Een stapel heerlijke koolhydraatarme pannenkoeken.

Koolhydraatarme pannenkoeken

Een lekker koolhydraatarm lunch of ontbijtgerecht, koolhydraatarme pannenkoeken. De koolhydraatarme pannenkoeken zijn gemaakt van eieren, kokosmeel, arrowroot en melk. Arrowroot is een bindmiddel gemaakt van het zetmeel van de pijlwortelplant en geeft de pannenkoeken een meer een knapperige structuur. Met dit recept maak je ongeveer acht dunne koolhydraatarme pannenkoeken. Een portie staat gelijk aan twee pannenkoeken. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Tip: maak je zelfgemaakte koolhydraatarme pannenkoeken nog lekkerder door een van de calorievrije sauzen van Steviala erbij te serveren. Bekijk de sauzen van Steviala in onze eigen webshop Lowcarbcenter.nl

Print
Een stapel heerlijke koolhydraatarme pannenkoeken.

Koolhydraatarme pannenkoeken

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5 minutes
  • Kooktijd: 15 minutes
  • Totale tijd: 20 minutes
  • Porties: 8 kleine pannenkoeken 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 4 middelgrote eieren
  • 110 ml water of melk
  • 23 el kokosmeel
  • 1 el arrowroot of tapioca
  • 1 el kokosolie of boter
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 1/4 tl zout
  • optioneel: kaneel naar smaak
  • optioneel: erythritol of stevia naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een middelgrote kom de kokosmeel, arrowroot en zout. Klop in een andere kom de eieren samen met de water/melk, kokosolie/boter en vanille aroma. Voeg eventueel naar smaak erythritol en kaneel toe aan het beslag.
  2. Voeg al roerend het vloeibare mengsel bij het droge mengsel en klop totdat er geen klontjes meer zijn. Laat het mengsel 10 minuten staan, zodat de kokosmeel vocht kan opnemen.
  3. Vet een koekenpan in met een boter of olie en verwarm boven een middelhoog vuur. Doe vervolgens 3 eetlepels van het beslag in de pan en verspreid het beslag gelijkmatig. Bak de pannenkoek ongeveer 4 minuten op de ene zijde. draai de pannenkoek dan om met een spatel en bak de andere kant ongeveer 1 tot 2 minuten. Herhaal deze stap totdat al het beslag op is en je ongeveer 8 kleine of 4 grote pannenkoeken hebt gebakken.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 kleine pannenkoeken
  • Calorieën: 88
  • Vetten: 4,8
  • Koolhydraten: 4,4
  • Eiwitten: 6,0
Een stapel heerlijke koolhydraatarme pannenkoeken.

17 Reacties

  1. Ik maak deze zeker een paar x in de week, erg lekker! Ik maak het met zelfgemaakte kefir!

    Reageer
  2. Gisteren gemaakt. Wiij vonden ze heerlijk. Ik had ze gevuld met spinazie en opgerold in een ovenschaal. Wat geraspte kaas erover. Prima hoofdgerecht . i.p.v. Vanillearoma
    Beetje chilivlokken.

    Reageer
  3. Ook deze vandaag gemaakt. Alleen merk ik nog steeds met het eten van “vervangers” dat ik toch die smaak verwacht aan te treffen van een echte pannenkoek. Maar dit recept gaat voor mij de goede kant uit. Al eens eerder pannenkoeken gebakken maar die waren sponzig en smaakte volledig naar ei. Vandaag was het al veel meer een echte pannenkoek. Top!! Dank je wel.

    Reageer
  4. Vandaag deze heerlijke pannenkoeken gemaakt..
    Deze waren heerlijk zelfs mijn man vond ze lekker..
    Bedankt voor dit heerlijke recept gaan deze zeker vaker maken

    Reageer
  5. Hallo Quint, wat voor melk gebruik je hierin? Kan dit ook met kokosmelk, sojamelk of amandelmelk?

    Reageer
    • Hi Yara,

      Ik heb zelf lactosevrije melk gebruikt, maar je kunt ook een plantaardige variant, zoals amandelmelk gebruiken.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  6. Super lekker ga ik zekers nog maken, ook ik heb maar 3 eitjes gebruikt

    Reageer
  7. Uiterlijk: lijkt op een pannekoek.
    Smaak: omelet met kokossmaak. Zeker lekker, maar verwacht geen pannekoekensmaak!
    Portie: Ik vond 3 eetlepels beslag per pannekoek enorm weinig. Als ik dat aanhoud krijg ik pannekoeken met een diameter van 10 cm. Ik neem dus een opscheplepel gevuld met beslag, zoals heb bij een normale pannekoek ook zou nemen. Gevolg is dat je geen 8 maar 4 pannekoeken uit een portie krijgt.

    Reageer
    • Hi Jeroen,

      Bedankt voor je feedback. Zelf eet ik mijn pannenkoeken altijd met een beetje kaneel, aardbeien of mascarpone. Dit maskeert de smaak van de eieren. Verder heb ik de recept hoeveelheid aangepast naar 4 grote of 8 kleine pannenkoeken.

      Mvg,

      Quint

      Reageer
  8. Heerlijke pannekoeken.
    Ik heb ze gemaakt van drie eieren i.p.v 4, omdat het anders wat naar ei smaakt.
    Top recept!!!

    Reageer
  9. heerlijk! Heb t een klein beetje aangepast. Heb geen kokosolie, dus 1 el boter gesmolten en i.p.v. vanille aroma 1tl vanillesuiker. Wellicht iets meer koolhydraten maar nog altijd minder dan een normale☺️

    Reageer
    • Ohja en ik had het droge mengsel beetje bij beetje bij t vloeibare gedaan, dan klontert t helemaal niet.

      Reageer
  10. Sasha Gaander

    Ik heb ze net gemaakt en ik vind ze redelijk smaken, wat ik eraan mis is een licht zoete smaak (volg. Keer voeg ik een paar eetlepels erytritol toe) en ik vind ze iets teveel naar ei smaken. Denk je dat het met 1 ei minder ook nog lukt? Om ze minder droog te maken heb ik er er klein beetje boter op laten smelten, lekker met Sucrin stroop of suikervrije aardbeienjam.
    In elk geval smaken ze beter dan koolhydraatarme pannenkoeken met amandelmeel.
    Bedankt voor je recept!

    Reageer
  11. Hanneke Nauta

    Smaakte prima! Maar toch ietwat droog, in vergelijking met een pannenkoek die van bv een mix voor pannenkoeken wordt gebakken. Kan ik dit oplossen door de volgende keer bv een extra ei of wat extra vocht toe te voegen? Want dit ga ik zeker nog een keer proberen. Bij voorbaat dank voor uw antwoord!

    Reageer
    • Beste Hanneke,

      Een koolhydraatarme pannenkoek zal helaas nooit precies hetzelfde smaken als een reguliere pannenkoek. Als u opzoek bent naar een een iets vochtigere pannenkoek raad ik aan om onze koolhydraatarme crêpe recept te proberen!

      Groet,

      Quint

      Reageer
  12. heerlijk ,voor gans de familie ,top

    Reageer
  13. Heerlijke pannenkoeken. Zowel voor hartig als zoet beleg. Mijn advies is om de eieren niet te koud te gebruiken anders gaat de kokosolie te veel klonteren.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*