koolhydraten: 0,5
  • Eiwitten: 1,2
Bordje met portie koolhydraatarme kaneelkoekjes gemaakt van amandelmeel, kokosmeel, kaneel en ei!

9 Reacties

  1. Oooooooooo deze zijn echt verslavend!!!!! Wat lekker!! Dun uitgerold ( ook weer niet te dun dan krijg je ze niet op het bakblik). Fantastisch. Het eerste knapperige koekje!!!!

    Reageer
  2. Hoi Quint,

    Ik zie bij veel oude(re) recepten de Steviala varianten staan. Kan je deze gewoon vervangen voor erythritol? Daar heb ik namelijk net 1 kg van gekocht bij je 😉

    Groetjes!

    Reageer
    • Hi Caroline,

      Klopt! Je kunt de erythritol prima gebruiken. Ik raad aan om dan 10 tot 20 gram meer erythritol te gebruiken dan de aangegeven hoeveelheid Steviala.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  3. Het blijft inderdaad lastig met amandelmeel om een knapperig koekje te maken. Ik vind de smaak wel lekker. Volgende keer durf ik ze nog wat dunner te rollen en korter te bakken dan.
    Ik zoek al lang naar low carb koekjes, ik ga zeker naar meer recepten kijken op je website. Dank!

    Reageer
  4. Echt een heel lekker koekje, eet al een jaar koolhydraatarm en dit is het eerste koekje dat niet te droog is. Heb wel vloeibaar zoetstof gebruikt want had geen andere. Wat lekker zeg!

    Reageer
  5. Ik heb de stevia vervangen door kaneelsuiker en heb er prachtige, met royal icing versierde kerstkoekjes mee kunnen maken! Erg lekker!

    Reageer
  6. Heerlijk zijn ze, zeker met een schep slagroom of een veeg roomkaas!

    Reageer
  7. Mijn koekjes bleven erg zacht. Ik vond ze ook erg melig worden in mijn mond. Het recept heb ik precies gevolgd. De helft van de koekjes heb ik langer gebakken. Toen ze redelijk bruin van kleur waren bleken ze taai geworden te zijn.

    Reageer
    • Beste Margriet,

      Met amandelmeel bakken blijft erg lastig. De truc bij dit recept is om de koekjes zo dun mogelijk uit te rollen. Hierdoor worden de koekjes knapperig. Helaas krijg je met amandelmeel nooit dezelfde textuur als die van normale koekjes.

      Groet,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*