Koolhydraatarme spinaziequiche met feta

2017-10-13
  • Porties : 4
  • Voorbereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 45m
  • Klaar In : 60m

Ik ben een grote fan van hartige taarten en deze koolhydraatarme spinaziequiche met feta is mijn nieuwe favoriet! Je kan eindeloos variëren met het recept en het is super makkelijk om te maken. Daarnaast kan je de restjes bewaren en de volgende dag eten als ontbijt of lunch! Een quiche is in principe een mengsel van ei en melk gevuld met allerlei lekkere groenten en natuurlijk kaas . Traditioneel worden quiches gebakken in een taartbodem. Maar omdat we het aantal koolhydraten willen beperken, hebben we de bodem weggelaten.

Ingrediënten

  • 250 gr champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 280 gr bevroren spinazie
  • 200 ml melk
  • 50 gr feta kaas, verkruimeld
  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • 50 gr geraspte mozzarella
  • 4 grote eieren (L)
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de spinazie in een steelpannetje boven een laag vuur ontdooien. Snijd ondertussen de ui, champignons en knoflook in kleine stukjes. Laat de spinazie na het ontdooien goed uitlekken en zet dit opzij.

Stap 2

Verwarm een el olie in een grote koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit een aantal minuten. Voeg dan de champignons toe en bak deze binnen 5-7 minuten gaar. Vet vervolgens een quichevorm van 21 cm in en verdeel de spinazie over de bodem.

Stap 3

Voeg dan ook de champignons, ui, knoflook en feta toe aan de bodem en verdeel dit gelijkmatig over de bodem. Pak nu een middelgrote kom en klop hierin de eieren, melk, parmezaanse kaas, zout en peper tot een geheel. Voeg het eimengsel toe aan de quichevorm en top met de geraspte mozzarella.

Stap 4

Plaats de quiche vorm op een ovenrek in de oven en bak de spinaziequiche met feta 45-55 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd na het bakken de quiche in zes stukjes en smullen maar!

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 150 kcal
  • Eiwitten: 12,3 gram
  • Vetten: 8,6 gram
  • Koolhydraten: 5,3 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(4.3 / 5)

4.3 4.3 10
Geef dit recept een cijfer

10 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Koolhydraatarme amandelwafels

  • Mexicaanse roereieren

  • Pittig Indiaas roerei met spinazie

  • Hartige courgette en mais pannenkoekjes

  • Koolhydraatarme bloemkoolkroketjes

Recept reacties

Comments (7)

  1. gepost door Thea proper on 13 oktober 2017

    Ziet er lekker uit
    Ga het morgen maken.

  2. gepost door Celine Graaf on 14 oktober 2017

    Kan je ook verse spinazie gebruiken?

    • gepost door Piet on 26 november 2017

      Ja, dat kan. Ik heb verse spinazie geroerbakt. Daarna laten uitlekken in een zeef. Gaat prima. Ook lekker met puntpaprika en hamblokjes.

  3. gepost door janketenberge on 17 oktober 2017

    Kun je ook verse spinazie roerbakken, uit laten lekken en dat gebruiken ipv diepvries?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 18 oktober 2017

      Dat kan zeker Janke!

  4. gepost door Anneke on 12 januari 2018

    Ik heb deze vanavond gemaakt en ik vond hem erg lekker!

  5. gepost door Monique on 18 januari 2018

    Heerlijk! We hebben er spekblokjes doorgedaan, net iets meer body

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.