Drie koolhydraatarme peer muffins met peer, amandelmeel en kaneel.

Koolhydraatarme perenmuffins

Heerlijke koolhydraatarme herfst muffins!

Deze zelfgemaakte perenmuffins zijn super gezond en laag in koolhydraten. Bij het maken van koolhydraatarme muffins vind ik het lekker om vers fruit te gebruiken. Dit keer heb ik verse peren in de muffins verwerkt. We zitten midden in de herfst en peren zijn volop verkrijgbaar en vaak in de aanbieding. Verder heb ik als basis voor de muffins amandelmeel, kokosmeel, gemalen lijnzaad en kaneel gebruikt. Gemalen lijnzaad kan je zelf maken door gebroken lijnzaad even kort fijn te malen in de blender.

Serveersuggestie:
De muffins zijn heerlijk als snack bij een kopje koffie of thee! Ik hoop dat jullie het ook lekker vinden. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten kan je onder aan de pagina een reactie plaatsen!

Print
Drie koolhydraatarme peer muffins met peer, amandelmeel en kaneel.

Koolhydraatarme perenmuffins

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 12 muffins 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Schil vervolgens de peer en snijd deze in kleine blokjes. Meng in een grote kom de amandelmeel, lijnzaad, kokosmeel, bakpoeder, kaneel, zout en Steviala kristal. Voeg de eieren, amandelmelk en boter toe en klop met een garde tot een glad beslag. Voeg tenslotte de blokjes peer toe aan het beslag.
  2. Pak vervolgens een muffinvorm en 12 papieren muffinvormpjes. Verdeel het beslag over de de papieren muffinvormpjes en plaats de muffinvormpjes in een aluminiumvorm. Bak de perenmuffins 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 muffin
  • Calorieën: 114
  • Vetten: 9,9
  • Koolhydraten: 3,1
  • Eiwitten: 3,8
Drie koolhydraatarme peer muffins met peer, amandelmeel en kaneel.

7 Reacties

  1. heerlijk van smaak, maar moest wel langer in de oven, in totaal heb ik ze 35 minuten moeten bakken! maaaar wachten waard hoor, heerlijk

    Reageer
  2. Gelijk de dubbele hoeveelheid gemaakt, wel met 3 peren (van eigen boompje), 6 eieren en ook als extra wat gehakte pecan noten en amandelen toegevoegd. De rest volgens recept. Verdeeld over 20 vormpjes ipv 24, (12 + 6 in de metalen vormen en 2 los in de papieren vormpjes).
    Peren waren nog redelijk hard, wel al zoet en mijn muffins zijn perfect.
    Zag wel vochtdruppels in de metalen houders, maar de muffins in de papieren vormpjes echt zoals ze volgens mij horen te zijn.
    Ben benieuwd naar de reacties morgen op mijn werk.
    Bedankt voor dit recept!

    Reageer
  3. Makkelijk recept. Heb ze gemaakt met appel. Blijven bij mij ook erg klef en plakkerig, maar de smaak is goed.

    Reageer
  4. Lekkere, kleffe muffins . Peer uit eigen tuin en kokosdrank (AH) gebruikt bij gebrek aan amandelmelk.

    Reageer
  5. Ik maak ze nu voor de derde keer. Met appel, bij gebrek aan peren. Zelfs mijn huisgenoten die graag koolhydraten én suiker eten, vinden ze lekker. Wat overblijft gaat in de vriezer, later weer ontdooid smaken ze alsnog prima!

    Reageer
  6. Hallo Quint,

    Ik heb ze zojuist voor de 2e keer gemaakt en de smaak is heerlijk. Maar ze rijzen niet en blijven erg klef, waardoor er veel aan het papieren muffinvormpje blijft plakken. Wat doe ik fout???

    Reageer
  7. Hoi Quint, vanmiddag deze muffins als toetje gemaakt. Ze zijn zo klaar en smaakten heerlijk.
    Omdat mijn peer al een paar slechte plekjes had heb ik er ook een halve appel bij gedaan.
    Prima gelukt.
    Dank je wel voor dit heerlijke recept, ik heb het uitgeprint en ga het zeker vaker maken.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*