Koolhydraatarme marmercake

2017-12-21
  • Porties : 12
  • Voorbereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 35m
  • Klaar In : 55m

Introductie:

Speciaal voor de kerst heb ik deze heerlijke koolhydraatarme marmercake gemaakt. Een marmercake is een cake met een gestreept of gevlekt uiterlijk, zoals marmer. Dit uiterlijk krijg je door een licht en donker beslag voorzichtig met elkaar te mengen. Ik heb ervoor gekozen om een vanille te mengen met chocolade. Deze koolhydraatarme marmercake is perfect om je visite mee te verrassen met de feestdagen. Ik durf te wedden dat ze niet kunnen raden dat het een suikervrije en koolhydraatarme cake is! Een plakje marmercake is heerlijk met een toefje slagroom en een kop koffie of thee!

Benodigdheden:

Ingrediënten

  • 230 gr amandelmeel
  • 6 middelgrote eieren
  • 2 tl vanille aroma
  • 1 el cacaopoeder
  • 75 gr boter
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 gr Steviala Kristal
  • snufje zout

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak vervolgens 2 grote kommen en splits hierboven de eieren. Doe de eiwitten in een kom en de dooiers in de andere. Voeg een snufje zout toe aan de kom met de eiwitten en klop de eiwitten met een elektrische mixer stijf.

Stap 2

Pak nu de kom met de eidooiers en voeg de Steviala Kristal en de vanille aroma hier aan toe. Klop dit met een garde tot een luchtig geheel. Voeg dan 1/2 van de amandelmeel toe aan de eidooiers en meng nog eens goed.

Stap 3

Smelt nu in kleine steelpan de boter en zet dit even opzij. Voeg het eidooier mengsel nu toe aan de stijfgeklopte eiwitten en meng voorzichtig met een spatel of lepel door elkaar. Voeg vervolgens de bakpoeder en de overgebleven amandelmeel toe aan de kom en meng nog eens goed. Voeg tenslotte de gesmolten boter toe en roer dit door het beslag.

Stap 4

Verdeel het beslag over twee kommen en voeg het cacaopoeder toe aan een één kom en roer. Vet nu een cakevorm van ongeveer 25 cm in met boter of bekleed met een vel bakpapier. Voeg het beslag om en om toe aan de cakevorm. Bak de koolhydraatarme marmercake 35 minuten in de voorverwarmde oven! Verdeel in 12 plakjes en genieten maar.

Voedingswaarden per plakje (1/12):

  • Calorieën: 190 kcal
  • Eiwitten: 6,7 gram
  • Vetten: 17,6 gram
  • Koolhydraten: 2,2 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(4.3 / 5)

4.3 4.3 11
Geef dit recept een cijfer

11 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Chocolade kokos pudding

  • Koolhydraatarme BBBrownie

  • Koolhydraatarme oreo koekjes

  • Pindakaas swirl brownies

  • Vanille blauwe bessen muffins

Recept reacties

Comments (7)

  1. gepost door Peggy on 22 december 2017

    Dat ziet er goed en heerlijk uit! Welke zoetstof? Steviala Kristal Sweet of Steviala Kristal Sweet XTRA?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 22 december 2017

      Beste Peggy,

      Ik heb zelf de Steviala Kristal Sweet gebruikt, maar je kan ook de XTRA gebruiken!

      • gepost door Peggy on 23 december 2017

        Dankjewel voor je antwoord Quint. Ik ga dan ook Steviala Kristal Sweet gebruiken :-).
        Fijne Feestdagen!

        • Quint Kames

          gepost door Quint Kames on 24 december 2017

          Hoi Peggy,

          Geen probleem, succes met het bakken! Jij ook fijne feestdagen en een gelukkig 2018!

          Groet,

          Quint

          • gepost door Peggy on 11 januari 2018

            Dankjewel Quint! (Een late reactie, maar beter laat dan nooit)
            Voor jou ook een heel goed en gezond 2018!
            De marmercake heb ik inmiddels gemaakt en vond het een succes! Zag er heel mooi uit en was heerlijk.
            Ik ga het nu weer maken. Heel blij met het recept 🙂

             
  2. gepost door Jolanda on 9 januari 2018

    Kan je deze cake ook invriezen?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 10 januari 2018

      Hoi Jolanda,

      Je kan de cake prima invriezen. Het is wel handig om de cake voor het invriezen alvast in plakjes te snijden!

      Groetjes,

      Quint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.