Koolhydraatarme runder-pompoenstoofpot

2017-09-29
  • Porties : 5
  • Voorbereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 3:0 h
  • Klaar In : 3:10 h

Introductie:

Het is inmiddels echt herfst, de blaadjes vallen van de bomen, de temperatuur daalt en de dagen worden korter. Als ik aan herfst denk dan denk ik al het heerlijke eten waar we weer van kunnen genieten. Een voorbeeld van zo’n heerlijke herfst gerecht is dit koolhydraatarme runder-pompoenstoofpotje. Bij het maken van deze stoofpot heb ik gebruik gemaakt van de typische herfstgroente pompoen. Pompoen heeft een lichtzoete smaak en een textuur vergelijkbaar met die van een zoete aardappel. Daarnaast bevat pompoen slechts 2 gr koolhydraten per 100 gr. Dit maakt het een prima groente om te eten als je het koolhydraatarm dieet volgt. Verder heb ik de stoofpot op smaak gebracht met ui, tomatenblokjes en runderbouillon. Bij de koolhydraatarme runder-pompoenstoof kan je eventueel portie bloemkoolrijst serveren. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten dan kan je onderaan de pagina een reactie plaatsen.

Ingrediënten

  • 500 gr runderhachee vlees (magere runderlappen)
  • 800 gr pompoen, in stukjes gesneden
  • 2 middelgrote uien
  • 20 ml olijfolie
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 300 ml warm water
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • zout en peper naar smaak
  • 1,5 runderbouillonblokje
  • 1 el balsamico azijn

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de magere runderlappen in blokjes en bestrooi het vlees met zout en peper naar smaak. Pak vervolgens een schone snijplank en snijd hierop de uien in halve ringen.

Stap 2

Verhit de olijfolie in een braad en bak het vlees op een hoog vuur in 3-5 minuten bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit de uien in het overgebleven vet in de pan.

Stap 3

Doe vervolgens het vlees weer terug in de pan en voeg de balsamico azijn, tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe aan de pan. Voeg het bouillonblokje toe aan het warme water en meng. Schenk het water vervolgens in de pan en zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat 2 uur stoven.

Stap 4

Haal de deksel dan van de pan en stoof nog eens 30 minuten. Voeg hierna de pompoenblokjes toe aan de pan en laat dit nog eens 30 minuten mee koken. Breng het stoofpotje op smaak met peper en zout en genieten maar!

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 194 kcal
  • Eiwitten: 22,7 gram
  • Vetten: 7,3 gram
  • Koolhydraten: 8,2 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(4.5 / 5)

4.5 4.5 4
Geef dit recept een cijfer

4 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Ovenschotel met broccoli en kip

  • Boeuf bourguignon met bloemkoolrijst

  • Mini courgette pizza’s

  • Romige bloemkool risotto

  • Kapsalon met pastinaak frietjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Like ons op facebook!

Door ons te liken blijf je op de hoogste van de nieuwe recepten en acties! Als je het leuk vindt om zelf recepten toe te voegen om te delen met je vrienden of familie stuur dan een mailtje naar info@lowcarbchef.nl.