Koolhydraatarme oreo koekjes

2016-02-18
  • Porties : 12 dubbele of 24 losse koekjes
  • Voorbereidingstijd : 25m
  • Kooktijd : 20m
  • Klaar In : 45m

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm nagerecht, low-carb oreo koekjes. Dit zijn heerlijke chocolade koekjes met een zoete vulling van roomkaas. De koekjes zijn een exacte replica van de bekende oreo koekjes uit de supermarkt, maar dan koolhydraatarm! Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Benodigdheden:

Ingrediënten

  • 130 gr amandelmeel
  • 2 eetlepels kokosmeel
  • 2,5 eetlepels cacao poeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 55 gr boter
  • 1 ei
  • 1 tl vanille aroma
  • 100 gr monchou
  • 1/2 tl tl vanille aroma
  • 50 gr Steviala Kristal zoetpoeder
  • Optioneel: eiwitpoeder met smaakje

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een middelgrote kom met een garde alle droge ingrediënten en zet dit apart. Pak nu een andere kom en klop hierin de boter en 25 gr steviala kristal ongeveer 2 minuten met een mixer samen tot een luchtig geheel.

Stap 2

Voeg de vanille aroma en ei toe aan het botermengsel en mix dit nog eens tot alles goed is gemengd. Voeg de droge ingrediënten nu ook toe aan het botermengsel en meng alles in de kom goed door elkaar.

Stap 3

Rol het deeg uit op een werkblad bestuift met een beetje bloem en vorm hier van zoveel mogelijk koekjes met behulp van een koekjesvorm of een klein glas. Plaats de koekjes op een stuk bakpapier en bak ze 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 4

Nu de koekjes in de oven zitten kunnen we alvast de vulling maken. Pak hiervoor een middelgrote kom en klop hierin de roomkaas, vanille aroma, 30 gr steviala zoetpoeder en eventueel wat eiwitpoeder samen.

Stap 5

Laat de koekjes na het bakken goed afkoelen. Nu kan je ervoor kiezen om koolhydraatarme oreo's te maken door de koekjes te vullen met de roomkaasvulling. Ook kan je de vulling weglaten en de koekjes gewoon zo als chocolade koekjes serveren.

Voedingswaarden per portie ( 1 dubbele koek ):

  • Calorieën: 125 kcal
  • Eiwitten: 3,8 gram
  • Vetten: 11,4 gram
  • Koolhydraten: 2,6 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(4.8 / 5)

4.8 4.8 4
Geef dit recept een cijfer

4 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Chocolade kokos pudding

  • Koolhydraatarme BBBrownie

  • Pindakaas swirl brownies

  • Vanille blauwe bessen muffins

  • Chocolade pecan taart

Recept reacties

Comments (6)

  1. gepost door Jolande on 18 februari 2016

    Dat ziet er heerlijk uit alleen zoek ik me rot
    naar amandelmeel en kokosmeel. Heeft iemand een idee waar ik het in België kan kopen?

  2. gepost door andrea on 18 februari 2016

    Kan stevig of sukrin ook vervangen met honing. Ik ben niet Zo Dol op dat spul. Vandaar ik agave of ahorn wil.
    Zou dat kunnen?

    Hoor het graag.

    Groetjes Andrea

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 20 februari 2016

      Beste Andrea,

      Dat kan je doen wel zal het aantal koolhydraten een stuk hoger zijn, dus houd hier rekening mee! Eet smakelijk!,

      Groet,

      Quint

  3. gepost door Eelkje on 25 januari 2017

    Kun je de steviala kristal zoetstof ook vervangen door vloeibare zoetstof van de kruitvat?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 25 januari 2017

      Beste Eelkje,

      Dat kan zeker. Wel kan de smaak dan iets verschillen. Ik vind de zoetstof van Steviala zelf het beste smaken in bakrecepten.

      Groetjes,

      Quint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.