Koolhydraatarme taco rijst

2016-11-13
  • Porties : 4
  • Voorbereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 25m
  • Klaar In : 35m

Introductie:

Een heerlijk koolhydraatarm hoofdgerecht, taco rijst. Taco rijst is een recept afkomstig van het Japanse eiland Okinawa. De lokale bevolking heeft dit recept ontwikkeld voor de Amerikaanse militairen die gestationeerd zijn op het eiland. In dit recept is dan ook van beide culturen iets terug te vinden. Om het recept koolhydraatarm te maken, heb ik bloemkoolrijst i.p.v normale rijst gebruikt. Je kan het recept serveren met wat zure room en stukjes avocado. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan een reactie!

Ingrediënten

  • 1 krop ijsbergsla
  • 200 gr cherrytomaten
  • 100 gr geraspte kaas
  • 600 gr bloemkoolrijst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 1 eetlepel chilipoeder, of naar smaak
  • 1 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel soja saus
  • 2 kleine uien

Bereidingswijze

Stap 1

Was en snijd de ijsbergsla en cherrytomaten in kleine stukjes en zet dit opzij. Pak dan een grote snijplank en snijd hierop de uien in blokjes en de knoflook fijn.

Stap 2

Verwarm een koekenpan met olijfolie boven een middelhoog vuur. Voeg wanneer de olie heet is de knoflook en ui toe en bak dit totdat de ui begint te verkleuren. Voeg dan de komijnpoeder, chilipeper (in stukjes gehakt) en chili poeder toe en meng dit even goed door elkaar. Voeg dan de rundergehakt toe en bak deze gaar. Hak het gehakt tijdens het bakken in kleinere stukken.

Stap 3

Wanneer de gehakt gaar is voeg je de tomatenpuree en sojasaus toe. Meng alles met een spatel goed door elkaar en bak nog eens een paar minuten.

Stap 4

Pak dan nog een koekenpan met wat olijfolie erin en verwarm ook deze op een middelhoog vuur. Doe de bloemkoolrijst in de pan en wok deze 2-3 minuten gaar. Verdeel de bloemkoolrijst over de vier borden. Voeg dan op elk hoopje rijst een beetje gehakt en strooi daarboven op wat kaas. Tot slot strooi je wat sla en cherrytomaten boven op de kaas.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 419 kcal
  • Eiwitten: 29,7 gram
  • Vetten: 28,8 gram
  • Koolhydraten: 13,0 gram
Recipe Type: ,
Gemiddeld cijfer

(4.1 / 5)

4.1 4.1 5
Geef dit recept een cijfer

5 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Sla wraps met Oosters kipgehakt

  • Koolhydraatarme kipgehaktballetjes

  • Koolhydraatarme boerenkoolstamppot

  • Ovenschotel met broccoli en kip

  • Boeuf bourguignon met bloemkoolrijst

Recept reacties

Comments (4)

  1. gepost door Christa van den Bovenkamp on 21 augustus 2017

    De recepten die u deelt, zijn die altijd gebaseerd op 1 persoon?
    Of kan je er met meerdere mensen van eten?
    Ik heb er inmiddels al heel veel uitgeprint, maar was ook benieuwd naar de hoeveelheden die je p.p. mag aanhouden?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 23 augustus 2017

      Beste Christa,

      Onder de foto van de recepten staat aangegeven hoeveel porties je met het recept maakt!

  2. gepost door Hanny on 25 augustus 2017

    Hallo even een vraagje.
    Wat is bloemkoolrijst en waar kan ik het kopen/zelf maken?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 3 september 2017

      Beste Hanny,

      Excuses voor de verlate reactie. Bloemkoolrijst kan je kant en klaar kopen bij de Deen en Albert Heijn of zelf maken. Bekijk het recept hier.

      Groetjes,

      Quint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.