Lamskotelet met sjalotjes en balsamico saus

2014-02-14
  • Porties : 4
  • Voorbereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 15m
  • Klaar In : 30m

Introductie:

Een exclusief koolhydraatarm hoofdgerecht
Een koolhydraatarm hoofdgerecht, lamskotelet met sjalotjes en balsamico saus! Dit is een lekker en exclusief recept met een lekker kruidig smaakje door de rozemarijn, tijm en basilicum. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Als er er opmerkingen zijn, dan kan je onderaan de pagina een reactie plaatsen.

Tips bij het bakken van lamskotelet
Ook bij het bakken van een lamskotelet is het belangrijk om het vlees een kwartier voor het bakken uit de koelkast te halen. Als je de lamskotelet eenmaal gaat bakken is het belangrijk om het vlees aan beide kanten dicht te schroeien boven een hoog vuur (20 sec). Na het dichtschroeien zet je het vuur iets zachter en bak je dek koteletten nog eens 3 minuten per kant.

Ingrediënten

  • 3/4 tl gedroogde rozemarijn
  • 1/4 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • zout en peper naar smaak
  • 4 lamskoteletten
  • 1 el olijfolie
  • 40 gr gesneden sjalotjes
  • 80 gr balsamico azijn
  • 180 ml kippenbouillon
  • 15 gr boter

Bereidingswijze

Stap 1

Meng in een kleine kom of beker de rozemarijn, basilicum, tijm, zout en peper. Wrijf dit mengsel aan beide kanten van de lamskoteletjes. Leg de lamskoteletten op een bord, dek ze af en zet opzij gedurende 15 minuten zodat de smaken geabsorbeerd worden.

Stap 2

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Plaats de lamskoteletjes in de koekenpan en bak ze ongeveer 3,5 minuten per kant, of bak verder tot de gewenste gaarheid. Haal ze uit de pan en houdt ze warm op een serveerschaal.

Stap 3

Voeg de gesneden sjalotten toe aan de pan en bak ze een paar minuten tot ze bruin zijn. Voeg de balsamico azijn toe en schraap de stukjes lamsvlees van de bodem van de pan, voeg daarna de kippenbouillon toe. Blijf de sjalotten bakken voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur, tot de saus met de helft verminderd is. Als je dat niet doet, zal de saus vloeibaar en dat is niet de bedoeling. Haal van het vuur en voeg de boter toe. Giet de saus over de lamskoteletten en serveer.

Voedingswaarden per portie:

  • Calorieën: 257 kcal
  • Eiwitten: 14,7 gram
  • Vetten: 19,4 gram
  • Koolhydraten: 5,2 gram
Recipe Type:
Gemiddeld cijfer

(4.6 / 5)

4.6 4.6 7
Geef dit recept een cijfer

7 people hebben dit recept een cijfer gegeven

Verwante Recepten:
  • Sla wraps met Oosters kipgehakt

  • Koolhydraatarme kipgehaktballetjes

  • Koolhydraatarme boerenkoolstamppot

  • Ovenschotel met broccoli en kip

  • Boeuf bourguignon met bloemkoolrijst

Recept reacties

Comments (2)

  1. gepost door marijke on 28 juli 2015

    Vvoor hoeveel personen is dit gerecht?

    • Quint Kames

      gepost door Quint Kames on 29 juli 2015

      Hoi Marijke,

      Dit gerecht is voor 4 personen.

      Groet,

      Quint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.