Heerlijke stukje sushi laag in koolhydraten gemaakt met norivellen, avocado en groente.

Koolhydraatarme sushi

Heerlijk koolhydraatarm alternatief voor sushi met rijst!

Gisteren heb ik voor het eerste koolhydraatarme sushi gemaakt. De laatste tijd heb ik het ontzettend druk, maar dat is geen excuus om ongezond te eten. Juist wanneer we last hebben van stress is het belangrijk dat ons lichaam gezonde voeding binnenkrijgt. Vandaar dat ik gisteren de tijd heb genomen om deze heerlijke gezonde koolhydraatarme sushi te maken. Deze vegetarische sushi zit bomvol antioxidanten, vezels, vitaminen, mineralen, onverzadigde vetten en eiwitten. Avocado dient als basis in plaats van witte rijst en geeft een heerlijk en romige textuur aan de sushi. Tip: je kunt de koolhydraatarme sushi ook met bloemkoolrijst maken! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept!

Print
Heerlijke stukje sushi laag in koolhydraten gemaakt met norivellen, avocado en groente.

Koolhydraatarme sushi

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Totale tijd: 15 minuten
  • Porties: 2 sushi rollen 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Japanse

Schaal

Ingrediënten

  • 2 norivellen
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 rode paprika
  • 1/4 wortel
  • 1/4 komkommer
  • 15 gr alfafa
  • 1/4 rode ui
  • 1 el sesamzaad
  • sojasaus naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Plaats de 2 norivellen op een vlakke ondergrond, aanrechtblad of snijplank. Pel en snijd de avocado in blokjes en doe de blokjes in een kom. Prak vervolgens deze blokjes in de kom plat met een vork en zet de kom apart. Snijd alle groente in dunne reepjes en zet dit even opzij.
  2. Smeer de avocado puree gelijkmatig op de onderkant van beide norivellen. Plaats de dunne reepjes groente zorgvuldig horizontaal boven de avocado puree op de norivellen. Pak dan de onderkant van de norivellen en vouw dit om tot het einde van de vulling, houd ondertussen met je vingers de vulling een beetje op z’n plaats en rol strak door tot het einde van het vel. Maak wanneer je het einde van het vel bereikt je wijsvinger nat en rol het laatste stukje door. Maak dan je handen vochtig en wrijf over de nori vellen. Het nat maken zorgt er voor dat de norivellen aan elkaar blijven plakken.
  3. Je kan de sushi rollen nu in een gewenst aantal stukjes snijden met een scherp mes, maar het is ook mogelijk om de rol zo te eten. Garneer met de sesamzaadjes en serveer met sojasaus. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 rol
  • Calorieën: 201
  • Vetten: 17,9
  • Koolhydraten: 6,0
  • Eiwitten: 4,1
Heerlijke stukje sushi laag in koolhydraten gemaakt met norivellen, avocado en groente.

2 Reacties

  1. Jacqueline Oortwijn

    In een woord: heerlijk heb er alleen wel blikje tonijn op waterbasis bij gedaan en geen ui: en als bijgerecht zeewiersalade

    Reageer
  2. Super goed alternatief!
    Ik heb de bloemkool rijst variant gedaan, maar de sushi is nog erg waterig. Volgende keer eerst het water uit de bloemkool rijst halen of gewoon met avocado.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*